Barclays Premier League - Season 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
Знаете што е најсмешно, на темава се воделе "војни" кога сме ги бранеле Велбек и Чичарито дека не се толкави дрва колку што ги правеа плејада членови на форумов. Кои сега сакаат да не убедат баш во тоа што сме се обидувале да им кажеме. Интересна разврска. :)

@Carter погледни го рејтот на Чичарито за постигнати голови од големи шанси од сликата што ја имаш ставено. :drk:

Па нели вие викавте дека Чичарито има одлична завршница? :D И има, не викам не, ама тој е повеќе ваш тип на напаѓач. Убаво има кажано Ферги кога го објаснувал Ван Нистелруј во автобиографијана, дека Венгер има кажано за Холанѓанецот дека е лош фудбалер и дека имал шанса да го донесе во Арсенал, ама он не сакал. И он се слага со тоа дека е лош фудбалер, ама па е одличен голгетер. Така и Чичарито мислам, сигурно ќе има повеќе голови од Мората во Реал, а може и од Бензема. :)

Реално не можеме да изгубиме ништо со Велбек, оти повеќето не ни имаме некои големи очекувања. Но, дека ќе биде подобар од Саного, убеден сум во тоа. Нашиов Јахович (репрезентативецот на Македонија) да го земевме ќе даеше подобри партии од Јаја. Така да, никој не очекува премногу од Велбек во Арсенал. Исто или слично како што не ни очекувавте вие од Даниел. Да ви речеше некој пред 3 години дека Стариџ ќе дај +25 гола во една сезона, ти ќе му речеше ти си болен. Така ? Јас, искрено моите очекувања се дека во овие 3-4 месеци тој ќе има најмногу да покаже и докаже. За него. После за клубот.

Лично мое гледање за трансферот на Стариџ во Ливерпул.
Мислев дека е добар напаѓач ама дека не вреди 12м фунти не затоа што не е добар играч, туку затоа што не добива шанса, чмае на клупа и може да се собере за помалку пари.

Дека ќе дава волку голови и дека за толку брзо време ќе стане напаѓачиште, искрено, не ни помислував.

Па нели вие викавте дека Чичарито има одлична завршница? :D И има, не викам не, ама тој е повеќе ваш тип на напаѓач. Убаво има кажано Ферги кога го објаснувал Ван Нистелруј во автобиографијана, дека Венгер има кажано за Холанѓанецот дека е лош фудбалер и дека имал шанса да го донесе во Арсенал, ама он не сакал. И он се слага со тоа дека е лош фудбалер, ама па е одличен голгетер. Така и Чичарито мислам, сигурно ќе има повеќе голови од Мората во Реал, а може и од Бензема. :)
Уште викам дека има одлична завршница. Те тагнав онака зошто ти ја имаше ставено сликата, а стотчето во статистиката многу убаво изгледа за да остане незабележано. :D

Јасно е дека ќе биде подобар од Саного. Искрено секој е подобар од Саного. Не ти, ама има 2-3 топџии кои го кренаа во небо, и го споредуваат со Анри. Озбилно?

А за Стариџ јас воопшто не сум изненаден. Од авион се гледаше дека има потенцијал да стане Светска класа напаѓач, ама некој требаше да му го извади потенцијалот на видело.

Не. Се тоа било шала. Никој со здрав памет не би споредувал некого со Анри. Не можиш да најдиш фудбалска величина која би била на исто рамниште со Анри, а камоли овај чомакот кој треба уште да се калеми. :D

Јасно е дека ќе биде подобар од Саного. Искрено секој е подобар од Саного. Не ти, ама има 2-3 топџии кои го кренаа во небо, и го споредуваат со Анри. Озбилно?

А за Стариџ јас воопшто не сум изненаден. Од авион се гледаше дека има потенцијал да стане Светска класа напаѓач, ама некој требаше да му го извади потенцијалот на видело.
Не се гледаше премногу потенцијал у Стариџ, имаше само лева нога, лош у воздушни дуели и ептен беше себичен. Неколку пати знам се дешаваше да не подава на втор напаѓач у подобра позиција сами пред голман, зимаше непотребни шутеви, промашуваше доста зицери и немаше дисциплина.
Мислам таа сезона со Суарез беше пресудна за него да се дефинира како играч и добие самодоверба.

Не се гледаше премногу потенцијал у Стариџ, имаше само лева нога, лош у воздушни дуели и ептен беше себичен. Неколку пати знам се дешаваше да не подава на втор напаѓач у подобра позиција сами пред голман, зимаше непотребни шутеви, промашуваше доста зицери и немаше дисциплина.
Мислам таа сезона со Суарез беше пресудна за него да се дефинира како играч и добие самодоверба.

И сега има само лева нога и себичен е, па се смета за Светска класа напаѓач. Во Челзи и Сити не му идеше до израз креацијата која ја има, идејата за фудбал, играше крило и неможеше да пркни од тоа.

Мал милион пати има кажано. Ме ставаат еднаш во 5 утакмици да играм крило на 15 минути и бараат да докажам дека треба да играм со тоа што ќе давам голови.
Јас сум напаѓач и шутирав, затоа и шутирам и ќе шутирам и во иднина.

Мое гледање, штом сака да биде напаѓач од светска класа, мора да биде себичен, мора да шутира, мора да гледа накај голот и да напаѓа. Во принцип, има кој во тимот е задолжен за асистенции.
Себичноста на Стариџ нит била нит е проблем. Проблем е шансата која не ја добивал или што љубат да кажат нашите Челзијаши, ја добиваше али на грешна позиција.
Тоа ти е исто како Хендерсон под водство на Кени. Добиваше шанса ко десно истурен крило. Нормално дека нема да покаже перформанси. Дај му шанса на право место и ќе видиш дека ќе си ги заслужи вложените пари, освен ако не си Кајт, него можеш да му дадеш и ракавици, нема проблем.

Стариџ отсекад бил играч роден за давање голови, клиничен. Велбек од друга страна е повеќе тимски играч кој дава целокупен придонес кон играта, али не е толку остар. На Арсенал според мене им требаше повеќе некој од типот на Стариџ, финишер, што у секој момент знае да клава голови.

Стариџ отсекад бил играч роден за давање голови, клиничен. Велбек од друга страна е повеќе тимски играч кој дава целокупен придонес кон играта, али не е толку остар. На Арсенал според мене им требаше повеќе некој од типот на Стариџ, финишер, што у секој момент знае да клава голови.

Да не испадне муабетов ко на ценетиот @Радлер
Споредбата Ба со Стариџ, кога кажуваше на ЛФЦ каков играч му треба :)

Абе оставете си го Велбек да си го покаже знаењето а ти копиљ, оди слави роденден, не туку замарај во темава.

Да не испадне муабетов ко на ценетиот @Радлер
Споредбата Ба со Стариџ, кога кажуваше на ЛФЦ каков играч му треба :)

Абе оставете си го Велбек да си го покаже знаењето а ти копиљ, оди слави роденден, не туку замарај во темава.
Не може така. Не може пошто никој не вика дека Велбек е мал играч :)

Среќен роденден Рикии па за 50-60 години да дочекаш титула во ПЛ :D

На тие години сигурно нема многу да замараш, не за друго.

Среќен роденден Рикии па за 50-60 години да дочекаш титула во ПЛ :D

На тие години сигурно нема многу да замараш, не за друго.
За лајкови што све правиш еј :D

Смешно ми е кога се дигаат тензии околу учинокот у репрезентациите, мене тоа никогаш не ме засегало. Шо ако дал Руни 3 гола на Сан Марино, а у Јунајтед завлече серија лоши натпревари и без постигнат гол?

Велбек има простор за напредок, млад е, има натпревари у нозе, само треба да му се даде шанса централно во форот и очекувам да има солиден учинок. Ќе добива топки од Озил, Волкот, Ремзи, Казорла и ќе проба Венгер да го направи гол - играч. Реално и мене повеќе ми се вклопува во моментов во Арсенал, се бараа други работи од него во Јунајтед, а знаеме кои биле главни напаѓачи. Арсенал и така немале јак напаѓач 10 години (ОК освен Лордот), па нормално е да се надеваат на подобро и да очекуваат 'подобар' Велбек. Од друга страна нема ние шо да 'плачеме' по него кога во исто време добиваме шпиц од калибарот на Фалкао плус Ди Марија, срамота е. Да не дојдеше Фалкао, а да го дадевме на конкурент ќе беше малку чудно, ама вака...not really.

И нема да се смени ништо ако некој посакува да не му оди на Велбек, нека си жние детето, јас си знам како се радував кога се лизна Вермален и им го свирна Перси, уште повеќе што беше главен 'виновник' за нумеро 20.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom