FIFA World

• Креатор на темата Креатор на темата Сутлијаш
  • Време на започнување Време на започнување

Најавуваат дека играва ќе има некој нов енџин кон крајот на годинава, али мене премногу ме нервира она што на важни утакмици не ми ги брои бодовите, така да земав поштено си платив 11 евра за ФИФА 14 и сега на раат ќе си играм Ultimate Team... :)

Најавуваат дека играва ќе има некој нов енџин кон крајот на годинава, али мене премногу ме нервира она што на важни утакмици не ми ги брои бодовите, така да земав поштено си платив 11 евра за ФИФА 14 и сега на раат ќе си играм Ultimate Team... :)
Видеово ништо ново не покажува да ти кажем а за тоа што заебава заебава е денес двапати ми угаси компјутерот ради играта

За кодот плати 11 евра ?

земав поштено си платив 11 евра за ФИФА 14 и сега на раат ќе си играм Ultimate Team... :)

Алал да ти е, 15ката излага за месец дена али важно ти на раат ќе ја играш 14ката, само не знам со кого :d

За кодот плати 11 евра ?
Да..
Алал да ти е, 15ката излага за месец дена али важно ти на раат ќе ја играш 14ката, само не знам со кого :d
Ќе ја купиме тогаш 15ката шо се секираш ти... :D Иначе мислам дека ќе има и доста што ќе останат да ја играат 14ката затоа што 15ката ќе бара појак компјутер...

Последно уредено:
Да..

Ќе ја купиме тогаш 15ката шо се секираш ти... :D Иначе мислам дека ќе има и доста што ќе останат да ја играат 14ката затоа што 15ката ќе бара појак компјутер...
Може линк од кај што го купи?

Да..

Може линк од кај што го купи?

Изиграв една сезона, отидов во дивизија 9 и сега добивам can't connect to opponent, не можам ни со пријатели на origin да играм. Овој баг до сега никој не успеал да го реши. Секоја чест до EA Sports како успеале да извадат игра со толку многу багови, навистина се потрудиле (y)

Јас не знам што се чудите, кога се' уште е Бета верзија од играта...

Изиграв една сезона, отидов во дивизија 9 и сега добивам can't connect to opponent, не можам ни со пријатели на origin да играм. Овој баг до сега никој не успеал да го реши. Секоја чест до EA Sports како успеале да извадат игра со толку многу багови, навистина се потрудиле (y)
Колку си ја платил толку и без проблеми ке ја играш ..

Колку си ја платил толку и без проблеми ке ја играш ..

Преку куроф со логикава "без пари е па шо ако е срање ". Овој F2P модел со микротрансакции (без пари играш али можеш да купуваш поени накнадно) е легитимен и докажано функционира во сите други сфери на онлајн игри од тип на MMORPGs, MOBAs, MMOFPS, Browser Games, MMOTCG и разни други срања. Значи тоа не може да е изговор, чим имаат тим на кој му се плаќа да работи на играта, стабилни сервери, PR тимови да промовираат на Фејсбуци, Твитери и разно разни срања значи дека финансиски им се исплати ова, што значи дека луѓе фрлаат пари на пакови дури и вака.

Проблемот е што ова е ЕДИНСТВЕНАТА бесплатна онлајн игра со фудбал заради фактот дека за да користиш имиња на фудбалери треба да платиш грдни пари за лиценци. Затоа ПЕС и ФИФА имаат монопол на пазарот и затоа ФИФА ворлд ќе има монопол на овој пазар, а штом имаат монопол нема причина да сменат ништо зошто ако сакаш да играш нешто вакво немаш избор.

Играва е направена со логика ќе се заразиш и ќе играш дур не ти се скурчи до толку да ја земеш ФИФА оригиналот,не гледам друга причина да не ја оправат, сепак се работи за истата компанија што ја држи оригиналната ФИФА. Дури и ако е друг тим не верувам дека се до толку некомпетентни да не можат да оправат основни срања како напредување дивизии, турнири, дури и matchmaking кој е поебан до степен да не ти важи натпревари од кур кејф. Вакви срања у open beta не проаѓаат, кој играл знае, да не збориме за бета која трае 4 ебени месеци.

Се дур не се појави некој да им парира со нешто слично играва ќе е тоа што е. Факт е дека едина причина да земеш оригинална ФИФА е Ultimate Team така да ако ја оправат оваа би им крадела од тираж тамо.. На оригиналот треба да купиш да играш и плус имаш опција за дополнително купување поени, и луѓе го прават тоа, така да нема воопшто потреба за менување модел зошто држат монопол и нема шанси некој да им пречи. Така да ќе го дрват со ова " бета " дур можат, после можда и ќе го тргнат, може и не, не е битно, битно е дека никогаш нема да биде ко што треба затоа што тиражот на опригиналот ќе падне драстично.

Што значи ФИФА држат монопол на два пазари со ultimate team, ПЕС сега нешто ќе парира на оригиналот али допрва ќе видиме како ќе се одигра тоа, и можат што кур сакаат да прават и луѓе пак ќе фрлаат пари, посебно на F2P пазарот, кој е во подем.

/rant over

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom