NBA драфт, трансфери, шпекулации

• Креатор на темата Креатор на темата маркетар
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А чекај, убаво ви беше кога дојде кај вас а, па сега го плукате? :)
Како што си отиде од Бостон, така си оди и од Мајами, тотално иста ситуација.
Убаво ни беше затоа што тимот беше склопен цели 2 години, потребен беше добар backup на Вејд којшто се почесто го немаше на паркетот. Тој и онака беше заинтересиран да дојде во Мајами се со цел да земе титула. Сепак нема врска, нека му е со срека.

Ова не е 2010. Мело и Коби не се ни блиску до топ 10 моментално.

Или лигата е на толку високо ниво што еден играч не може да направи тимот да победува кој и да е тој, особено не на Западот. Аман веќе со тоа изедначување на играчи со екипи. Има еден куп фактори кои влијаат врз крајниот ефект на тимот, еден сам играч вреди релативно малку во сооднос на тоа. Само Леброн и Дурант имаат нешто поголемо влијание, а и тие не можат сами да однесат тим во плејофот, особено не на Западот.

Инаку Минесота беше солидна минатата сезона, едноставно немаа среќа изгубија ненормално многу блиски натпревари. Двете години претходно рушеа рекорди во број на повредени клучни играчи.

Инаку скоро невозможно е да се направи совршена листа на играчите. Според мене, моментално јас вака би ги распоредил (не мора да е прифатливо за вас):

1. LeBron
2. Durant
3. Paul
4. Davis
5. Love
6. Curry
7. George
8. M.Gasol
9. Noah
10. Griffin
11. Howard
12. Westbrook
13. Anthony
14. Harden
15. Aldridge

После овие тука некаде се и Wall, Irving, Nowitzki, Duncan, Parker, Lillard, Horford, Bosh, Cousins, Drummond итн. Освен Леброн и Дурант, разликите меѓу другите не се многу големи.

И не сега одма сите да почните со пцуење беспотребно, тоа е мое мислење вие можи да си имате ваше.
Горе доле тоа е реалност мислам дека листава ја погоди топ и убаво напомена разликите се сосема мали....едино леброн и дурант што се истакнуваат повеќе од другите...а другото горе доле тука блиску се....

Среќа Грифин го носи ЛАК до плејоф сам. Лав е лидер во Минесота, во Клиперс знаеме кој е тоа. А дека не е у топ 5 играчи, не е моментално, можеби топ 5 PF.
Пол, Крафорд, Редик пропуштија огромен број на утакмици со повреди а Блејк беше константен низ цела сезона. ЗАТОА И ЗАВРШИ ТРЕТ ЗА МВП (MOST VALUABLE PLAYER).

Лав немал одлични тимови во 6те сезони досега, но имал ДОВОЛНО помош за да стигни до 8мо место барем. А и добар тренер. Спореди го моменталниот тим со тимот на Кливленд од 2003 до 2010 на пр. Леброн би можел да сонува за играчи од калиброт на Рубио, Пекович па и Мартин..

Блејк пред да дојди Пол беше РУКИ а тимот му беше каша попара, Кејман беше главна ѕвезда, тотален рибилдинг процес со Гордон, Џордан и Бледсо.. Нормално дека не влегоја во плејофот.[DOUBLEPOST=1406234758][/DOUBLEPOST]
Инаку скоро невозможно е да се направи совршена листа на играчите. Според мене, моментално јас вака би ги распоредил (не мора да е прифатливо за вас):

1. LeBron
2. Durant
3. Paul
4. Davis
5. Love
6. Curry
7. George
8. M.Gasol
9. Noah
10. Griffin
11. Howard
12. Westbrook
13. Anthony
14. Harden
15. Aldridge
Па и тебе тешко да те сфати чоек за сериозен со ваква листа. Веројатно голем дркач за статистика си. Дејвис и Лав 4ти и 5ти :pos::pos::pos:

Хауард колку и да го хејтате, сеуште е најдобар центар па и биг-мен воопшто.. Видовме шо се случи во та утакмицата против Друмонд пред неколку месеци. Побарај на јутуб ако не се сеќаваш.

15те играчи ОК ти се само местата каша попара ги имаш напраено. Од 10-15 играчите слободно можиш да ги смениш со 4-9 и листата каде-каде подобра ќе биди.

Последно уредено:
Ве читав сите за трејдов на Лав во Булс, и како навивач на Булс можам да кажам, на сите навивачи на Чикаго, тешко ќе му падне да го загубиме Гибсон, кој низ годиниве даваше 200% за да дојде до ова ниво и сега кога дојде да биде трејдан. Друга работа е Мекдермот кој иако сеуште нема дебитирано сите сме возбудени да го видиме во дресот на Булси :).

Треба да си ненормален да не прифатиш играч како Лав во тим, би биле страшни со него, само дали ќе ја имаме потребната длабочина во тимот.
1) Ќе ни фали уште еден висок играч бидејќи Лав и пред се Пау се стаклени. Го имаме Бреинстоу но незнам колку би бил доволно добар да игра по неколку минути во натпревар.
2) Ништо не е гаранција дека Снел ќе продолжи да шутира вака. Во оваа ситуација (ако го земиме Лав), многу зависиме од него. А минатава сезона не импресионираше многу со играта во напад.

Сепак мислам дека ова е само мамка колку да се извлече повеќе од Кливленд.

Абе брат, сериозно Дејвис 4то место си го стаил? Мислам немам ништо против туѓо мислење, јас искрено не се слагам со неколку од листава, ама Дејвис сериозно? Марк Гасол пред Грифин? Сите од форумов знаете дека го нејќам Грифин, ама дека игра дечкото нема тука муабет. Се слагам дека Леброн и Дурант се пред другите, и тоа ептен, ама листава не ти штима воопшто. Кари не може да е пред Џорџ во никој случај и во ниту еден Универзум на планетава, па и пред Вестбрук. Ентони 13 место, ЛОЛ.

Едит: Па и Ноа, Гасол и Кари пред Хауард, теорија нема.

Bulls general manager Gar Forman said Wednesday that the team envisions first-round pick Doug McDermott being a long-term fit in Chicago.

Forman spoke about McDermott during an interview on the Mully and Hanley Show in Chicago.

McDermott, whom the Bulls acquired in a trade on draft night, was reported Wednesday as part of a trade package Chicago is offering to Minnesota for star power forward Kevin Love.

“It’s not just his ability to shoot it, but he knows how to play the game,” Forman said. “He’s got more to his game. He can go inside. He can shoot it on the move. He can create his own shot. He’s got a real high basketball IQ. There will be an adjustment period for him, but we think he’s going to be a fit with this team in the long term.”

Taj Gibson said every time he works out at Berto Center, team officials tell him not to worry about rumors.

Mavs & Jameer Nelson finalizing two-year, $6M deal that will include player option in Year 2. ESPN sources say deal will be completed today

Clevland da ja osvoi slednata sezona kladilnicite davaat koef 5
a prethodnata sezona 200koef bese..

Логично, види кој дојде во Кливленд и се ќе ти стане јасно. Претходната сезона беа смешка од тим.

Во која било од 30те екипи во нба да го ставиш Леброн автоматски станува фаворит за титула, можеби не главен, но топ 3-4 сигурно. Можеби единствено само Шек и Џордан имале ваков импакт.

Во која било од 30те екипи во нба да го ставиш Леброн автоматски станува фаворит за титула, можеби не главен, но топ 3-4 сигурно. Можеби единствено само Шек и Џордан имале ваков импакт.

Хех, ај стави го во Филаделфија па да видиме дали е фаворит за титула. Прашање е дали во плејофот ќе влезат. Или во слични екипи. Не се согласувам, ниту еден играч сам не ја претвора екипата во фаворит за титула. Е сега друго прашање е што ако го носиш Леброн екипите пробуваат да донесат и други играчи со него (како Кливленд сега со Ален и Милер и можеби трејдот за Лав).

Инаку многу се попаливте за Дејвис на 4то место. Знаев дека ќе се попалите уште кога пишував :P. Ама не го ставив таму бидејќи мислам дека беше 4рт најјак играч минатата сезона туку затоа што ќе биде 4рт, а можеби и 3 од оваа што доаѓа натаму. Дејвис е според мене the next big thing! Ќе видиме за некој месец дали сум во право...

Инаку многу се попаливте за Дејвис на 4то место. Знаев дека ќе се попалите уште кога пишував :P. Ама не го ставив таму бидејќи мислам дека беше 4рт најјак играч минатата сезона туку затоа што ќе биде 4рт, а можеби и 3 од оваа што доаѓа натаму. Дејвис е според мене the next big thing! Ќе видиме за некој месец дали сум во право...
Интересно е што на Open Court емисиите баш истово го кажа и Стив Кер, ако добро памтам.
Прашањето беше баш во тој смисол, кој е the next big thing после Леброн.
Сега не памтам точно другите што одговорија, али на мое големо изненадување Кер го посочи Дејвис и тоа дека ќе го надмине Леброн, а тогаш беше во руки сезоната ми се чини.

Мене не ми се верува дека ќе дојде до тоа ниво, ама мое предвидување е дека ќе ја револуционизира 5ката, т.е. улогата на центар, до некоја мера. Се повеќе се сега тие центри од негов тип, подвижни, брзи, одскочни, што знаат да истраачат од крај до крај, можат да чуваат и до три позиции, сосема различни од тие што беа во 90тите и 2000тите, барем ја колку што гледам НБА.

Истото важи и за Ноел, ако остане здрав, ист тип на играчи се и он би бил тука некаде. :)

Интересно е што на Open Court емисиите баш истово го кажа и Стив Кер, ако добро памтам.
Сега не памтам точно другите што одговорија, али на мое големо изненадување Кер го посочи Дејвис и тоа дека ќе го надмине Леброн, а тогаш беше во руки сезоната ми се чини.

Мене не ми се верува дека ќе дојде до тоа ниво, ама мое предвидување е дека ќе ја револуционизира 5ката, т.е. улогата на центар, до некоја мера. Се повеќе се сега тие центри од негов тип, подвижни, брзи, одскочни, што знаат да истраачат од крај до крај, можат да чуваат и до три позиции, сосема различни од тие што беа во 90тите и 2000тите, барем ја колку што гледам НБА.

Истото важи и за Ноел, ако остане здрав, ист тип на играчи се и он би бил тука некаде. :)

Мислев дека ќе биде иден hall of famer уште кога беше на драфтот, ама после две години мислам дека има реални шанси да биде еден од најдбрите играчи во историјата. Ќе видиме, ама како се развива, страшен ќе биде...

А за Ноел, да има многу сличности со Дејвис физички и во одбрана, ама Дејвис е далеку покомплетен играч во напад. За жал сепак Ноел не е од таа класа иако и од него очекувам одлична кариера.

Да да тоа го кажа кер за Дејвис...искрено и беше до негде во право...Дејвис е сега одличен играч а сеуште е многу млад...за 2-3 години да се доразвие ќе биде чудовиште...не само што вади дабл-дабл секоја ноќ скоро него и е меѓу најдобрите дефанзивци во лигата...Голем и крупен е ама има и брзина...така да доколку се биде ко што треба и се доразвие правилно ништо чудно да го стигне тоа ниво

Хех, ај стави го во Филаделфија па да видиме дали е фаворит за титула. Прашање е дали во плејофот ќе влезат. Или во слични екипи. Не се согласувам, ниту еден играч сам не ја претвора екипата во фаворит за титула. Е сега друго прашање е што ако го носиш Леброн екипите пробуваат да донесат и други играчи со него (како Кливленд сега со Ален и Милер и можеби трејдот за Лав).

Ноел
Јанг
Леброн
Ричардсон/Вротен
МКВ

Не е кознај колку полош од Кливленд тимовите на Леброн..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom