NBA драфт, трансфери, шпекулации

• Креатор на темата Креатор на темата маркетар
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас ги разбирам навивачите на Булс што неќат да дадат потенцијални солидни role players, ама земете во обѕир дека Миротич доаѓа од Европа, ништо чудно, нити па досега невидено нема да биде ако не успеа да се аклимитизира првата сезона и да не даде некојси голем придонес.
Исто и за Мекдермот, не е баш мала веројатноста да тргнат на лошо работите и да има некоја кариера налик на Џимер Фредет, кој што жареше и палеше на колеџ и е сличен тип на играч(иако различна позиција), а се усра во НБА.

Единствено може по Гибсон да жалите, страшен придонес имаше минатава сезона дечкото, многу напредна во напад, да не збориме за одбраната, ама кога го имаш од другата страна Кевин Лав... :)

Добро мене лично единствен проблем со трејдов ми е што ќе нема пари за да се донесе уште еден бек уп висок играч...да имаше пари за тоа не би се мислел ич ама вака...али како што кажа раднаскела ова е само за да се извлече повеќе од кливленд...инаку не сум будала да го нејќам Лав во булс...ама не значи дека по секоја цена би сакал таму :)

Реј Ален во Кливленд.
Издаица за прстен, газот си дава. :facepalm:

Па на тие години кај и да иде нема да има голема минутажа така да боље да биде у тим што ќе биде у комбинација за титула него у тим кај што плеј оф ќе биде остварување.

7 години играње со Дониел Маршал, Буби Гибсон, и Саша Павловиќ у прва постава, и 4 године со Д-Вејд и Бош не би рекол дека е ас олвејс !!

Вие што сте навивачи на Чикаго стварно не сакате да земете еден од топ 5 играчи у лигата, тип што гарантинра 20/10 секоја утакмица, за два руки играчи и еден рол плејер??

Боже Петра !!
Ајде ајде, не туку го правдај, не е за жалење. :icon_lol:
Иначе не знам Лав како ви е топ 5 играч во лигата али нема везе. Има други што се пред него.

Хммм оти не ти е смешно за Ноа на пример? Или за Роуз во 2011? Барем ако ти е смешно за МВП наградата нека ти е смешно во глобала а не само за поединци.

После минатата сезона за Блејк да речиш ол ај ду ис данк, слободно одлогирај се од форумот и фрлисе од најблиската тераса.

Хммм оти не ти е смешно за Ноа на пример? Или за Роуз во 2011? Барем ако ти е смешно за МВП наградата нека ти е смешно во глобала а не само за поединци.

После минатата сезона за Блејк да речиш ол ај ду ис данк, слободно одлогирај се од форумот и фрлисе од најблиската тераса.
зашто не ми е смешно за Ноа? Ноа сам ги носеше на грб булс...има 4 или 5 негде трипл дабл учиноци прошла сезона...

Башка што блејк имаше полоши бројки од Лав прошла сезона 9.5 скока и 24п додека лав пак имаше 12.5 скока и 26 п по натпревар..и сеа па кој треба да се фрли?

зашто не ми е смешно за Ноа? Ноа сам ги носеше на грб булс...има 4 или 5 негде трипл дабл учиноци прошла сезона...

Башка што блејк имаше полоши бројки од Лав прошла сезона 9.5 скока и 24п додека лав пак имаше 12.5 скока и 26 п по натпревар..и сеа па кој треба да се фрли?
Да, пошто статистиката го опишува целосно играчот.. Лав на пример има речиси дупло подобра статистика од Ноа, дали тоа значи дека е дупло поважен играч од Ноа?

Факт е дека- ЛАВ ВЕЌЕ 6 СЕЗОНИ НЕМОЖИ ДА ГО ОДВЕДИ ТИМОТ ДО ПЛЕЈОФ.. ЗНАЧИ 6 ГОДИНИ ДА НЕМОЖИШ 8мо МЕСТО ДА ИЗВАЈШ А НЕКОЈ ДА ТЕ НАРЕЧИ ТОП 5 ИГРАЧ, ТОГАШ ИЛИ ЛИГАТА Е НА КАТАСТРОФАЛНО НИВО ИЛИ ЗА РЕТАРДИРАН НАВИВАЧ СЕ РАБОТИ.

Среќа Грифин го носи ЛАК до плејоф сам. Лав е лидер во Минесота, во Клиперс знаеме кој е тоа. А дека не е у топ 5 играчи, не е моментално, можеби топ 5 PF.

Да, пошто статистиката го опишува целосно играчот.. Лав на пример има речиси дупло подобра статистика од Ноа, дали тоа значи дека е дупло поважен играч од Ноа?

Факт е дека- ЛАВ ВЕЌЕ 6 СЕЗОНИ НЕМОЖИ ДА ГО ОДВЕДИ ТИМОТ ДО ПЛЕЈОФ.. ЗНАЧИ 6 ГОДИНИ ДА НЕМОЖИШ 8мо МЕСТО ДА ИЗВАЈШ А НЕКОЈ ДА ТЕ НАРЕЧИ ТОП 5 ИГРАЧ, ТОГАШ ИЛИ ЛИГАТА Е НА КАТАСТРОФАЛНО НИВО ИЛИ ЗА РЕТАРДИРАН НАВИВАЧ СЕ РАБОТИ.
хахахахаххаха среќа Грифин сам ги носeше во плеј оф пред да дојде Крис пол....

Последно уредено од модератор:
Покрај Мело,Дурант,Леброн,Коби и CP3 ја мислам нема место ни за Грифин,ни за Лав,ни за Ноа...

Покрај Мело,Дурант,Леброн,Коби и CP3 ја мислам нема место ни за Грифин,ни за Лав,ни за Ноа...

Ова не е 2010. Мело и Коби не се ни блиску до топ 10 моментално.

Или лигата е на толку високо ниво што еден играч не може да направи тимот да победува кој и да е тој, особено не на Западот. Аман веќе со тоа изедначување на играчи со екипи. Има еден куп фактори кои влијаат врз крајниот ефект на тимот, еден сам играч вреди релативно малку во сооднос на тоа. Само Леброн и Дурант имаат нешто поголемо влијание, а и тие не можат сами да однесат тим во плејофот, особено не на Западот.

Инаку Минесота беше солидна минатата сезона, едноставно немаа среќа изгубија ненормално многу блиски натпревари. Двете години претходно рушеа рекорди во број на повредени клучни играчи.

Инаку скоро невозможно е да се направи совршена листа на играчите. Според мене, моментално јас вака би ги распоредил (не мора да е прифатливо за вас):

1. LeBron
2. Durant
3. Paul
4. Davis
5. Love
6. Curry
7. George
8. M.Gasol
9. Noah
10. Griffin
11. Howard
12. Westbrook
13. Anthony
14. Harden
15. Aldridge

После овие тука некаде се и Wall, Irving, Nowitzki, Duncan, Parker, Lillard, Horford, Bosh, Cousins, Drummond итн. Освен Леброн и Дурант, разликите меѓу другите не се многу големи.

И не сега одма сите да почните со пцуење беспотребно, тоа е мое мислење вие можи да си имате ваше.

Па на тие години кај и да иде нема да има голема минутажа така да боље да биде у тим што ќе биде у комбинација за титула него у тим кај што плеј оф ќе биде остварување.
Дај не биди смешен молим те. Во Мајами беше sixth man или замена за Вејд којшто пола сезона едвај ја одигра. Едноставно повеќе одигра и придонесот на овие години беше солиден па затоа и помогна со тројката против Спарс за продолженија. Прво наполни 39 години, размислуваше за пензија и потоа одеднаш да земе прстен со ЛеБрон. И онака тој беше изјавил пред месец дена, кај оди ЛеБрон таму и јас се со цел да се изгради дрим тим и да се земе уште некоја титула додека ми може снагата.

Дај не биди смешен молим те. Во Мајами беше sixth man или замена за Вејд којшто пола сезона едвај ја одигра. Едноставно повеќе одигра и придонесот на овие години беше солиден па затоа и помогна со тројката против Спарс за продолженија. Прво наполни 39 години, размислуваше за пензија и потоа одеднаш да земе прстен со ЛеБрон. И онака тој беше изјавил пред месец дена, кај оди ЛеБрон таму и јас се со цел да се изгради дрим тим и да се земе уште некоја титула додека ми може снагата.
А чекај, убаво ви беше кога дојде кај вас а, па сега го плукате? :)
Како што си отиде од Бостон, така си оди и од Мајами, тотално иста ситуација.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom