Ај те молам, најди ми една битка во историјата каде што е употребена коњица во шума, и каде што тоа довело до победа.
Дури сме тука да побараме нешто за змејовите и како тактички влијаат на битките ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ај те молам, најди ми една битка во историјата каде што е употребена коњица во шума, и каде што тоа довело до победа.
Ај прочитај уште еднаш...фатени на препад! Не спомнав никаква коњица во шума, и слични ствари. Ако бараш логичности во серијата, барај во тоа што има змејови, џинови, огнени топки, гледање на иднината и слично. А да и white walkers!Ај те молам, најди ми една битка во историјата каде што е употребена коњица во шума, и каде што тоа довело до победа.
Дури сме тука да побараме нешто за змејовите и како тактички влијаат на битките ?
Ајде пак со реалноста на серијата![]()
Интересно е што во самата книга постои игра наречена „Сивас“ а е слична на шах, во која баш се расправа за тактичката употреба, меѓу другото и на змаевите.
Па да, што ќе ни ја реалноста, тешката коњица нека напаѓа низ густа северна шума без распад на борбениопт поредок, и нека поминуваат низ дрвјата како да не постојат.
@ElNinho, Манис јасно и гласно кажа дека има 100.000 ОБУЧЕНИ воини, пушти го почетокот на епизодата и дијалогот со Сноу, ќе видиш дека така вели. Затоа мене чудно ми беше како е можно за толку брзо да стигнат до него а има 100.000 strong ones.
@ElNinho, Манис јасно и гласно кажа дека има 100.000 ОБУЧЕНИ воини, пушти го почетокот на епизодата и дијалогот со Сноу, ќе видиш дека така вели. Затоа мене чудно ми беше како е можно за толку брзо да стигнат до него а има 100.000 strong ones.
Доста ја тупите за книгата аеее.Интересно е што во самата книга постои игра наречена „Сивас“ а е слична на шах, во која баш се расправа за тактичката употреба, меѓу другото и на змаевите.
Па да, што ќе ни ја реалноста, тешката коњица нека напаѓа низ густа северна шума без распад на борбениопт поредок, и нека поминуваат низ дрвјата како да не постојат.
Клучниот збор овде е игра.
Не е малце глупо покрај сите останати нереални работа вие рачка да барате во коњаницата ?
@RickyLFC9 ќе кажи за историјата и успешноста на коњаницата низ шума.