Game of Thrones

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Се ова што го кажуваш или преку логичка дедукција се дознава или е откриено во DVD extras и слично. Само затоа што за вас е ново не ви дава право да дракате "спојлер!" секој пат кога слична ревелација ќе се направи. Еден така мене ми се истури затоа што потврдив дека може да постои и женски white walker, мислеше дека го спојлерисувам за наредните епизоди/сезона, а типот не ѕирнал ниедно од history & lore видеата да види и самиот дека инфото е надвор во официјални рамки, не од морони кои уживаат да спојлаат гледачи на серијата (кои не читале книги). Станува иритирачки ова што го правите веќе, да не може човек да искоментира нешто на темава без да биде обвинет од вас. Ја имате утнато дефиницијата за спојлер исто така, не значи дека ако се теоретизира и тоа испадна точно, дека истото е спојлер.
Да. Видеата за историјата на Вестерос, се предвидени да бидат придружни елементи на серијата, наменети за гледачите на серијата, од страна на HBO.
Овие анимации, содржат информации за историјата и во никој случај не би требало да се третираат, на вакви теми, како споилери. Тие се всушност дел од целото (официјално) HBO искуство. Нивната намена е да бидат гледани со серијата, за да пружат дополнителни информации кои ќе ги разјаснат работите во серијата (нечии постапки, зашто таа фамилија ја мрзи онаа и сл.).
У нив нема споилери за серијата, побогу.
Книгата е преполна со информации, непрактични за целосна екранизација, затоа се овие companion-и.
Ако некој ги смета инфоата од тие серии за сполер, негова работа.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
на торентлич мислам исто ако симињаш сезона по сезона доаѓа и тој додаток со објаснување.

Член од
17 март 2014
Мислења
321
Поени од реакции
478
Со секое завршување на сезоната, во ДВД (или Блу Реј) изданието доаѓа ново “пакетче“ кое преку историјата ја дообјаснува минатата сезона, така да тоа дефинитивно не е спојлер.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Со секое завршување на сезоната, во ДВД (или Блу Реј) изданието доаѓа ново “пакетче“ кое преку историјата ја дообјаснува минатата сезона, така да тоа дефинитивно не е спојлер.
Така де, не секој гледа AGOT само заради цицки и CGI змејови.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Се ова што го кажуваш или преку логичка дедукција се дознава или е откриено во DVD extras и слично. Само затоа што за вас е ново не ви дава право да дракате "спојлер!" секој пат кога слична ревелација ќе се направи. Еден така мене ми се истури затоа што потврдив дека може да постои и женски white walker, мислеше дека го спојлерисувам за наредните епизоди/сезона, а типот не ѕирнал ниедно од history & lore видеата да види и самиот дека инфото е надвор во официјални рамки, не од морони кои уживаат да спојлаат гледачи на серијата (кои не читале книги). Станува иритирачки ова што го правите веќе, да не може човек да искоментира нешто на темава без да биде обвинет од вас. Ја имате утнато дефиницијата за спојлер исто така, не значи дека ако се теоретизира и тоа испадна точно, дека истото е спојлер.
За првото незнам зошто не би можело да има женски white walker, тоа не е никаков спојлер, бидејќи уште во првата епизода тоа момичето е walker, немораш да гледаш додатоци за да го знаеш тоа.

Второ, незнам кај прочита дека јас не сум за претпоставки (напротив, затоа доаѓам на темава, да видам дали имат некој шо мислит како мене или сосема различно) . Како и да е, кога некој ќе погодит шо ќе се десит следно понатаму од 15324895683203 мислења на теамава, некој шо ја имат читано книгата одма пишит "Од кај знаеш бе, имаш читано нешто" . Ова е ак не е спојлер, незнам шо е, ебате. Така беше и кога го убија Џофри и некој пиша за накитот, па овие одма го цитираа, така и сега истото за отровот.

Не ми е целва на муабетов тие шо ги читале книгиве да насмеат да постирет на темава (скраја да е), само тоа шо не е од серијата, да не се пишува на темава.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
За првото незнам зошто не би можело да има женски white walker, тоа не е никаков спојлер, бидејќи уште во првата епизода тоа момичето е walker, немораш да гледаш додатоци за да го знаеш тоа.
Кое момиче?

Последно уредено:
Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Прва епизода, шо се појавува во серијава, ама е то изгледа било Wight или како и да се вика.

Колку да свртам тема и да не спамаме појќе .

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.623
Значи кој не ги симнува ДВД додатоците и сака да ги гледа само епизодите не е вистински фан и заслужува да биде спојлерисан. Вие може да си толкувате како сакате ама ако не е во епизодите - спојлер е. А на темава поштено врие од спојлери како никогаш досега. Затоа @dzesika дај му на човекот за да може да се опушти и да се фати за работа.

@wot, арно и реков?

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Спојлер може да биде и ако некој ги гледал сите епизоди освен 9та епизода од 3та сезона, негледана од икс причини и тука да се спомне некој рандом детал од таа епизода како коментар во дискусија која трае веќе страници. И што да правиме? Да се банираме сите? :D

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Спојлер може да биде и ако некој ги гледал сите епизоди освен 9та епизода од 3та сезона, негледана од икс причини и тука да се спомне некој рандом детал од таа епизода како коментар во дискусија која трае веќе страници. И што да правиме? Да се банираме сите? :D
Нека не ја отвара темата додека не ја изгледа епизодата. Тоа е најдоброто решение. Затоа е темата, за да дискутираме после секоја епизода, не е така да стои :D

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Нека не ја отвара темата додека не ја изгледа епизодата. Тоа е најдоброто решение. Затоа е темата, за да дискутираме после секоја епизода, не е така да стои :D
Тоа ми е поентата, сите или гледаат на ТВ, или преку торенти, сите торенти јас кои ги симнав, грото ги имаат бонус додатоците. Другите на јутјуб ги гледав. Глупаво е тие да се користат за спојлерски обвиненија :D

Kajgana Shop

На врв Bottom