Да, ама гледам пак си коментираат на темава и многу пати "без намера" оставиле спојлер.
Некој прашува поназад шо се дешава со семејството Тули и кој владее таму и некој му кажува, е се е тоа ОК, но во серијата уште не е откриено (колку шо се сеќавам), со причина немаат кажано и сигурно ќе ни откријат понатаму серијата, во право време.
Исто ми теквит кога IoSono се расправаше со еден шо ги има читано книгите(не ми теквит кој беше членот, не е битно) дали Џејми е добар или не, овај со книгиве му пишит како на Џејми му наредил лудиот крал, да го запали цел град, да го убие татко му, бла бла колку да докажит дека не е толку лош. И после 2-3 епизоди Џејми во разговор со Бриен, му го кажува токму истото, од збор до збор и јас тие 5минути можев буквално да го премотам тој дел, бидејќи го знаев одовде пред тоа.
Муабетот ми е, ако нешто е важно од книгите, сигурно ќе го кажет во серијава, не мора одма да истрчувет и да ни објаснуваат зошто овај вака направил или зошто е така, си ја знает работата луѓето од серијава.
А ако некој сака да знае нешто од надвор од серијава и да знае повеќе од книгата (пр: шо ќе се деси ако умрат двајцава во двобој, зошто Даенирис и таа црнката не направат некаква оргија со Дарио, дали е кажано колкав му бил пенисот на Кал Дрого и дали многу крварела кога ја тресеше првиот пат Калиси) слободно нека праша некого во инбокс на овие шо ги читале книгите, бидејќи не е фер другите да читаат за тоа шо не е кажано во серијава.