Game of Thrones

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
Мене најјак момент ми е што сте се попалиле на сцената како да беше врв на серијата, а уствари гледавме реприза на рандом филм од 80'те во кој дечкото шо многу јаде гомна на крај го јаде и калапот. А Оберин изеде толку гомна што единственото изненадување што го чекав (бидејќи не ги читам книгите) е дека Мартин го оставил Оберин да јаде гомна само за да очекуваме дека ќе биде убиен, и после да ја сврти кец у два. Наместо тоа видов лошо наместен два у кец, па дури и она кога поразениот магично се опоравува за да го убие победникот кој е професионалец ама малку се подзанесол во моментот. Дај не ме ј...

Мене иначе ме заболе Тасе дали умрел Оберин или не, ама ГоТ беше серија која идеше контра шаблонот а оваа сцена беше премногу премногу клише.
:vozbud: You are back? :vozbud: Тебе Мартин не те уби?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Мене најјак момент ми е што сте се попалиле на сцената како да беше врв на серијата, а уствари гледавме реприза на рандом филм од 80'те во кој дечкото шо многу јаде гомна на крај го јаде и калапот. А Оберин изеде толку гомна што единственото изненадување што го чекав (бидејќи не ги читам книгите) е дека Мартин го оставил Оберин да јаде гомна само за да очекуваме дека ќе биде убиен, и после да ја сврти кец у два. Наместо тоа видов лошо наместен два у кец, па дури и она кога поразениот магично се опоравува за да го убие победникот кој е професионалец ама малку се подзанесол во моментот. Дај не ме ј...

Мене иначе ме заболе Тасе дали умрел Оберин или не, ама ГоТ беше серија која идеше контра шаблонот а оваа сцена беше премногу премногу клише.

Единствено нешто што не е во шаблон е тоа што Тирион е ставен во мат позиција. Очекував да се протни некако овде и сеуште некако сум убеден дека нема да биде егзикутиран заради глупоста на Оберин.
Инаку се согласувам дека борбата беше клише и премногу кратка беше и самата најава и припрема на неа.
Требаше да се доволат емоциите на сите засегнати во овој двобој, тие овде се сврстија во 4 минути и борба и емоции со две воздивнувања.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
Не знаеше? Ио Е Мартин.
Ааааа, сега сфаќам! Зато се крие ко п**** под кошула, се плаши дека ако го препознае некој, ќе ја доживее и тој судбината на неговите ликови. Епа @Io Sono Interista - плаши се и од мене сеа. Muahaha...

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
ОК, и официјално престанувам да го отварам форумов. Оставате спојлери за 2 сезони однапред. Незнам како ви е интересно да гледате после.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
ОК, и официјално престанувам да го отварам форумов. Оставате спојлери за 2 сезони однапред. Незнам како ви е интересно да гледате после.
Јас би направил две теми за ГоТ во под форумов. Едната да е за тие шо ја гледет само серијава, а не ги имаат читано книгите, другата за тие шо ја гледаат серијава и шо ги прочитале книгите.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Јас би направил две теми за ГоТ во под форумов. Едната да е за тие шо ја гледет само серијава, а не ги имаат читано книгите, другата за тие шо ја гледаат серијава и шо ги прочитале книгите.
Паааа... има веке таква тема :D
Tемата за книгата служи и како тема за серијата за тие што ги прочитале книгите.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Паааа... има веке таква тема :D
Tемата за книгата служи и како тема за серијата за тие што ги прочитале книгите.
Да, ама гледам пак си коментираат на темава и многу пати "без намера" оставиле спојлер.

Некој прашува поназад шо се дешава со семејството Тули и кој владее таму и некој му кажува, е се е тоа ОК, но во серијата уште не е откриено (колку шо се сеќавам), со причина немаат кажано и сигурно ќе ни откријат понатаму серијата, во право време.

Исто ми теквит кога IoSono се расправаше со еден шо ги има читано книгите(не ми теквит кој беше членот, не е битно) дали Џејми е добар или не, овај со книгиве му пишит како на Џејми му наредил лудиот крал, да го запали цел град, да го убие татко му, бла бла колку да докажит дека не е толку лош. И после 2-3 епизоди Џејми во разговор со Бриен, му го кажува токму истото, од збор до збор и јас тие 5минути можев буквално да го премотам тој дел, бидејќи го знаев одовде пред тоа.

Муабетот ми е, ако нешто е важно од книгите, сигурно ќе го кажет во серијава, не мора одма да истрчувет и да ни објаснуваат зошто овај вака направил или зошто е така, си ја знает работата луѓето од серијава.

А ако некој сака да знае нешто од надвор од серијава и да знае повеќе од книгата (пр: шо ќе се деси ако умрат двајцава во двобој, зошто Даенирис и таа црнката не направат некаква оргија со Дарио, дали е кажано колкав му бил пенисот на Кал Дрого и дали многу крварела кога ја тресеше првиот пат Калиси) слободно нека праша некого во инбокс на овие шо ги читале книгите, бидејќи не е фер другите да читаат за тоа шо не е кажано во серијава.

Последно уредено:
Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Ако толку се плашите од спојлери најдобро е да посетувате форум, добро во денешно време опасност има и од ФБ и општо секој сајт за вакви вести на нет.

Ако некој се обидува да размислува и од 10 пишани мислења погоди едно тоа не е спојлер

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.374
Поени од реакции
30.796
Еј значи совет од некој шо има читано, не ја гледајте аудицијата на Обара пошто важни спојлери има таму.
OMFOMFG SPOILERS BLARGHGHG

Последно уредено:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Исто ми теквит кога IoSono се расправаше со еден шо ги има читано книгите(не ми теквит кој беше членот, не е битно) дали Џејми е добар или не, овај со книгиве му пишит како на Џејми му наредил лудиот крал, да го запали цел град, да го убие татко му, бла бла колку да докажит дека не е толку лош. И после 2-3 епизоди Џејми во разговор со Бриен, му го кажува токму истото, од збор до збор и јас тие 5минути можев буквално да го премотам тој дел, бидејќи го знаев одовде пред тоа.
За Џејми имаше во двд изданието на сезона 2 мислам, за History and Lore, анимирани филмови со нарација од глумците за да биде појасно што се случило во минатото. Ако го има со самите епизоди, изработено од продуцентите и со актерите - не е спојлер, само не си го нашол да го гледаш.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Еј значи совет од некој шо има читано, не ја гледајте аудицијата на Обара пошто важни спојлери има таму.
OMFOMFG SPOILERS BLARGHGHG
Па шо не ја стаиш у спојлер сликава?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Да, ама гледам пак си коментираат на темава и многу пати "без намера" оставиле спојлер.

Некој прашува поназад шо се дешава со семејството Тули и кој владее таму и некој му кажува, е се е тоа ОК, но во серијата уште не е откриено (колку шо се сеќавам), со причина немаат кажано и сигурно ќе ни откријат понатаму серијата, во право време.

Муабетот ми е, ако нешто е важно од книгите, сигурно ќе го кажет во серијава, не мора одма да истрчувет и да ни објаснуваат зошто овај вака направил или зошто е така, си ја знает работата луѓето од серијава.

А ако некој сака да знае нешто од надвор од серијава и да знае повеќе од книгата (пр: шо ќе се деси ако умрат двајцава во двобој, зошто Даенирис и таа црнката не направат некаква оргија со Дарио, дали е кажано колкав му бил пенисот на Кал Дрого и дали многу крварела кога ја тресеше првиот пат Калиси) слободно нека праша некого во инбокс на овие шо ги читале книгите, бидејќи не е фер другите да читаат за тоа шо не е кажано во серијава.
Се ова што го кажуваш или преку логичка дедукција се дознава или е откриено во DVD extras и слично. Само затоа што за вас е ново не ви дава право да дракате "спојлер!" секој пат кога слична ревелација ќе се направи. Еден така мене ми се истури затоа што потврдив дека може да постои и женски white walker, мислеше дека го спојлерисувам за наредните епизоди/сезона, а типот не ѕирнал ниедно од history & lore видеата да види и самиот дека инфото е надвор во официјални рамки, не од морони кои уживаат да спојлаат гледачи на серијата (кои не читале книги). Станува иритирачки ова што го правите веќе, да не може човек да искоментира нешто на темава без да биде обвинет од вас. Ја имате утнато дефиницијата за спојлер исто така, не значи дека ако се теоретизира и тоа испадна точно, дека истото е спојлер.

Kajgana Shop

На врв Bottom