Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Леле, депресивна епизода...

Ептен ќе ми фали Педро Паскал, феноменално глумеше уште од почетокот, ама оваа епизода дефинитивно беше врвот. Тој, плус кореографијата го направија двобојот најјакото нешто што сум го гледал во серијава. Аха, и новиот Грегор не беше лош. Има голем талент за викање, тешко дишење и кршење глави.

Туку еве и некој коментар за сцената. Знаев што ме чека, ама и мене не ми беше лесно. Оберин во книгите ми беше еден од најинтересните ликови, а со Паскал и во серијата. Како беше снимена смртта, да не ми текни уште еднаш ништо да јадам. Му ги ископа очите - добро. Болно вриштење - добро. Ама мораше да видам и да слушнам како му пука главата како балон? Ич не им е гајле на овие шо ја пишеа епизодата за чувствата мои.

Жал колку ми е за Џора, појма немате. Не го оправдувам, ама после се шо има напраено за неа, така да го исфрли...многу ладно и неблагодарно. Ако не се искупи со тоа што со години верно и служеше или со тоа што и го има спасено животот кузнај колку пати, не знам како би се искупил. Важно го шутна. Дарио ја чека, ако.

Тажна беше дури и сцената во занданите. Брачедот на Тирион - буквално Хитлер. Геноцид на бубачињате им правеше. Не дека не го заслужи крајот, ама пак беше тажно дека заврши со смрт-виа-магаре.

On the bright side...
Болтонци се среќно семејство и Рус ми го стопи срцето. Најдобар татко во Вестерос, никој друг не е ни блиску. " Not nothing. The North. " - Lord Mufasa Bolton
tumblr_inline_n6is4o3Mlp1sfaf7b.gif

giphy.gif

Очекував тепачката да биде на крај (fucking brutal), али целата епизода беше :cuc:. Драми на сите страни, се исплатеше чекањето. Улогата на Санса станува 100 пати поинтересна, кога ќе ми текне какво муле беше првите сезони. Глумата одлична, Денерис, Тион, Оберин самодоверба до јаја. Литлфингер спаси гз, барем еднаш да го здрмат, се му одеше досега по планот...една од најдобрите епизоди во цел серијал, не можам да дочекам што следува, изгледа уште некој главен лик ќе погине...:cautious:
GOT8-2-Tyrion.gif

GOT12-1-Tyrions-reaction.gif

At the end I was like "YESS YESS YAAAAAAAAAAS."
And then all of a sudden I was like "NO. WHAT THE FUCK, NO. NO, STOP. SOMEONE. GOD. WHAT. NO. SHIT. FUCK WTF!?!?!?!" :pos:

Последно уредено:
ARE YOU FUCKING KIDDING MEEEEEEEEEEEEEEE?!?!?!?!?!!?!??! :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Се сметам за човек со голема толеранција за гадурија, али на крај ми се слоши еј, ем психички ме оптовари ем физички ми се згади.
Oberyn, you should have shut your mouth and finished the job :(
10431571_316334931856201_2728469485255058043_n.jpg

Too soon? :D

Xom9yNU.jpg

Последно уредено:
Дали ќе дочекаме макар еднаш оној што на сите ни е миленик да добие правдина и на тоа да се заврши, баш Оберин глумецот ја направи 4та сезона прејака, а особено со неговиот акцент, сега ни остана уште Џон Сноу или ја преферирам Џон Старк, штом Ремзи може да стане Болтон..

лелее имаше право Тегла или Хурин кој беше кога рекоа ХБО е ова со зум и тоа ќе ја дадат сценава :eek:

Инаку да, сцената со Рамзи и тоа што стана Болтон е само наговестување дека не е се така црно за Старкови, сепак има шанса Џон да биде Старк. Или ќе стани Старк па ќе му ја прснат главата онака. :facepalm:
"Size doesn't matter when you're lying on your back." Sure it doesn't Oberyn, sure it doesn't. (y)

И сега само Оберин умре? Планината ќе преживее? И што се случува ако двајцата умрат?

ЛЕЛЕ ЕПИЗОДИШТЕ!
Тепачката, Санса, Арја смеењето, предавството, изобилуваше со материјал милина за гледање!
Плус шлагот на епизодата!
cats.jpg

Attachments

• cats.jpg
    cats.jpg
    371,1 KB · Прегледи: 32
Уффф ова не го очекував, се прашувам како ќе спаси сега газец Тирион? Или пак со цел памет ќе го убијат? :vozbud:[DOUBLEPOST=1401699074][/DOUBLEPOST]
И сега само Оберин умре? Планината ќе преживее? И што се случува ако двајцата умрат?
И ова мене прво ми прелета низ глава дека и двајцата се мртви и ќе се одлучува на поинаков начин, ама Планината не ми изгледаше толку мртов кога ја имаше онаа сила да му ја расцвета тиквата на оној пеливанот што глумеше нешто.

Дали бев единствениот кој не дишеше за време за борбата?
Напнат у пм ко за моја глава да се работи. Ах бре мартине зашто ни правиш вакви работи ,таман се израдував иии ................:(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom