Game of Thrones

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Леле, депресивна епизода...

Ептен ќе ми фали Педро Паскал, феноменално глумеше уште од почетокот, ама оваа епизода дефинитивно беше врвот. Тој, плус кореографијата го направија двобојот најјакото нешто што сум го гледал во серијава. Аха, и новиот Грегор не беше лош. Има голем талент за викање, тешко дишење и кршење глави.

Туку еве и некој коментар за сцената. Знаев што ме чека, ама и мене не ми беше лесно. Оберин во книгите ми беше еден од најинтересните ликови, а со Паскал и во серијата. Како беше снимена смртта, да не ми текни уште еднаш ништо да јадам. Му ги ископа очите - добро. Болно вриштење - добро. Ама мораше да видам и да слушнам како му пука главата како балон? Ич не им е гајле на овие шо ја пишеа епизодата за чувствата мои.

Жал колку ми е за Џора, појма немате. Не го оправдувам, ама после се шо има напраено за неа, така да го исфрли...многу ладно и неблагодарно. Ако не се искупи со тоа што со години верно и служеше или со тоа што и го има спасено животот кузнај колку пати, не знам како би се искупил. Важно го шутна. Дарио ја чека, ако.

Тажна беше дури и сцената во занданите. Брачедот на Тирион - буквално Хитлер. Геноцид на бубачињате им правеше. Не дека не го заслужи крајот, ама пак беше тажно дека заврши со смрт-виа-магаре.

On the bright side...
Болтонци се среќно семејство и Рус ми го стопи срцето. Најдобар татко во Вестерос, никој друг не е ни блиску. " Not nothing. The North. " - Lord Mufasa Bolton

Член од
16 август 2009
Мислења
2.214
Поени од реакции
1.714
Очекував тепачката да биде на крај (fucking brutal), али целата епизода беше :cuc:. Драми на сите страни, се исплатеше чекањето. Улогата на Санса станува 100 пати поинтересна, кога ќе ми текне какво муле беше првите сезони. Глумата одлична, Денерис, Тион, Оберин самодоверба до јаја. Литлфингер спаси гз, барем еднаш да го здрмат, се му одеше досега по планот...една од најдобрите епизоди во цел серијал, не можам да дочекам што следува, изгледа уште некој главен лик ќе погине...:cautious:

At the end I was like "YESS YESS YAAAAAAAAAAS."
And then all of a sudden I was like "NO. WHAT THE FUCK, NO. NO, STOP. SOMEONE. GOD. WHAT. NO. SHIT. FUCK WTF!?!?!?!" :pos:

Последно уредено:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
ARE YOU FUCKING KIDDING MEEEEEEEEEEEEEEE?!?!?!?!?!!?!??! :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Се сметам за човек со голема толеранција за гадурија, али на крај ми се слоши еј, ем психички ме оптовари ем физички ми се згади.
Oberyn, you should have shut your mouth and finished the job :(

Too soon? :D

Последно уредено:
Член од
25 февруари 2011
Мислења
336
Поени од реакции
88
Дали ќе дочекаме макар еднаш оној што на сите ни е миленик да добие правдина и на тоа да се заврши, баш Оберин глумецот ја направи 4та сезона прејака, а особено со неговиот акцент, сега ни остана уште Џон Сноу или ја преферирам Џон Старк, штом Ремзи може да стане Болтон..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
лелее имаше право Тегла или Хурин кој беше кога рекоа ХБО е ова со зум и тоа ќе ја дадат сценава :eek:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Инаку да, сцената со Рамзи и тоа што стана Болтон е само наговестување дека не е се така црно за Старкови, сепак има шанса Џон да биде Старк. Или ќе стани Старк па ќе му ја прснат главата онака. :facepalm:
"Size doesn't matter when you're lying on your back." Sure it doesn't Oberyn, sure it doesn't. (y)

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.238
Поени од реакции
1.297
И сега само Оберин умре? Планината ќе преживее? И што се случува ако двајцата умрат?

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
ЛЕЛЕ ЕПИЗОДИШТЕ!
Тепачката, Санса, Арја смеењето, предавството, изобилуваше со материјал милина за гледање!
Плус шлагот на епизодата!

Attachments

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Уффф ова не го очекував, се прашувам како ќе спаси сега газец Тирион? Или пак со цел памет ќе го убијат? :vozbud:[DOUBLEPOST=1401699074][/DOUBLEPOST]
И сега само Оберин умре? Планината ќе преживее? И што се случува ако двајцата умрат?
И ова мене прво ми прелета низ глава дека и двајцата се мртви и ќе се одлучува на поинаков начин, ама Планината не ми изгледаше толку мртов кога ја имаше онаа сила да му ја расцвета тиквата на оној пеливанот што глумеше нешто.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Дали бев единствениот кој не дишеше за време за борбата?
Напнат у пм ко за моја глава да се работи. Ах бре мартине зашто ни правиш вакви работи ,таман се израдував иии ................:(

Kajgana Shop

На врв Bottom