Roland Garros | 25 мај - 8 јуни, 2014 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ako Djovak vleze vo psihokonflikt so publikata moze i da go izgubi mechot , ama sum ubeden deka nema da dojde do toa , naprotiv , no ako veke gubi set, toa ke e tretiot , ke trgne so seta sila , ubeden sum . Utre vtora nepoznanica i kaj shto mi mirisa na iznenaduvanje e Gulbis- Fedex, mislam deka ke pobedi Gulbis , a inaku Raonich i Berdych ke imaat lesni 3-0

највберојатно организаторите сакаат да го задржат стариот РГ,инаку не би бил никаков проблем за нив да постават рефлектори.........моожеби на некој не му се допаѓа,но вака турнирот си има еден свој карактер,дури постои и втора шанса и неизвесност до самиот крај на мечот(ако се пролонгира во два дена)

Доколку Новак не успее да тепа со три нула во сетови и се влезе во неизвесна завршница слична на онаа во 2012 година тогаш шансите за победа на Новак се многу мали,бидејќи ниту физички а уште помалку психички би бил спремен да се носи со публиката и со Цонга во решавачките моменти од натпреварот и сугурно би подлегнал под притисокот и би го изгубил мечот.Затоа е најбитно од почетокот да почне со добра игра и да ја стиша публиката со тоа што нема да му дава многу шанси за брејк топки на Цонга.

Ах бе Енди, Енди, златна шанса имаше во 4рт сет. На 4-2, и 30-0 за него, направи две дупли со ред, и лошо иссервира втор сервис со што го врати во игра Колшајбер. Се надевам дека ќе победи утре, пошто од овие преостанати само тој може да му пружи отпор на Надал, без разлика што се работи за песок.

Strit , abe ne e problem , koga se mora , se mora , ima edna pogovorka ,, kako da ti se staveni dvete noze vo edna kondura,, pa razberi ja . Ne e problem , ako treba i na edna noga ke potskoknuvash , ama zoshto koga imash dve noze . Prashanjeto e kako e podobro , popravilno , posportski , a ne dali i za dvajcata se isti uslovite. Zamisli situacija , igrat primer Arsenal i Everton i 88 minuta stop , temno e , aj utre ke doigrate ushte dve minuti, aj na spienje . A treba samo nekoe reflektorche , nishto povekje, aj krov vetija za Satrije i Leglan 2016 god mislam , ama reflektor be da mu ebam stopanicata , pa da se izbegnat vakvi idiotski nesportski scenarija
Undercover, pak sporeduvash drugi sportovi so tenis. Fudbal blage veze nema so Tenis niti uslovi niti kako sport nisto. Nema nisto idiotsko i nesportsko tuka. Mecot e prekinat na 7-7 pocnuva od nula, si imaat vreme i za taktika igracite za naredniot den. Pa i gledachite ne mu se iznerviraa, stanaa lugjeto si otidoa , aplaudiraa. Tie tamu na stadionot ne im smeta tebe ti smeta. Pak ke ti kazam individualni zelbi kako moite, tvoite na trpe i na stojko ne se relevantni i ne mozat da odredat eden turnir. Eve go znaes mojot stav ako me prasuvas mene nikogas ne treba da stavat ni krov ni reflektori. Magijata na RG e tokmu vo toa (moe mislenje za da ne skokash odma) . 110 faking godini si funkcioniralo toa, niti igrach komentiral, niti trener, nikoj, ali posto na forumgjii im se brza i imaat uplateno sportska, mora se vo ist den da se zavrshi po automatizam. Pak ke ti kazam Vimbldon stana smeshka od turnir. Krov staile, igras u faking sala eho se slusha nasekade, pagjaat igracive krshat nogi posto vlaga stvara toa a mi glumat tamu anglichanite ne znam sto tradicija, beli obleki, sudii u palta. Dvolichnost. Izlezi od meurot malku, sportot ne mora sekogash da e avtomatizam, tehnika i modernizam. Fudbalot odamna ne e nikakov sport, tuku samo biznis. Vo moi ochi samo tenisot e ostanat tradicionalen sport seuste, se plasam deka nema da bide taka ponatamu i RG e ostanat sega za sega na tradicijata. Dali ke userat uz godinite nivno si e.

Иснер нема снага еден форхенд да удри на почетоков...

Иснер нема снага еден форхенд да удри на почетоков...
Premnogu mu e na Isner cetvrto kolo. Premija mu e.[DOUBLEPOST=1401614925][/DOUBLEPOST]
Premnogu mu e na Isner cetvrto kolo. Premija mu e.
Zaboraviv da iskomentiram za Kuznetsova vcera. Uzivancija mi e da ja gledam uste malku poofanzivna da e ke naprai lom, kakov sens za tenis ima...retkost u wta. Do kaj ke moze da odi radi godinite ke vidime ama takvo trcanje i pozrtvuvanost na tie godini, bravo!

Гледајте ја Џини како ја гази Кербер, одлична е. Има шанси повторно полуфинале да игра.

Undercover, pak sporeduvash drugi sportovi so tenis. Fudbal blage veze nema so Tenis niti uslovi niti kako sport nisto. Nema nisto idiotsko i nesportsko tuka. Mecot e prekinat na 7-7 pocnuva od nula, si imaat vreme i za taktika igracite za naredniot den. Pa i gledachite ne mu se iznerviraa, stanaa lugjeto si otidoa , aplaudiraa. Tie tamu na stadionot ne im smeta tebe ti smeta. Pak ke ti kazam individualni zelbi kako moite, tvoite na trpe i na stojko ne se relevantni i ne mozat da odredat eden turnir. Eve go znaes mojot stav ako me prasuvas mene nikogas ne treba da stavat ni krov ni reflektori. Magijata na RG e tokmu vo toa (moe mislenje za da ne skokash odma) . 110 faking godini si funkcioniralo toa, niti igrach komentiral, niti trener, nikoj, ali posto na forumgjii im se brza i imaat uplateno sportska, mora se vo ist den da se zavrshi po automatizam. Pak ke ti kazam Vimbldon stana smeshka od turnir. Krov staile, igras u faking sala eho se slusha nasekade, pagjaat igracive krshat nogi posto vlaga stvara toa a mi glumat tamu anglichanite ne znam sto tradicija, beli obleki, sudii u palta. Dvolichnost. Izlezi od meurot malku, sportot ne mora sekogash da e avtomatizam, tehnika i modernizam. Fudbalot odamna ne e nikakov sport, tuku samo biznis. Vo moi ochi samo tenisot e ostanat tradicionalen sport seuste, se plasam deka nema da bide taka ponatamu i RG e ostanat sega za sega na tradicijata. Dali ke userat uz godinite nivno si e.
по твојава логика требало значи сеуште да гледаме тенис од времето пред 100 год (со дрвени рекети и друга опрема од тоа време, без тв преноси и сл). Среќа тенисот еволуирал и ја прати техниката и технологијата на современото време. Секогаш имало такви како тебе што се противат на напредокот на еден спорт (среќа што се малку), со еден збор заборавени во времето.

Новак денес губи најмалку сет, за повеќе ќе видиме, како и да е, нема да му биде ни најмалце лесно, на страна тоа ако си игра и курташак како што знае тој.

Гулбис очекувам да изненади против Федерер, мада како што се движат работиве со мојов последно време, не е ни некое изненадување веќе. :confused:

Абе од Цонга свашта се очекува... лани го исплеска Федерер во 1/4 финалето,ама па после од Ферер беше исплескан и тоа во 1/2 финале покрај своја пулбика... денеска не може ништо да прогнозирам...

Џени ја истресе Кербер, сеа Вердаско да го заврши Гасќе, па после да гледаме 2 јаки утакмици. :P

Ја па надеж имам за Гаске да ја сврти го имам кец. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom