Roland Garros | 25 мај - 8 јуни, 2014 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Колшрајбер - Мареј 2-2 и во третиот решавачки 7-7 и прекин, ќе биде интересно

Уште не ми е јасно како организаторите на еден ваков престижен турнир како Роланд Гарос немаат поставено рефлектори барем на своите два главни терени ако неможат на сите,за кров можам да ги разберам што немаат поставено пред се поради големи трошоци a и поради потешкотии при план и реализација на тој проект.Али ако можат во Австралија и Лондон да постават треба и овде и во Њујорк поради тоа што прекинувањето на мечот може директно да влијае на победникот во еден меч(пример е финалето меѓу Надал и Новак).

Уште не ми е јасно како организаторите на еден ваков престижен турнир како Роланд Гарос немаат поставено рефлектори барем на своите два главни терени ако неможат на сите,за кров можам да ги разберам што немаат поставено пред се поради големи трошоци a и поради потешкотии при план и реализација на тој проект.Али ако можат во Австралија и Лондон да постават треба и овде и во Њујорк поради тоа што прекинувањето на мечот може директно да влијае на победникот во еден меч(пример е финалето меѓу Надал и Новак).
Nema potreba od reflektori.[DOUBLEPOST=1401570951][/DOUBLEPOST]
Nema potreba od reflektori. 100 i kusur godini tradicija i pak se si bilo ok i si terala programata. E sega toa sto nekoj ne moze da se strpi ili na livce ima staveno pa zbesnuva drug problem.

Последно уредено:
Nema potreba od reflektori.[DOUBLEPOST=1401570951][/DOUBLEPOST]
aj ti toa objasni im go utre na Marej i na Kohli ili vchera na Klizan i Granoljers i na ushte nekolku drugi mechevi . Igrash pat faking seta , te prekinuvat i odi utre doigruvaj ushte nekoj gem.Ili Marej i Kohli igrale sportska pa se brzat

Луѓе не се чудете што Гаске губи волку, постирав мислам линк тука пред некој ден, кога требаше да игра со Томиќ, Гаске е повреден и уште пред да почне РГ изјави дека сеуште не е спремен и да бил некој друг турнир 100% немало да игра ама бидејќи е Слем и е домашен терен одлучил да игра. Мене ме чуди и како не изгуби од Берлок... Утре Ноле-Цонга, многу интересен меч според мене, Цонга ќе има огромна поддршка од публиката, атмосферата ќе биде налик Дејвис Куп.

Раонич има да го пробуши Гранољерс, исто и Бердих очекувам да го добие Иснер. Гулбис-Федерер ми е енигма поради чудната форма на Федерер и тимбата на Ернестс.

Djovak ke ima pekolno teshka rabota so Conga, posebno koga znam deka ako publikata e protiv nego znae da izleze od ritam (Madrid 2013 i sl) , ama mislam deka bash zaradi toa ke vleze maksimalno fokusiran i ke go dobie vo tri seta

aj ti toa objasni im go utre na Marej i na Kohli ili vchera na Klizan i Granoljers i na ushte nekolku drugi mechevi . Igrash pat faking seta , te prekinuvat i odi utre doigruvaj ushte nekoj gem.Ili Marej i Kohli igrale sportska pa se brzat
Znaci ne se ni prvi ni posledni. Utre ke si izlezat i ke si doigraat i nikoj nema da jade trici vo vrska so toa.Kako za edniot taka za drugiot. Posto se profesionalci i bile vo milion vakvi sluchaevi i dozd i ne znam ti sto, nema da im e problem.[DOUBLEPOST=1401573758][/DOUBLEPOST]https://www.youtube.com/watch?v=WV5KuxFFjN0

Znaci ne se ni prvi ni posledni. Utre ke si izlezat i ke si doigraat i nikoj nema da jade trici vo vrska so toa.Kako za edniot taka za drugiot. Posto se profesionalci i bile vo milion vakvi sluchaevi i dozd i ne znam ti sto, nema da im e problem.[DOUBLEPOST=1401573758][/DOUBLEPOST]https://www.youtube.com/watch?v=WV5KuxFFjN0
Strit , abe ne e problem , koga se mora , se mora , ima edna pogovorka ,, kako da ti se staveni dvete noze vo edna kondura,, pa razberi ja . Ne e problem , ako treba i na edna noga ke potskoknuvash , ama zoshto koga imash dve noze . Prashanjeto e kako e podobro , popravilno , posportski , a ne dali i za dvajcata se isti uslovite. Zamisli situacija , igrat primer Arsenal i Everton i 88 minuta stop , temno e , aj utre ke doigrate ushte dve minuti, aj na spienje . A treba samo nekoe reflektorche , nishto povekje, aj krov vetija za Satrije i Leglan 2016 god mislam , ama reflektor be da mu ebam stopanicata , pa da se izbegnat vakvi idiotski nesportski scenarija

Ролан Гарос е најлошо организираниот Слем дефинитивно, дури и полошо организиран од доста Мастерси. Ајде за кровот во ред, ќе го проголтам тоа некако, ама рефлектори бе? :facepalm: 21 век сме алоо, 2014 година, градот во кој се одржува турнирот се нарекува ПАРИЗ, факинг ПАРИЗ, топ 3 град во Европа, а овие рефлектори немаат ставено. :pos: :facepalm: Па иронијата да е поголема Париз е градот на светлината :pos:

Едит: Under, тоа што нема кров може да се проголта некако иако според мене мораат и тоа да го направат во иднина, т.е. што е можно побрзо. Ако се стави кров ќе биде чудно за игра, услови како во сала и тотално се губи она French OPEN, нема да биде на отворено него на затворено, а тоа на земја многу значи затоа што многу побрзи се условите на затворено.

Зборев со неколку другари што пратат тенис и изгледа само јас сакам Ноле да се обиде да ја освои титулата на најтешкиот начин според ждрепката т.е да игра во полуфинале со Роџер(да наплати некои долгови од 2011:)),и финалето да го игра со кралот на земјените турнири Рафа и преку него директно да го земе пехарот и да се врати на тронот како светски број еден.

Ролан Гарос е најлошо организираниот Слем дефинитивно, дури и полошо организиран од доста Мастерси. Ајде за кровот во ред, ќе го проголтам тоа некако, ама рефлектори бе? :facepalm: 21 век сме алоо, 2014 година, градот во кој се одржува турнирот се нарекува ПАРИЗ, факинг ПАРИЗ, топ 3 град во Европа, а овие рефлектори немаат ставено. :pos: :facepalm: Па иронијата да е поголема Париз е градот на светлината :pos:

Едит: Under, тоа што нема кров може да се проголта некако иако според мене мораат и тоа да го направат во иднина, т.е. што е можно побрзо. Ако се стави кров ќе биде чудно за игра, услови како во сала и тотално се губи она French OPEN, нема да биде на отворено него на затворено, а тоа на земја многу значи затоа што многу побрзи се условите на затворено.
da de , toa mi beshe i mene muabetot , za reflektorite . Za krovot drzi voda deka se menuvat korenito uslovite , ama podobro taka so krov otkolku da se igra vo nabien raspored sekoj den vo tri seta i toa 1/4 finale , 1/2 finale i na kraj finale vo ponedelnik.Vprochem i samite organizatori samovolno reshija da stavat krov bidejki zaradi dozdot se sluchuvaa nehumani uslovi i nabieni rasporedi i toa bash koga e zavrshnicata. Mesto da gledame spektakli , gledame nervozni i i zmrcvareni teniseri . I da , Strit , tochno e , kako za edniot taka i za drugiot teniser , neli , po tvojata logika . Bitno e da ima dobri uslovi za igra za dvajcata, a ne da se loshi uslovi za dvajcata

da de , toa mi beshe i mene muabetot , za reflektorite . Za krovot drzi voda deka se menuvat korenito uslovite , ama podobro taka so krov otkolku da se igra vo nabien raspored sekoj den vo tri seta i toa 1/4 finale , 1/2 finale i na kraj finale vo ponedelnik.Vprochem i samite organizatori samovolno reshija da stavat krov bidejki zaradi dozdot se sluchuvaa nehumani uslovi i nabieni rasporedi i toa bash koga e zavrshnicata. Mesto da gledame spektakli , gledame nervozni i i zmrcvareni teniseri . I da , Strit , tochno e , kako za edniot taka i za drugiot teniser , neli , po tvojata logika . Bitno e da ima dobri uslovi za igra za dvajcata, a ne da se loshi uslovi za dvajcata
Да да, мора и кров и рефлектори обавезно. Абе у Австралија има кров на два терени ако не се лажам, за Централниот сум сигурен... Еј Австралија каде дожд паѓа еднаш у 100 години.

Иначе утре Цонга очекувам да му земе сет на Новак, одлично го игра турниров Жо, плус публиката ќе биде на негова страна, а знаеме сите каков играч е он, ако го понесе публиката може доста работи да направи. Кај Новак постојат две опции, или да го изнервира публиката до коска па да почне да се кара со линиите, самиот себе, стручниот штаб и се околу него, или па баш да се нахрани од тоа што публиката во целост ќе биде против него и да го убие Цонга. Мене ми мириса дека ќе биде ова второто со тоа што Цонга ќе го земе првиот сет а после ќе биде разбиен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom