Game of Thrones

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Зошто би биле сигурни дека ќе се исполнат? Можеби се само симболика или пак се само можна иднина ако Дајнерис не отиде во Вестерос.
На истиот став сум, повеќе како симболични ги гледам. Само му посочив за која визија станува збор.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.396
Поени од реакции
84.677
Визијата на Daenerys кога влезе во House of the Undying во Qarth, од втора сезона.
Исто кај Bran го имаше тоа.
Да. Во визиите на Дени во Куќата на Тие што НеУмираат, исто така и во визиите на Брен, зад ѕидот, кога го допре чувардрвото.
Потполно истата визија и во двата случаи. Собата со тронот, завеана, сводот скршен...
Тоа нигде го нема у книгите.

Зошто би биле сигурни дека ќе се исполнат? Можеби се само симболика или пак се само можна иднина ако Дајнерис не отиде во Вестерос.
Потоплно истата сцена, во визиите на два лика одалечени илјадници километри?
Не е само симболика. А тоа дека пророштвата и визиите од иднината, можат да се осуетат со активностите во денешницата, тоа е друга приказна.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.737
Поени од реакции
12.791
Како може да е симболика кога еве Бран во визијата гледа работи што веќе се случиле а тој не знае за нив...гледа работи што ќе се лучат ( кога star wars White Walker-от ќе се појави ). Така да не е симболика дефинитивно, ваљда е некој голем спојлер :)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Можда под "снегот" се подразбира дека white walkers ќе почнат да напаѓаат по наведените места. White walkers in King's Landing... cool...

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Снегот мене ме асоцира дека конечно дошла зимата толку јужно дури до Кингс Лендинг. Другото е дека е разрушен градот од војни а не дека Калиси е таму туку таа сцена беше таква поради тоа што таа нели беше во куќата на магиите

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Нема некоја голема логика мапата, но местото на Фреј ептен го погодиле, Брчко-дистрикт е баш местото што ја сече Р.Српска на два дела и мора да се помине низ него за да се дојде од едниот до другиот крај.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Нема некоја голема логика мапата, но местото на Фреј ептен го погодиле, Брчко-дистрикт е баш местото што ја сече Р.Српска на два дела и мора да се помине низ него за да се дојде од едниот до другиот крај.
Република Српска има реки, Босна има Планини, Словенија е на Север, Војводина има ниви, Косово демек е окупирано од други луѓе во моментот, Македонија е на југ, Црна Гора има планини и е покрај море е сеа Хрватска малце нема логика тој дел и некои други ситници ама пак забавно е што. :D

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Секако дека е забавно. Муабетот ми беше Словенија е на север, но беше најразвиена републикав во Екс-Ју, Северот во ГОТ не е. Таргеријан би требало преку море во Италија да се, а Македонија иако е на југ, не би рекол дека е толку либерална како Дорн, иако одговара тоа дека и Македонија и Дорн се разликуваат од останатите држави во Екс-Ју и во Вестерос, со некои уникатни карактеристики (како јазикот на пример).

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.204

:pos:

"Stop it, I love you"
"stahp eet a laf u"

ок.

- На која религија сте припадник? Old Gods, Faith of the Seven, Drowned God? Lord of the Light maybe? Vallar Morghulis?
- Кој ви е омилен советник/генерал на Калиси?
- Која ви е омилената помошничка на Калиси?
- Мислите дека се опнаа со Даарио?
- Со кого се ебеше Серсеи додека Џејми спиеше у гомната од коњите на Старкс?
- Зошто Ремзи се презива Snow а не е брат со Џон?
- Кога Волдер Фреј би ви понудил ќерка, би ја одбрале дебелата или убавата?
- Дали е добро да се бориш со longsword во затворени простории?
- Напиши есеј за Брен Старк, раскажувајќи од point of view-от на неговиот волк.

/матура /spoiler free /сериозен сум
Zasega lord of the light
Nikoj
Se znae
Da
Nekoj mladik najverojatno, vidovme u prva sezona deka ne se exclusive so Jamie
Snow ne e prezime, site kopilinja so polu sina krv taka gi vikaat
Ubavata, za zal
If Dark Souls taught me anything, ne
hurr durr im hungry hur durr yesterday a leaf scared me hurr durr finally i can lick my balls hurr durr

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.737
Поени од реакции
12.791
ок.

- На која религија сте припадник? Old Gods, Faith of the Seven, Drowned God? Lord of the Light maybe? Vallar Morghulis?
- Кој ви е омилен советник/генерал на Калиси?
- Која ви е омилената помошничка на Калиси?
- Мислите дека се опнаа со Даарио?
- Со кого се ебеше Серсеи додека Џејми спиеше у гомната од коњите на Старкс?
- Зошто Ремзи се презива Snow а не е брат со Џон?
- Кога Волдер Фреј би ви понудил ќерка, би ја одбрале дебелата или убавата?
- Дали е добро да се бориш со longsword во затворени простории?
- Напиши есеј за Брен Старк, раскажувајќи од point of view-от на неговиот волк.

/матура /spoiler free /сериозен сум
- ваљда Old Gods
- Баристон Селми
- Мисандеи
- Или тоа или таа го опна него :D
- Ланистер беше, не ми текнува на името. Важно братучед и беше 100%
- Копиле од северот
- Дебелата. Кај добиваш пари, па и fat girls always fuck like it's their last time :D
- Не
- " Кај мораше инвалидот мене да ми се падне :mad: "

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Двајцата имате по некој грешен и непотполен одговор ама aj, со тројка ќе поминете. :icon_lol:

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
Meanwhile на замунда, фановите на ГоТ од досада (ваљда) и во исчекување на новата епизода, одново ги гледаат епизодите на ГоТ од сезонава :) Најактивните торенти неделава, 6/10:

Kajgana Shop

На врв Bottom