Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво Дечки,ми треба помош доколку некој знае да ми помогне.Е вака пред околу 4 месеци купив Самсунг ГалаксиТАБ од германија ГТ-П1000 вчера ми падна на плочки и удри со горниот дел од таб-от,ударот беше јак,не е пукнат екранот,звучникот си работи итд итд али тачот од горниот дел не функционира (не работи)
[img=http://www40.zippyshare.com/thumb/10300877/file.html][/img]
(1)Црвената линија е местото на ударот кога падна таб-от
(2)Жолтата линија е кој дел не функционира (тач-от)
Значи се си функционира само тој дел од екранот не не можам да ги користам апликациите во горниот дел,морам да го свртам таб-от па да ги користам и тие апп... Е сега дали некој знае што е проблемот,дали некој од вас имал ваков случај,колку ќе ме чини поправката и дали ќе може помош околу сервисиве бидејќи појма немам каде да го однесам и кој може да го поправи а да не ме одере хахахахах .Благодарам однапред

Здраво Дечки,ми треба помош доколку некој знае да ми помогне.Е вака пред околу 4 месеци купив Самсунг ГалаксиТАБ од германија ГТ-П1000 вчера ми падна на плочки и удри со горниот дел од таб-от,ударот беше јак,не е пукнат екранот,звучникот си работи итд итд али тачот од горниот дел не функционира (не работи)
[img=http://www40.zippyshare.com/thumb/10300877/file.html][/img]
(1)Црвената линија е местото на ударот кога падна таб-от
(2)Жолтата линија е кој дел не функционира (тач-от)
Значи се си функционира само тој дел од екранот не не можам да ги користам апликациите во горниот дел,морам да го свртам таб-от па да ги користам и тие апп... Е сега дали некој знае што е проблемот,дали некој од вас имал ваков случај,колку ќе ме чини поправката и дали ќе може помош околу сервисиве бидејќи појма немам каде да го однесам и кој може да го поправи а да не ме одере хахахахах .Благодарам однапред
Треба да се смени тачскрин ... цена имаш на ПП

note 3 кога сакам да читам вести или било што преку интернет пребарувач кога ке зумирам за поголеми букви автоматски не ми го стеснува текстот него морам лево десно да мрдам за да прочитам што е проблемот?

note 3 кога сакам да читам вести или било што преку интернет пребарувач кога ке зумирам за поголеми букви автоматски не ми го стеснува текстот него морам лево десно да мрдам за да прочитам што е проблемот?

Мене ми се случува тоа само на Google chrome. Инсталирав Dolphin browser и го немам тој проблем.

Sent from my C5303 using Tapatalk

Здраво имам галакси s2 i9100 купен од америка не е наменет само за амерички пазар, декодиран е. Има проблем со читање на сим картички т.е. воопшто не чита сим картички и го има изгубено имеи-то. ако знај некој некакво решение нека кажи :D

Здраво имам галакси s2 i9100 купен од америка не е наменет само за амерички пазар, декодиран е. Има проблем со читање на сим картички т.е. воопшто не чита сим картички и го има изгубено имеи-то. ако знај некој некакво решение нека кажи :D
Нема решение освен ако имаш бекап на ефс фолдерот

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Како можи да го поврзам Samsung Galaxy Note со лап топов? Кога го поврзувам со кабелот и одбирам опција USB пробува да го инсталира тој драјверот, али вика безуспешно демек. Исто чудо се дешаваше со од сестра ми телефонот(шо значи мислм дека е до лап топов проблемот, ваљда сака некој апдејт или слично). Симнав драјвер башка, го инсталирав исто башка, но безуспешно, она кога вели демек инсталацијата не е успешна, ко ерорче некое, демек постои можност да не работи истото. Чаре некое, искуство и сл?

Некој да даде совет за роот на самсунг галакси стар?

Некој да даде совет за роот на самсунг галакси стар?
Барај тука (XDA developers), мора да има. :)[DOUBLEPOST=1401121541][/DOUBLEPOST]
Како можи да го поврзам Samsung Galaxy Note со лап топов? Кога го поврзувам со кабелот и одбирам опција USB пробува да го инсталира тој драјверот, али вика безуспешно демек. Исто чудо се дешаваше со од сестра ми телефонот(шо значи мислм дека е до лап топов проблемот, ваљда сака некој апдејт или слично). Симнав драјвер башка, го инсталирав исто башка, но безуспешно, она кога вели демек инсталацијата не е успешна, ко ерорче некое, демек постои можност да не работи истото. Чаре некое, искуство и сл?
Симни ги најновите драјвери од Самсунг и гледај во developers options во телефонот да ти е штиклирано USB debugging. :)

Како на конектиран wifi да го видам пасвордот кој е, ноте 3 не е рутиран?

Како на конектиран wifi да го видам пасвордот кој е, ноте 3 не е рутиран?
ова беше возможно само кај вин7 и тоа само од ПЦ или лаптоп. мом сум на вин8 и некако не може ко на 7-цата :(
а заборавам да ги запишам пасворидите ..........

Што улога има Facebook во Xperia? Ако го штиклирам ми пишува нешто за наплата. Има некој искуство со ова?

Од црните маркети кога симнуваш апк фајл директно прави auto-play/install или треба и други работи?

Ми се исклучи таблетот и неможам да го вклучам повторно. Никакви реакции, се е црно, не се полни. Пробав со Volume UP&DOWN i Power копчето ништо. Чаре? Се работи за Lenovo a1000 ideatab

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom