Предлог за серии и кратки рецензии

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.170
Поени од реакции
13.443

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Абе Дрогирашу што е со тебе? Се нешто глупости реплицираш, ако има нешто да кажеш за темата кажи си, ако не имаш ПП кажи што те мачи :)
те прашав како човек :) но изгледа не ме сфати, нема врска.

Последно уредено:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Абе Дрогирашу што е со тебе? Се нешто глупости реплицираш, ако има нешто да кажеш за темата кажи си, ако не имаш ПП кажи што те мачи :)
И набрзина и бавно, епизода трае 20 минути. Ваљда на тоа мислеше.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Само што ја завршив Shameless, ептен кеиф ми направи. Нешто слично на тоа?

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
дисфункционални фамилии+хумор:
Weeds - јака комедија и дисфункционална фамилија која навлегува во гомнарии, плус мајката станува drug lord (како Heisenberg, иако Weeds е пред Breaking Bad излезена :D)
Six Feet Under - многу јака драма со малку црн хумор, дисфункционални луѓе и фамилии. Must watch
Modern Family - многу јака комедија и семи-дисфункционални фамилии, зашто имаат само first world problems, не можат ни да им се доближат со проблемите на Six Feet Under и Shameless, ама проблеми се и дисфункционални се фамилиите :D
Arrested Development - многу јака комедија и доста дифункционална фамилија. Овде повеќе се фокусираат на комедијата отколку драмата, ама многу испреплетена фамилија со триста проблеми и гомнарии
It's Always Sunny in Philadelphia - многу јака комедија и не се баш фамилија ама прават големи глупости...не е ни драма.

Има англиска верзија на Шејмлес, ја немам проверено, ама ѕирни ја. Американскава е правена според таа. Мене Weeds ми е најслична со Шејмлес во секој поглед - ликови, драма, хумор...

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Weeds it is! :pipi:

Ќе ја гледам и британската Shameless секако, али да направам некој прелаз прво, ми е страв да не си ја заебам било која од нив две - вака една по друга.

Фала :)

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Некоја акциона руска серија пореалистична ?

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Некој да ми препорача некоја серија снимана по книга. Не е важно од каков жанр е.

Game of Thrones ми е гледана!

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
од шејмлес треба уште една сезона да искочи така?

п.с последна изгледана серија пред 2 дена ми е The Wire ... одлична серија со многу бавно дејство.

дај предложете некоја за наредни денови, само ве молам некоја која ги има сите сезони заврпено. мука ми е да бидам во исчекување :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
од шејмлес треба уште една сезона да искочи така?

п.с последна изгледана серија пред 2 дена ми е The Wire ... одлична серија со многу бавно дејство.

дај предложете некоја за наредни денови, само ве молам некоја која ги има сите сезони заврпено. мука ми е да бидам во исчекување :)
Тrue Detective, Boss, Lucky Louie, The Twilight Zone.

Kajgana Shop

На врв Bottom