Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Alexis scored this season Barcelona's first and last goal of the season.

Ја отвори и ја затвори.
И е FC Barcelona Player of the Season 2013-14.

Во врска со видеото погоре, не е работата само во тоа дали судијата може или не може да види, работата е во тоа што НИКОЈ од нашите не протестираа, не се побунија за оваа судиска грешка, за голот кој беше вреден ТИТУЛА.

И да не заборавам, Сонг е фудбалски доктор за Фабрегас!

Последно уредено:
Гледам овде се зборува за продажба на Пике.:facepalm: Вчера лидер ни беше на екипата, човекот сам се бори во воздушните дуели при корнери и слободни удари, се трудеше да помогни и во напад, сите стартови му беа прецизни и навремени, цело време со совети до соиграчите, еднаш и со дезориентираниот Педро зборуваше. Јас сакам да ни биде капитен од следната сезона, вистински лидер на тимот ќе биде. Имам впечаток дека овде само се чека негова грешка за да се плука, а тоа што е играчиште и ноќна мора за напаѓачите што играат против Барса нема врска. По медиумиве од Каталонија читам дека ќе се разгледувале и понуди за Алексис, тоа исто ми се граничи со лудост. Најдобар играч сезонава, на прсти му се бројат слабите утакмици. Маскерано вчера како лав се бореше, Сонг не изигра лошо ама откога влезе буквално и не не нападнаа тие, па не можам да го фалам. Дани Алвес ако го шитниме, не знам кај ќе најдиме друг таков играч, веројатно никогаш повеќе нема да имаме ваков десен бек.
Да сумирам, ќе ни треба активен летен период ама не е толку лоша работата колку што ни изгледа сега. Сепак стасавме до финале во Куп, до последно коло се боревме за Лигата, а во ЛШ испаднавме во тесни утакмици. Ни требаат 4-5 играчи ( не броејќи го Тер Штеген). МОРАМЕ да го подигниме просекот на висина во тимот, инаку пак ќе се тресиме при секој прекин и ќе бидеме безопасни кога ние ќе имаме такви ситуации.[DOUBLEPOST=1400411499][/DOUBLEPOST]И за критиките спрема Рафиња
со утакмицава може да му се сумира и целата сезона, многу поцврст играч отколку сите што ги имаме моментално во средина, мене ми личи најмногу на Деко. Тоа дека немал пас се чисти глупости, а голема предност му е и тоа што цело време се враќа во одбрана да помага.

Последно уредено од модератор:
Извинете шо се мешам, ама дека го спомна Пинто. Никогаш нема да заборам од муабетите шо кружат во градот. Имав 12 години, и како роденденски поклон татко ми ме однесе на стадион, да го гледаме Пелистер. 22.јули.2000. Не паметам ништо од мечот, ниту знаев играчи. Паметам само една смешна, пресмешна случка. Играја Пелистер и Селта Виго, како мислам некој вид на предквалификационо коло за Интертото клуб, чинам беше. Значи, да разјасниме, паметам дека сум бил на мечот, и ништо повеќе. Се сум научил подоцна. Имаше еден голман, кој беше на голот, не знам дали прв или втор голман, кој прими гол од повеќе од 30 метри, од косо. Во ред тоа, се дешава. На полувреме кога тргнал кон соблекувалните, еден од навивачите му дофрлил нешто, на кој овај му вратил. До толку се изнервирал што ја прескокнал заштитната ограда и тргнал да се пресметува со навивачот.. Арно ама, паднал се сопнал на трибините и изгубил 3 заби, по што морал да биди заменет. На крај, да биди уште поинтересно при давањето на помош, еден од докторите го удрил повторно во вилицата, наводно, велам наводно несакајќи со коленото (Наш доктор, Битолски, кој го видел настанот од брзата помош). По завршувањето на мечот, погоден е со лименка во глава. Полна. Е тој голман бил Пинто, кој тогаш бранел за Селта.

Приказна кажана од старите Битолчани, ама во онаков шмек. Не можи да се долови то.

Сакав само да споделам, дека Пинто зато не скока повеќе. :D

Абе и вакви со никаква одбрана се кладам дека со добар тренер ќе ја освоевме сезонава Примера.

Иначе 99% Енрике ќе ни биде тренер. Лично не го сакам сеуште за тренер на Барса но работата која може да испадне позитивна со него е неговиот карактер, т.е се надевам дека го задржал карактерот што го имаше како играч, доста пргав играч на терен, играч кој не сакаше од никого да губи.
Ајде, да не судиме пред време, можеби ќе го имаме новиот Чоло во него. :)

Санчез изгледа ќе не напушти...Барал поголема минутажа, а во Барса тоа не го добивал..Не е задоволен

Сите ја критикуваме одбраната, ок тоа ни е најслабата алка со години.

Ама средината што ни беше совршена сега ни е на ниво на Гетафе, нападот ни е катастрофа. Бројките малку лажат бидејќи имаме 100 голови во една сезона ама ако се подели сезоната последниве месеци правиме по 2 шанси на натпревар.

Одговорноста не е само на Тата, човекот што одлучил дека треба Тата да се постави за тренер треба исто така да си замине. Како и да е ние и покрај сите проблеми стигнавме до финале во Ла Лига и Купот така што тоа ми дава некој оптимизам дека играта во следната сезона.

Сите ја критикуваме одбраната, ок тоа ни е најслабата алка со години.

Ама средината што ни беше совршена сега ни е на ниво на Гетафе, нападот ни е катастрофа. Бројките малку лажат бидејќи имаме 100 голови во една сезона ама ако се подели сезоната последниве месеци правиме по 2 шанси на натпревар.

Одговорноста не е само на Тата, човекот што одлучил дека треба Тата да се постави за тренер треба исто така да си замине. Како и да е ние и покрај сите проблеми стигнавме до финале во Ла Лига и Купот така што тоа ми дава некој оптимизам дека играта во следната сезона.
А сите знаеме кој одлучи така... нашата мила управа, за ова што ни се случува оваа сезона Тата е најмалку крив,човекот беше донесен колку да се рече дека имаме тренер,целата функција во тимот ја водеше управата,тоа што ќе му беше наредено на Тата,тој мораше да го прави тоа... јас сигурен сум дека ќе имавме многу подобра сезона ако му се дадеа одврзани раце на Тата и ако ја водеше екипата како што тој сака,а не како што ќе му наредат... не можеме да му судиме на Тата по само една сезона помината во клубот... јас сум сигурен дека ако останеше и му се остави простор за работа како што тој посакаува, дека наредната сезона ќе ја земевме титулата.. се разбира со неколку засилувања пред се во одбраната..

Како и да е ние и покрај сите проблеми стигнавме до финале во Ла Лига и Купот така што тоа ми дава некој оптимизам дека играта во следната сезона.
Прашање за екстерно:

Горенаведената реченица е:
a) Недовршена
б) Незавршена
в) Несвршена

Санчез изгледа ќе не напушти...Барал поголема минутажа, а во Барса тоа не го добивал..Не е задоволен

Е за ова нека не се занесува, мало морген. Најголема минутажа има после Меси од напаѓачите. Меси има 3764 минути, Санчез 3385, Педро 3351, Нејмар 2818, Тељо 918.
По голови, Меси 41, Санчез 21, Педро 19, Нејмар 14, Тељо 5.
Утакмици, Меси 44, Санчез 52, Педро 52, Нејмар 39, Тељо 30.

Реално и те како одлична минутажа има а и утакмици у ноги. Од можни 57 одиграни 52.

[DOUBLEPOST=1400435562][/DOUBLEPOST]А овој клип ако сте го пропуштиле ќе ве молам да го гледате!! :cuc:

Последно уредено:
Lionel Messi and Ronaldinho are among a host of current and retired stars invited to feature in a testimonial match for former Portugal midfielder Deco.

The fixture will pit Porto's 2004 team against Barcelona's class of 2006 at the former's Dragao stadium on July 25, according to Brazilian sports news portal Lancenet.

Deco, who retired last year after helping Fluminense to two Brazilian Serie A titles in three seasons, will play a half for both of his former clubs.

The 36-year-old won the UEFA Champions League with Porto in 2004 before repeating the feat with Barcelona two years later.

Among others expected to play in the testimonial are Deco's former Barcelona teammates Ronaldinho, Xavi Hernandez and Mark van Bommel. The match could also feature Jose Mourinho as coach of Porto and Frank Rijkaard as the Barcelona boss.

Сезоната заврши, некој се шета во Лас Вегас
shakira-beso-asi-pique-tras-actuacion-1400486624517.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom