Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Одличен филм е Mississippi Burning. На убав и возбудлив начин е прикажана расната нетрпеливост на југот на америка од периодот пред 50 години.

Последно уредено:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Ова Mulholland Drive ептен weird thing испадна. :вонзем:

Интересен филм, те остава да мислиш подолго време, го видов по препорака од Ио кој викаше дека ако Мементо те остава да мислиш 3 дена, овој ќе те остави да мислиш 3 години, сосема точно. :icon_mrgr:
Иако не го разбрав цел (а и немам поима дали тоа шо сум го разбрал е точно, пошто има милион теории) ми се свиѓа, единствено што не сакам е така да заврши филмот без објаснување, ни за момент не беше досаден.

Е сеа тоа шо разбрав, Бети или Дејан, се пријавила за аудиција но не ја добила поради тоа што режисерот бил уценуван да најми друга актерка, во тоа време е во тајна врска со Камилија или Рита, но Камилија се заљубува во режисерот Адам и решава да и раскине на Дејан, но после тоа Дејан наоѓа платен убиец и нарачува убиство за Камилија, сето тоа со собраќајната несреќа, запознавањето со Коко и др. слични моменти се само сон кој што го сонува Дејан, но поради грижата или кошмарите на крајот се самоубива. Ова е наједноставното што можев да го извлечам, но има многу прашања кои што тешко може да се даде одговор, како на пример: Зошто платениот убиец си го убива неговиот другар, убиството на дебелата жена и на чистачот може да се објаснат демек ги убил за да нема сведоци, друго прашање е што значи бездомникот со плавата кутија, што значи клучот и зошто во почетокот човекот му го објаснува сонот на неговиот другар, ова се сцени кои што имаат значење, тешко дека може со едно гледање да ти станат јасни. Но како и да е, ако некој има други сфаќања за филмот или знае одговор на наведените прашања нека каже. :D
Брат 2 минути се мислев кој лик беше Дејан во филмов... :)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
кажете го има некој гледано The Iceman , вака доста добро изгледа ,а и Шенон е одличен актер,еден од најпотценетите.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.724
Поени од реакции
12.741
кажете го има некој гледано The Iceman , вака доста добро изгледа ,а и Шенон е одличен актер,еден од најпотценетите.
Доста добар филм, а и со самото тоа што го цениш Шенон, дефинитивно гледај го :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Што е ова, скоро сите Дизни цртани имаат оцена околу 8, Ѕвонарот од Богородичната Црква има 6.8, а меѓу омилените ми беше. (n)

p.s. ќе ги пуштам пак цртаниве, ги немам гледано од дете :)
Сам си го даде одговорот. Дизни и Пиксар имаат голема фан група и маркетинг и се тоа заедно склопено создава супер оценки за овие филмови. Слично како и Марвел на пример со live action филмовите :)

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Сам си го даде одговорот. Дизни и Пиксар имаат голема фан група и маркетинг и се тоа заедно склопено создава супер оценки за овие филмови. Слично како и Марвел на пример со live action филмовите :)
Супер си се сите, ама ме разочара слабиот рејтинг на Квазимодо

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.662
Поени од реакции
8.682
Гледан ми е Planet of the Apes (1968) повеќе пати, ептен ремек дело е, ме влече да си напраам едно маратонче и да ги догледам другите 3 дела кој што се поврзани, ама според оценкиве на другиве 3 дела не ми стојат ко арни, вредат ли да се погледнат останатите делови?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Можеби и подобар од МД, со оглед дека е и полесен за разбирање и погледлив, ич нема да ти е криво да го изгледаш.

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.825
Поени од реакции
11.916
Дечки може да ми кажете некоја веб страна за online гледање на филмови,филмовизија заебава нешто во последно време.Благодарам однапред.

• Ми се допаѓа
Reactions: Nro
Џ

Џонтра Волта

Гостин

Kajgana Shop

На врв Bottom