- Член од
- 5 април 2012
- Мислења
- 8.151
- Поени од реакции
- 8.946
Одличен филм е Mississippi Burning. На убав и возбудлив начин е прикажана расната нетрпеливост на југот на америка од периодот пред 50 години.
Последно уредено:
Брат 2 минути се мислев кој лик беше Дејан во филмов...Ова Mulholland Drive ептен weird thing испадна.
Интересен филм, те остава да мислиш подолго време, го видов по препорака од Ио кој викаше дека ако Мементо те остава да мислиш 3 дена, овој ќе те остави да мислиш 3 години, сосема точно.
Иако не го разбрав цел (а и немам поима дали тоа шо сум го разбрал е точно, пошто има милион теории) ми се свиѓа, единствено што не сакам е така да заврши филмот без објаснување, ни за момент не беше досаден.
Е сеа тоа шо разбрав, Бети или Дејан, се пријавила за аудиција но не ја добила поради тоа што режисерот бил уценуван да најми друга актерка, во тоа време е во тајна врска со Камилија или Рита, но Камилија се заљубува во режисерот Адам и решава да и раскине на Дејан, но после тоа Дејан наоѓа платен убиец и нарачува убиство за Камилија, сето тоа со собраќајната несреќа, запознавањето со Коко и др. слични моменти се само сон кој што го сонува Дејан, но поради грижата или кошмарите на крајот се самоубива. Ова е наједноставното што можев да го извлечам, но има многу прашања кои што тешко може да се даде одговор, како на пример: Зошто платениот убиец си го убива неговиот другар, убиството на дебелата жена и на чистачот може да се објаснат демек ги убил за да нема сведоци, друго прашање е што значи бездомникот со плавата кутија, што значи клучот и зошто во почетокот човекот му го објаснува сонот на неговиот другар, ова се сцени кои што имаат значење, тешко дека може со едно гледање да ти станат јасни. Но како и да е, ако некој има други сфаќања за филмот или знае одговор на наведените прашања нека каже.
хахахах Дајен, мога грешка.Брат 2 минути се мислев кој лик беше Дејан во филмов...
Доста добар филм, а и со самото тоа што го цениш Шенон, дефинитивно гледај гокажете го има некој гледано The Iceman , вака доста добро изгледа ,а и Шенон е одличен актер,еден од најпотценетите.
Сам си го даде одговорот. Дизни и Пиксар имаат голема фан група и маркетинг и се тоа заедно склопено создава супер оценки за овие филмови. Слично како и Марвел на пример со live action филмовитеШто е ова, скоро сите Дизни цртани имаат оцена околу 8, Ѕвонарот од Богородичната Црква има 6.8, а меѓу омилените ми беше.
p.s. ќе ги пуштам пак цртаниве, ги немам гледано од дете
Супер си се сите, ама ме разочара слабиот рејтинг на КвазимодоСам си го даде одговорот. Дизни и Пиксар имаат голема фан група и маркетинг и се тоа заедно склопено создава супер оценки за овие филмови. Слично како и Марвел на пример со live action филмовите
http://www.time4popcorn.eu/Дечки може да ми кажете некоја веб страна за online гледање на филмови,филмовизија заебава нешто во последно време.Благодарам однапред.