Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Абе кога Ченинг Татум стана актер, за сите нас има шанса во секоја можна професија која што ја сакаме :)
Не сериозно нема А од актер типот, ни Г од глума..

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Се додека изгледа жешко е во ред.

:icon_lol:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.403
Поени од реакции
25.267
Само што се враќам од на кино. Го гледав The Great Beauty. Мислам некој имаше рецензија или дискусија нешто имаше за филмов...? Претенциозен. Едвај 5 сцени дали ми се допаднаа. Исто така премногу е долг... ко за столчињата во домот на култура :(

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.769
Поени од реакции
5.066
Ова ако е некоја компарација со серијата не ми е гледана, ако не ти е, тогаш ја нисам одавде, ја не те разумем :)
Неко меџу нама није наш :pos:
А тоа ти е Ченин,не ни мora да глуми и да изглеа ко актер за улогата на Џенко во филмот,тоа ти е совршено за него.Го достигна врвот и сеа може да лупа продуженија.
Што актерско очекуваш од него коа и самиот он не се замара :ROFLMAO:? Ќе продужи да си праи по 4-5 акција филмчиња у година.
End of story.

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Канал измислен ко за темава,глејте ги honest trailers и цепете се :D
"The most confusing thing to happen to teenage boys since calculus class" :pos::pos::pos:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.678
Поени од реакции
34.164
Enemy

Vo enemy ne e eden covek. Da zborime za filmot. :D

Последно уредено:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.403
Поени од реакции
25.267
Само што се враќам од на кино. Го гледав The Great Beauty. Мислам некој имаше рецензија или дискусија нешто имаше за филмов...? Претенциозен. Едвај 5 сцени дали ми се допаднаа. Исто така премногу е долг... ко за столчињата во домот на култура :(
Откако сум станат денес цел ден мислам на филмов и го повлекувам кажаното погоре. :coffee:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Знаев дека не е возможно Џимеј за некој таков филм да каже дека е претенциозен и срањe. :icon_mrgr:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.100
Поени од реакции
37.557
Да си ми жив и здрав! И јас истото го напишав: Сорентино се изгубил во желбата да го имитира Фелини. Мене воопшто не ми се допадна. Имаше два маестрални филма кои го заслужија оскарот за филм од неанглиско говорно подрачје сто пати повеќе од The Great Beauty. На пример, The Broken Circle Breakdown се уште ми е во сеќавање - таков впечаток ретко кој филм ми оставил. Уште се наежувам кога ќе ги слушнам песните од bluegrass бендот. Еве на пример, вчера случајно најдов изведба на една од песните од страна на The Common Linnets, бендот кој годинава на Евровизија ја претставуваше Холандија, и откако ја ислушав - не можев а да не го ислушам уште еднаш цел саундтрак од филмот. Емоции се уште се будат со секоја песна. А The Great Beauty... meh![DOUBLEPOST=1400082339][/DOUBLEPOST]
Откако сум станат денес цел ден мислам на филмов и го повлекувам кажаното погоре. :coffee:
Зошто бе, зоштооооо? :place::place::place::place::place:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Тој филм е многу повеќе морбиден, него што е хорор....има експлицитни сцени, ама jump scares слабо.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Ова Mulholland Drive ептен weird thing испадна. :вонзем:

Интересен филм, те остава да мислиш подолго време, го видов по препорака од Ио кој викаше дека ако Мементо те остава да мислиш 3 дена, овој ќе те остави да мислиш 3 години, сосема точно. :icon_mrgr:
Иако не го разбрав цел (а и немам поима дали тоа шо сум го разбрал е точно, пошто има милион теории) ми се свиѓа, единствено што не сакам е така да заврши филмот без објаснување, ни за момент не беше досаден.

Е сеа тоа шо разбрав, Бети или Дејан, се пријавила за аудиција но не ја добила поради тоа што режисерот бил уценуван да најми друга актерка, во тоа време е во тајна врска со Камилија или Рита, но Камилија се заљубува во режисерот Адам и решава да и раскине на Дејан, но после тоа Дејан наоѓа платен убиец и нарачува убиство за Камилија, сето тоа со собраќајната несреќа, запознавањето со Коко и др. слични моменти се само сон кој што го сонува Дејан, но поради грижата или кошмарите на крајот се самоубива. Ова е наједноставното што можев да го извлечам, но има многу прашања кои што тешко може да се даде одговор, како на пример: Зошто платениот убиец си го убива неговиот другар, убиството на дебелата жена и на чистачот може да се објаснат демек ги убил за да нема сведоци, друго прашање е што значи бездомникот со плавата кутија, што значи клучот и зошто во почетокот човекот му го објаснува сонот на неговиот другар, ова се сцени кои што имаат значење, тешко дека може со едно гледање да ти станат јасни. Но како и да е, ако некој има други сфаќања за филмот или знае одговор на наведените прашања нека каже. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom