За првите 2 точки нема да коментирам, излишно е сакаш верувај, сакаш не верувај.
Еве да почнеме со тројката. Етничко чистење и асимилирање на првите 2 града, со оглед на тоа што Скопје нит било нит па ќе биде очистено од ... знаеш да не продолжувам понатака. Во Битола и Охрид имаше етничко чистење , а истотака и Прилеп поради тоа што "чистење" имаше во поголемиот дел од скопската околина (збориме сосе селата Арачиново, Љуботен, Матејче и така натаму), Тетово, Гостивар и околината...
За 4-тата точка. Македонците не сум баш сигурен дека ги продале имотите (а и ти многу добро го знаеш тоа, али идеш со глава у ѕид) бидејќи македонците од тие села во 4-тата точка што ги имаш набројано се бегалци од војната во 2001-ва година. Значи за време на војната сите тие македонци по селата избегаа (незнам каде) за да спасат жива глава бидејќи свесни беа дека тука ќе се пука сигурно и дека тие села се неодминливи за косовските терористи. Што мислиш, кој би се осмелил да му појде на терорист и да му рече, "е сакаш ли да ти ја продадам куќата?" Тие луѓе ден денес си останале без своите имоти, а не сум сигурен ни дека сонуваат дека тие имоти ќе им се вратат. Друго од источна Македонија никој не го брка народот, туку тие сами се расселуваат, најчесто по околните градови во источна Македонија бидејќи за Скопје несакаат ни да чујат! Еве јас лично и персонално имам еден куп познаници од источна Македонија кои НИ НА СОН пријателе не би се преселиле во Скопје, а па да не праиме муабет за западна Македонија. И лично и директно да ти кажам (и би сакал без навреда да го прифатиш тоа ако сакаш) дека немам ништо против тебе или против Албанците. Имам против Косоварите. Тоа не е исто.