Да бе и станавме како нив, како пуно и дарданиа што за се наоѓаат изговори. Кој нормален сам би подметнал бомба, и плус не изгледаа дека лажат, луѓето ми изгледаа за доста истрауматизирани , не верувам дека некој би можел тоа да го изглуми.
covece onie se mirni poso vikas dve kukji se a zamisli koga ke stanat 10.....togas ke ve nabrkaat svatetego toa ednas onie sekogas se pravat neviniСега го гледав видеото на канал 5 и жал ми падна за човекот што збореше, на прв поглед вака добри луѓе ми изгледаат. Јас разбирам дека македонците што живеат во албански средини се соочуваат со полоши работи може и од ова али зар и ние да станеме како нив? Тоа што најмногу мразам кај албанците е нивното племенско нецивилизирано однесување и тепање малтретирање на различни од нив , но сум против тоа и ние да станеме нешто што го критикуваме кај другите. Сум против малтретирање на недолжни луѓе. ако сакаат нека се одмаздуваат на тие што заслужиле , не на вакви луѓе.
Кај мене исто во етнички чиста населба има две албански куќи што се баш на моја улица и не дај боже да им се случи нешто вакво . би излегла и би ги бранела зошто знам дека се добри луѓе и не заслужуваат да страдаат само затоа што живеат опкружени со различни од нив.
Очигледно е дека мирот и толеранцијата таму се нарушени до тој степен што може да ескалира во друга форма и на друго место да се одрази.За среќа политиката (Сега) за сега е тргната на страна и не пламнува каде што нетреба.Да бе и станавме како нив, како пуно и дарданиа што за се наоѓаат изговори. Кој нормален сам би подметнал бомба, и плус не изгледаа дека лажат, луѓето ми изгледаа за доста истрауматизирани , не верувам дека некој би можел тоа да го изглуми.
А на втор поглед како ти изгледаат?Сега го гледав видеото на канал 5 и жал ми падна за човекот што збореше, на прв поглед вака добри луѓе ми изгледаат. Јас разбирам дека македонците што живеат во албански средини се соочуваат со полоши работи може и од ова али зар и ние да станеме како нив? Тоа што најмногу мразам кај албанците е нивното племенско нецивилизирано однесување и тепање малтретирање на различни од нив , но сум против тоа и ние да станеме нешто што го критикуваме кај другите. Сум против малтретирање на недолжни луѓе. ако сакаат нека се одмаздуваат на тие што заслужиле , не на вакви луѓе.
Кај мене исто во етнички чиста населба има две албански куќи што се баш на моја улица и не дај боже да им се случи нешто вакво . би излегла и би ги бранела зошто знам дека се добри луѓе и не заслужуваат да страдаат само затоа што живеат опкружени со различни од нив.
Нема да стигнат да бидат 10 зошто нема да дозволиме, за тие што живеат тука нека живеат никој не им брани и никој нема да ги брка али не верувам дека би дошле други албанци , и да сакаат да дојдат не им продаваме имоти на нив како што спмна некој претходно на темава.covece onie se mirni poso vikas dve kukji se a zamisli koga ke stanat 10.....togas ke ve nabrkaat svatetego toa ednas onie sekogas se pravat nevini
opasni glumci se tieНема да стигнат да бидат 10 зошто нема да дозволиме, за тие што живеат тука нека живеат никој не им брани и никој нема да ги брка али не верувам дека би дошле други албанци , и да сакаат да дојдат не им продаваме имоти на нив како што спмна некој претходно на темава.
Луѓето си се мирни и добри и тоа нема врска дали се малку или многу , искрено јас нив скоро никад не ги гледам како албанци , едноставно се дружат ислучиво со македонци , оригинал зборат македонски , учат во македонско школо, пораснати се со нас , што се вика како мали неразделни бевме па и сега. Ги имаат примено нашите навики и тоа е тоа. Баш ради нив некогаш поинаку гледам од вас кога напаѓаат вака некои куќи на албанци , зошто еве имам пример на едни предобри пријатели мои албанци , штом они се такви секогаш постои можност и овие во Радишани да се како нив.
Зависи кај живеел другар ти , ако живеел во Тетово или Чаир може да му се случило тоа али кај мене во чисто македонска населба тешко , повеќе можам да верувам некои македонци да дојдат да ме упуцаат него ли они.opasni glumci se tiejas imv skolski imase komssi od niv jadea pieja zaedno nerazdelni bea.....2001 godina toj ist drugar dosol doma i so kalas go izbrkal od kukata i mu ja zapalil..........misli malku pred da kazes nesto
tvoe si e da veruvas........Зависи кај живеел другар ти , ако живеел во Тетово или Чаир може да му се случило тоа али кај мене во чисто македонска населба тешко , повеќе можам да верувам некои македонци да дојдат да ме упуцаат него ли они.
Дека се такви некои стварно се. Ама и Македонците се далеку од фини и толерантни. Јас сум рекол кај што има повеќе од 5% Албанци јас шиткам веднаш имот. Им се чудам како може да живеат таму. Какви се народите Македонци и Албанци не се да се живеа во мешана населба сеуште не сме зрели за тоа.opasni glumci se tiejas imv skolski imase komssi od niv jadea pieja zaedno nerazdelni bea.....2001 godina toj ist drugar dosol doma i so kalas go izbrkal od kukata i mu ja zapalil..........misli malku pred da kazes nesto
Ok ne sme maloumni i znaeme deka ima i dobri megu niv,no toa e kako da baras igla vo seno.Toa sto tie tamu se mirni povleceni moze da e do toa sto nema okolu niv drugi Albanci,pa moraat da bidat takvi,ili ete oni se iglata vo seno.No ti objasniv Jas mnogu ubavo pogore za konkretniov slucaj bidejki ovde se zbori za ovaa slucka,a i ete ti slika od zagrozeniot vo drustvo na avtomatsko oruzje.Spoj go toa so mojot post,i mislam deka konecno ke sfatis za sto se raboti.Не знам зошто ви е толку тешко да поверувате дека има добри албанци туку за се мора да најдете изговор. Едноставно има и луѓе што имаат добро искуство со нив , дури и подобро отколку со некои македонци. Глупо е да мислиш дека сите албанци се лоши, едноставно тоа не е возможно, има добри и лоши поединци во секоја нација.
Јас знам доста Албанци онака службено и не би рекол дека некој од нив е посебно лош и дека нешто сум имал некогаш проблеми по национална основа. Е сега но какви работи сум слушал и мислења за Албанците од Македонците по пат на дедукција може да заклучам дека и спротивното е точно ако не и бетер. Така да што подалеку тоа подобро е моето мото.Не знам зошто ви е толку тешко да поверувате дека има добри албанци туку за се мора да најдете изговор. Едноставно има и луѓе што имаат добро искуство со нив , дури и подобро отколку со некои македонци. Глупо е да мислиш дека сите албанци се лоши, едноставно тоа не е возможно, има добри и лоши поединци во секоја нација.
Не можам да судам за овие зошто не ги знам лично , може да се такви како што викаш ти, јас само кажувам тоа што видов на тв, човекот не ми изгледаше за насилен.Ok ne sme maloumni i znaeme deka ima i dobri megu niv,no toa e kako da baras igla vo seno.Toa sto tie tamu se mirni povleceni moze da e do toa sto nema okolu niv drugi Albanci,pa moraat da bidat takvi,ili ete oni se iglata vo seno.No ti objasniv Jas mnogu ubavo pogore za konkretniov slucaj bidejki ovde se zbori za ovaa slucka,a i ete ti slika od zagrozeniot vo drustvo na avtomatsko oruzje.Spoj go toa so mojot post,i mislam deka konecno ke sfatis za sto se raboti.
Ok a slikata ja vide ? Vide deka istrca so puska vo raka? Go gledase videoto od prethodniot incident,patem za toa i e temava otvorena ?Не можам да судам за овие зошто не ги знам лично , може да се такви како што викаш ти, јас само кажувам тоа што видов на тв, човекот не ми изгледаше за насилен.
Го гледав и видеото , ја пратам темата од почеток но не сфаќам кое е оправдувањето за тоа што ги малтретираат, затоа што се сликал со оружје ли или затоа што се албанци. Никој не знае што се случувало меѓу нив за овој да излезе и да се кара со тие македонците, може посотјано трпел притисоци .Ok a slikata ja vide ? Vide deka istrca so puska vo raka? Go gledase videoto od prethodniot incident,patem za toa i e temava otvorena ?
Posle ova,ako ti e isto mislenjeto deka se ne nasilni i deka se mirni i povleceni,togas ne znam so da ti kazam..