Насилства во Македонија

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Многу си шетан.
Јас потполно не се согласувам со првиот коментар на Боби, но со Бритус се согласувам.

Да се работи за продавање, но присилно (нешто слично како семејството Зекири), само таму 90% албанци и удрете по малцинството. Тоа е вистината и за Косово. Со цивилна облека и со автомати ја држевте под опсада цела покраина. Вие можевте да убивате, а кога влезе Милошевиќ (диктаторот) когаш беа убиени 18 “цивили“ и НАТО алијансата започна од небо да убива српски цивили (и од останатите малцинства). За масовни гробници сметаа изорани ниви (без ниту еден скелет), мотоа нешто беше измонтирано. Истото се случи и со Македонија 2001 (само ги немаше терористите од небо). “Го немаме права“ и војна, убиени еден куп наши и ниту еден не беше во Хаг. Тоа не е правда.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Јас потполно не се согласувам со првиот коментар на Боби, но со Бритус се согласувам.

Да се работи за продавање, но присилно (нешто слично како семејството Зекири), само таму 90% албанци и удрете по малцинството. Тоа е вистината и за Косово. Со цивилна облека и со автомати ја држевте под опсада цела покраина. Вие можевте да убивате, а кога влезе Милошевиќ (диктаторот) когаш беа убиени 18 “цивили“ и НАТО алијансата започна од небо да убива српски цивили (и од останатите малцинства). За масовни гробници сметаа изорани ниви (без ниту еден скелет), мотоа нешто беше измонтирано. Истото се случи и со Македонија 2001 (само ги немаше терористите од небо). “Го немаме права“ и војна, убиени еден куп наши и ниту еден не беше во Хаг. Тоа не е правда.
Во тоа е лицемерието, ви пречи отселувањето на македонците, а овде прославувате.
Се што македонецот знае за Косово е од српската страна, подифолт може марсовец да заклучи какво мислење вие денеска имате за Косово.
Конспирацииве нема да ги коментирам.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Во тоа е лицемерието, ви пречи отселувањето на македонците, а овде прославувате.
Се што македонецот знае за Косово е од српската страна, подифолт може марсовец да заклучи какво мислење вие денеска имате за Косово.
Конспирацииве нема да ги коментирам.
Па ми пречи, само кога причините се тие кои ги наведов.
А што знаеш па ти за анархијата во самопрогласената држава? Баш ме интересира твоето мислење околу тоа прашање!

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Па ми пречи, само кога причините се тие кои ги наведов.
А што знаеш па ти за анархијата во самопрогласената држава? Баш ме интересира твоето мислење околу тоа прашање!
Си бил во Косово?

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
пуно во право е за тоа дека генерално ги продаваме (поголем процент отколку они што не бркаат) нивите, куќите, плацовите и после трајко ни е крив.
Ене ги комшиите кај мене па и насекаде се повеќе се продаваат плацевите, нивите и куќите на албанци за поголема пара, и после среќни што "ќариле".

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
пуно во право е за тоа дека генерално ги продаваме (поголем процент отколку они што не бркаат) нивите, куќите, плацовите и после трајко ни е крив.
Ене ги комшиите кај мене па и насекаде се повеќе се продаваат плацевите, нивите и куќите на албанци за поголема пара, и после среќни што "ќариле".
за која населба збориш, каде продаваат ?

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
за која населба збориш, каде продаваат ?
Skopje, еве во Бутел имам неколку примери само во мое опкружување. Да не зборам нагоре накај селата нивите се на албанци ги испопродадоа никој не сака да работи.

Плус Тетово, Гостивар, Струга, Кичево.. истото се дешава.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Da,i jas znam primer za vo Tetovo kade sto prodavaat nivi vo reon so cisti Makedonci,ama golemi pari zimaat...komotno eden stan od 120m2 da kupis u Skopje so tie pari...a Shipo od Shvicarska frla pari ic ne go boli stojko :D

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
Сега го гледав видеото на канал 5 и жал ми падна за човекот што збореше, на прв поглед вака добри луѓе ми изгледаат. Јас разбирам дека македонците што живеат во албански средини се соочуваат со полоши работи може и од ова али зар и ние да станеме како нив? Тоа што најмногу мразам кај албанците е нивното племенско нецивилизирано однесување и тепање малтретирање на различни од нив , но сум против тоа и ние да станеме нешто што го критикуваме кај другите. Сум против малтретирање на недолжни луѓе. ако сакаат нека се одмаздуваат на тие што заслужиле , не на вакви луѓе.
Кај мене исто во етнички чиста населба има две албански куќи што се баш на моја улица и не дај боже да им се случи нешто вакво . би излегла и би ги бранела зошто знам дека се добри луѓе и не заслужуваат да страдаат само затоа што живеат опкружени со различни од нив.

И

Име И Презиме

Гостин
Ако се докаже дека бомбите се фрлени од албанци за да се направи НАМЕРНА тензија ? (вие подржувачите на мирот ) ке ги браните пак ?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Skopje, еве во Бутел имам неколку примери само во мое опкружување. Да не зборам нагоре накај селата нивите се на албанци ги испопродадоа никој не сака да работи.

Плус Тетово, Гостивар, Струга, Кичево.. истото се дешава.
Во право си, до некаде ние самите сме криви...

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
2

~2A

Гостин
Сега го гледав видеото на канал 5 и жал ми падна за човекот што збореше, на прв поглед вака добри луѓе ми изгледаат. Јас разбирам дека македонците што живеат во албански средини се соочуваат со полоши работи може и од ова али зар и ние да станеме како нив? Тоа што најмногу мразам кај албанците е нивното племенско нецивилизирано однесување и тепање малтретирање на различни од нив , но сум против тоа и ние да станеме нешто што го критикуваме кај другите. Сум против малтретирање на недолжни луѓе. ако сакаат нека се одмаздуваат на тие што заслужиле , не на вакви луѓе.
Кај мене исто во етнички чиста населба има две албански куќи што се баш на моја улица и не дај боже да им се случи нешто вакво . би излегла и би ги бранела зошто знам дека се добри луѓе и не заслужуваат да страдаат само затоа што живеат опкружени со различни од нив.
Знајш дека ништо не знајш?
-Демек сами си ја подметнале бомбата, за таквите ко тебе да веруваат во.... остај.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Daleku od mirni i povleceni.Zosto ?

1.cuvaat avtimatski oruzja doma koi sto nemoze da se dobie dozvola za niv,patem zagrozeniov imase slika na fb so oruzjeto i sliki od UCK.

2.nivni clen od familijata e so debelo dosie koj sto go imaat napagano i prethodno,i nisto cudno ova da e presmetka radi raspravija,a ne maltretiranje na Albanci koi ziveat vo naselba so poveke Makedonci.

3.na incidentot kade istepaa zagrozenive Makedonec,koj sto so race vo dzeb razgovarase so niv,a potoa izlegoa so lopati da se tepaat so negovite drugari.

Dali posle ova,ti e zal i mislis deka se nevini mirni i povleceni luge ?
Razmisli dali vie doma ili nekoj tvoj blizok cuva takov arsenal na oruzje doma,ili bi tepal taka nekogo od cista mira ?

Kajgana Shop

На врв Bottom