Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
S

smart ass

Гостин
Слушај ваму,значи земи ја четката за заби,постави сода бикарбона и триј го јазикот,АКО белото се повлече и ако бар некои 10 часа нема да имаш проблем тогаш е кандида-друго нема,направи го тоа првен и СЕПАК инсистирај како пациент на лабораториски Упут ОК.

Ти реално имаш проблем ти велат немаш витамини без никаква анализа....како да е без никаков интерес за здравјето на овај...пациентот:toe:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.946
Поени од реакции
12.555
problemot e sto na doktor mi vikaat nisto nemas,a mene jazikot mi e bel,i imam uzasen zdiv, zatoa i baram sovet

--- надополнето ---

vaka mi rece denes maticniot na prasanje dali da odam vo labaratorija da mi zemat bris.mi vika "ne bre nisto nemas ni bakterija toa e taka oti nedovolno vitamini vnesuvas" ??!?! i me sovetuvase da sum jadel ovosje i zelencuk,nesto sto stvarno retko praktikuvam :( , e sea zatoa prasav veke ko e do ishrana sto e najubavo da jadam od ovostija i zelencuk, ne e problem ke jadam po kilo vo den samo neka pomogne :/ Fala
Ако идеш со родтел, нека инсистира (нека се искара ако мора) да ви даде упат да се прегледаш. Ако си возрасен и идеш сам, ти инсистирај...мора да видиш што е, смени матичен на крај краева.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Спроед ова што го прочитав... можно е да имаш проблеми со желудникот :) т.е со свинктерот (мускулот затворач) и од желудникот директно преку хранопроводот т.е грлото ти струи непријатна миризба создадена од обработката на храната во желудникот, оди на снимање на желудникот и таму најубаво ќе ти кажат што е и како е :) секое добро

S

smart ass

Гостин
Не едо кружнио мускул-нема шанси
problemot e sto na doktor mi vikaat nisto nemas,a mene jazikot mi e bel,i imam uzasen zdiv, zatoa i baram sovet

Тука

--- надополнето ---

[/COLOR]E primer sega se izmiv zabi iscetkav i jazik i obraz od vnatresna strana,pa jadev praska i ne osekam neprijaten miris.NO posle 30 minuti povtorno na jazik ke mi se stvori taa bela materija i ke imam neprijaten zdiv ;/ daj barem kazete koi vitamini pomagaat,da zemam da jadam ovosje,zelencuk,voda...sto najmnogu pomaga.Fala

Значи таа бела материја е габичната инфекција најверојатно-колку НЕЗАИНТЕРЕСИРАНИ за здравјето на пациентот лекари....па бар витамин Ц да пишала ил Б-комплекс..абе нешто да ПИШЕЛЕ...ццц медицинааа.

Пеце дали јазикот ти изгледа вака??

A

ancheto

Гостин
Дружино, мислам дека со црешиве голтнав црв, и многу ми е некако шубе, и ве молам помош како да го уништам, или да ми кажите што може тој да направи внатре??:nesvest:

само побрзо, дан погинам од шубејнци

Член од
28 март 2006
Мислења
17.946
Поени од реакции
12.555
Ќе го уништат киселините у твојот стомак.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.946
Поени од реакции
12.555
Велат што е полошо од тоа да најдеш црв у цреша? Да најдеш пола црв у цреша :)
Шала на страна, црешите ретко се без црви. Имаме една таква, има вкус малце као цитрон дал е до сортата или што е сушно местото, не знам. Инаку рибата се лови и на црв и на мраморец... :) човекот е прилично јако створење, без тоа да го знае.

Член од
21 јуни 2010
Мислења
12
Поени од реакции
0
anche brzo pij voda da ne fatis infekcija :) abe druzino,i jas toa i vikam na maticnata mi veli nema potreba od pregled samo ovosje ti treba, kako so rekov pogore.A sea da se nadopolnam.I od koga ce izmijam zabi i go iscetkam jazikot so cetka,pa makar i sto da jadam pred/posle toa za kratko vreme pak neprijatniot miris od ustata mi se vrajka.T.E mozebi jas so cetkata go cistam beloto sto go ima na prvata polovina od jazikot,arno ama drugata polovina NEMOZAM da ja iscistam,taka da toa belo mi stoi celo vreme.i mnogu e normalno so plunka tamu pak da go prepokrija cel jazik,i ete ti pak los zdiv :(( bas probav da go iscistam toa beloto povnatre nemozam,ke se udavam :( a skroz vnatre na jazik na kraj imam od toa beloto kiznaj od koga

--- надополнето ---

smart ass skraja da e jazikot ne mi e onolku raspukan.(voopsto ne e raspukan mojot) a za toa beloto da imam isto onakvo samo na slikava mislam onoj ima premnogu?...

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
daj bre covece odi na doktor dzabe raskazuvas po forumi ocigledno e nesto poise ne e obicna glupost odi neka te zirnat i odma ke se sredi

Член од
21 јуни 2010
Мислења
12
Поени од реакции
0
nikola pa toa e problemot so doktorkata(maticna) a i zabolekarkata mi rekoa nemas nisto? a jas maki macam,sea ima da im pojdam za upat bris da mi zemat pa ke pisam sto kako

М

Мартин`

Гостин
nikola pa toa e problemot so doktorkata(maticna) a i zabolekarkata mi rekoa nemas nisto? a jas maki macam,sea ima da im pojdam za upat bris da mi zemat pa ke pisam sto kako
Дај отиди кај асален заболекар нека те провери убаво, непријатен мирис може да биде ако имаш некој заб заболен од гангрена, нема никаква болка на забот а одвреме навреме испаѓа од него течност која лошо мириса. Имав случај каде што скоро месец дена одев на заболекар дури после тоа примети дека забот навистина има забна гангрена така да провери си и ти.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
aj da si prasam ja sea za mojot problem. imav problem so sinusive i bev na doktor mi dijagnosticiraa rhinosinuitis allergica. Bev na inekcii neloren i urbason. isto zimav i letizen tableti i flixonase sprey. posle nedela dena bev na kontrola i mnogu polesno disam i se toa doktorot vika deka top e sostojbata. Ama pak sea osekjam bolka vo frontalnite sinusi. Isto doktorot rece deka treba nekoi si 10dena period na stabilizacija da ocekuvam bolkava da pomine po toj period ili nekoe drugo care da baram?

A

ancheto

Гостин
aj da si prasam ja sea za mojot problem. imav problem so sinusive i bev na doktor mi dijagnosticiraa rhinosinuitis allergica. Bev na inekcii neloren i urbason. isto zimav i letizen tableti i flixonase sprey. posle nedela dena bev na kontrola i mnogu polesno disam i se toa doktorot vika deka top e sostojbata. Ama pak sea osekjam bolka vo frontalnite sinusi. Isto doktorot rece deka treba nekoi si 10dena period na stabilizacija da ocekuvam bolkava da pomine po toj period ili nekoe drugo care da baram?
иако докторите не се тоа што беа би те советувала да послушаш и да очекуваш да се намалува болката и да ја снема сосема, бидејки сигурно повеке знае тој од тие што ке пробаат да ти помогнат колку и да се трудат,а и плус синусите се тежок случај и долг процес.сепак, мое мислење.можеби ке најдеш некој овде со сличен проблем, па подобро ке те разбере и ке ти помогне.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.946
Поени од реакции
12.555
Синуси имам долго време, хронични. Од лани ми препишаа и цетиризин (исто што и летизен), користам одамна и беконазе (исто као флексоназе-кортикостероид) во време на поленова активност, ми препорачаа неизложување долго време надвор на прашина, а ми дадоа упат и за Медицина на труд да проверам на што сум алергичен-не знам дал тебе ти провериле на што си алергичен-што ги активира синусите. Од алергијата инаку нема бегање, само намалување на изложеноста. Самите синуси се проблематични на влажно време, кога се менува притисокот во воздухот (подрастични промени), на ладно и често знаат да се воспалат и од мокра коса на посвежо време. Во сите овие периоди е можно да осеќаш главоболка и притисок. проблем е ако инфекцијата од синуси се спушти на плуќа, тогаш се јавува и бронхит, бронхопнеумонија...ова е накратко за воспалени синуси од алергиски или друг причинител.
Да не фиозофирам, болката ја осеќаш нормално ради притисокот. Некогаш знае да не се издржи (кога се превише воспалени), тогаш користам химорал или химорал форте, по препорака на лекарот...но не голем период и не на секое воспаление, само ако е потешко.
Chymoral Forte is a prescription drug in India containing proteolytic enzymes, Trypsin and Chymotrypsin. It has not been standardized in the United States into a prescription form. However, there are a variety of products available in the U.S. containing the beneficial enzymes and offering the health advantages of prescription Chymoral Forte, without the prescription. Chymoral Forte is recognized for its ability to aid in a host of medical conditions. The enzymes in Chymoral Forte work as a natural anti-inflammatory to reduce pain and swelling caused by accidental and surgical trauma. It reduces the viscocity of mucos and sputum in cases of bronchitis, rhinitis, and sinusitis. The proteolytic enzymes in Chymoral Forte also help to increase the concentration of antibiotics at an infection site,
Еидон нешто као самопомош е мирување во потемна просторија и дремење...не е нешто ама иам приметено дека полесно болката се пребродува. Можеш да пробаш и со крупна морска сол да загрееш во крпа и да ја ставиш на чело (неколку минути и пак загреј ја), знае и тоа да помогне.

Синусите се инаку голема мака, пази се од она што горе го спомнав (алерген, влажно време, променлив притисок, ладно).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom