Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.222
Поени од реакции
952
Вака сега, ова почна да ми се појавува во последниве 3-4 години и тоа се случува отприлика еднаш на 2-3 месеци. Одеднаш ќе ми се појават “ѕвезди пред очи“ (во буквална смисла), ми се поматува погледот, не знам каде гледам и што гледам, и ова трае отприлика околу половина час, потоа поминува ама затоа ми доаѓа една невозможна главоболка и нагон на повраќање која трае околу 2 часа.

Се мислам дали е тоа од физичка неактивност на подолг период па потоа одеднаш активност? Сега во месец февруари, одев на часови во Аеродром и тоа пешки од кај мене (Центар), околу 1 час пешачење и дома кога бев само или седев на PC или спиев па често ми се појавуваше ова (иначе имам и проблематични очи, кратковид сум т.е имам диоптер -1,5). Фала однапред!

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Итно ми треба нешто за релаксација, опуштање и смирување.
Од апчиња знам само за лексилиум, а иначе јас како лек ја користам музиката или шетање на чист воздух.

Член од
8 април 2008
Мислења
9
Поени од реакции
0
Jas si imam maka so bolki vo vratot i rbetot..Nemozam da spijam so meseci... Probav da pijam apcinja, na fizikalna terapija ama nikakov efekt. Ve molam ako nekoj imal vakva maka da mi kaze kako si go resil problemot.

К

Кнез Мишкин

Гостин
Имам едно прашање ..

Ај кажете што може да му е на желудников , да го е*ам .. ваква е ситуацијата...Осеќам глад , ама само што ќе ставам еден залак у уста ВЕДНАШ ми се повраќа , ми се гади од јадењето и ме боли желудникот, така остра болка....И цел ден после тоа осеќам мачнина ..

М?
Овој проблем го имам секогаш коа сум изнервиран, таа мачнина, па желба за храна, а отфрлање на храната од страна на организмот е најчесто последица од нервоза, ама направи си радиолошки преглед, јас правев и ми најдоа тогаш зголемено лачење на киселина,(гастритис).., :toe:..:helou::salut:

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Jas si imam maka so bolki vo vratot i rbetot..Nemozam da spijam so meseci... Probav da pijam apcinja, na fizikalna terapija ama nikakov efekt. Ve molam ako nekoj imal vakva maka da mi kaze kako si go resil problemot.
Мислам дека ти е од премногу седење на компјутер или од перницата. Од искуство ти препорачувам ако си во мпжнст да купиш КОНТУР перница од топ шоп. Јас на таква спијам неколку години и штом некочаш сменам перница одма ме болит вратов.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Итно ми треба нешто за релаксација, опуштање и смирување.
Хм...
Имаш хемија ако сакаш:
-Дијазепам
-Лексилиум
-Хелекс
Не би ти препорачал ниедно од овие,но ако веке мораш,Helexot e најслаб од сите наведени,и верувам дека најдобро ке ти влијае.Другите се шит,премногу се силни и ке осекаш преголем замор,а во никој случај опуштање.
Најубаво од се,ти е природа:
-Валеријан
-Дремниче
-Руски Чај
-Чај од Канабис
-Марихуана(има разлика од канабис)
Ке ти пишам повеке за чаеви и растенија,само да ја најдам дома книгата...
И,како шо спомна некој горе,немораш да користиш ништо.Има и обични работи кои доволно можат да те опуштат:
-Музика
-Прошетка
-Разговор со пријатели
-На крај,седни и размисли што е она што толку те вознемирува,пробај да го пронајдеш проблемот,што е она што те вознемирува.Или,ако веке знаеш,пробај да најдеш начини да го решиш.Иако,знам дека е лесно да се каже,тешко да се направи.
У секој случај,ако ништо од горенаведеново не помага,имаш и хероин ако сакаш:pos2::pos2::pos2::pos2:
п.с немој па да ми бришете мислења оти сум спомнал марихуана,жити мене,стварно е ефективна за опуштање,а верувам дека ке се согласите дека е многу подобро тоа одколку горенаведените хемиски срања.
Едит:Еве ти линк од Азариус,еден од водечките онлајн Smartshops во светот.Има повеке видови релаксирачки билки(легални,нормално).Единствен проблем е дали можеш да си го дозволиш ова....http://www.azarius.net/smartshop/relaxing/herbs/

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Космодиск помага,како шо ги гледам домашниве.
И никако немој да користиш лекови против болки,ке направат повеке штета отколу добро...

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Moлам некој да ми помогне со информации околу перикардитис, најмногу околу начините на лечење.
Или пак некое сајтче кај што можам да ископам.
Благодарам.

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Ај ја ко дежурен лекар вечерва:)
Значи,Pericarditis е воспаление на обвивката на срцето,кое предизвикува недоволен дотек на крв во него.
Причинители може да бидат:
-Бактерии
-Туберкулоза
-Уремија
-Вирусни инфекции
-Како последица после оперативен зафат на срцето
-Тумор
Напредната фаза на болеста се вика Констриктивен Перикардитис,а причинителите се најчесто непознати.
Најчест симптом на болеста е остра болка во пределот на градите.
Се лечи со хируршки зафат,а за болките се употребуваат силни аналгетици,како на пример,опиоидни аналгетици и слично...
п.с шо ти текна за воа бе?

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104

Проблеми со рбетот се сериозни, јас најголем страв имам од нив. Викаш си одела на физикална терапија. Те прегледа лекар? Што ти рече?

Мене порано ме болеше грбот и вратот многу често, иако не хронично. Откако си купив тврд душек - Дормео од Топ Шоп, проблемите драстично се намалија. Првите денови ми беше чудно да спијам на толку тврд душек, ама сеа нема шанси да спијам на мек, попрво на земја ќе легнам.

Друго, има шанси неправилно да седиш пред компјутер. Еве линкче кое ќе ти помогне да се наместиш правилно. Еве уште едно.

Космодиск помага,како шо ги гледам домашниве.
И никако немој да користиш лекови против болки,ке направат повеке штета отколу добро...
Какви се овие совети? Шо треба да прави ако боли цело време неподносливо, да стегне заби и да трпи?

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Друго, има шанси неправилно да седиш пред компјутер. Еве линкче кое ќе ти помогне да се наместиш правилно. Еве уште едно.

Какви се овие совети? Шо треба да прави ако боли цело време неподносливо, да стегне заби и да трпи?
Еј добро е бе,ја сум природно искривен,изглеа за тоа не ме боли`рбет,иако у никој случај не седам у правилна положба.:toe:
Не реков да не зима ништо против болка,реков да не зима АПЧИЊА против болка,understand?

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Еј добро е бе,ја сум природно искривен,изглеа за тоа не ме боли`рбет,иако у никој случај не седам у правилна положба.:toe:
Чекај, млад си уште :)

Не реков да не зима ништо против болка,реков да не зима АПЧИЊА против болка,understand?
Кога кажуваш што не треба да зема, понуди и алтернативи. Вака исто ко да не си и кажал. Oстанатите опции, кои се: инјекции, супозитории.. друго?

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Да си купиш волтарен маст.Барем кај мене делува.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom