ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Многу ретко го спомнувате Колшрајбер а мене човеков ептен ми се допаѓа како игра.Не знам зошто никогаш не се издигна повеќе а потенцијал дека има убеден сум.
Ете неќна со Бердих ако го гледаше можеш да си одговориш на прашањето. Сервира за сет и му се фаќа раката :facepalm: Во клучни моменти знае да се изгуби. И мене ми се свиѓа како игра особено на тоа турнирите на трева пред Вимболдон ги мели сите :D

Јанович е висок 2.03, а за таа висина има движење како да е 1.85. Кај него главата и само главата е пречка да влезе во топ 10. А undercover, зошто мислиш дека Димитров нема во скоро време да влезе во топ 10? Има и те како предиспозиции за тоа, еве лани во Стокхолм ја освои својата прва титула, од серијата 250, еве го сега одма во Акапулко лапна и 500ка... Јас мислам дека до крајот на годината ќе бидне топ 10, а не па 3-4 години да се чека на него. Гаске и Цонга се пресмешни во моментов во однос на Димитров, а имајќи во предвид дека Делпо и Ферер се повредени, Гришо со добри резултати има голема шанса да стане топ 10 на крајот на оваа сезона.

Јанович е висок 2.03, а за таа висина има движење како да е 1.85. Кај него главата и само главата е пречка да влезе во топ 10. А undercover, зошто мислиш дека Димитров нема во скоро време да влезе во топ 10? Има и те како предиспозиции за тоа, еве лани во Стокхолм ја освои својата прва титула, од серијата 250, еве го сега одма во Акапулко лапна и 500ка... Јас мислам дека до крајот на годината ќе бидне топ 10, а не па 3-4 години да се чека на него. Гаске и Цонга се пресмешни во моментов во однос на Димитров, а имајќи во предвид дека Делпо и Ферер се повредени, Гришо со добри резултати има голема шанса да стане топ 10 на крајот на оваа сезона.
Janovic so 2.03 se dvizi kako za 1.85 eden set , posle pochnuva da agresira so forhend ili drop shot , ako fati ok , ako ne , ke deluva deka e psiho , toa e negovata prikazna , 50-50 , dza ili bu .
Za Dimitrov , abe i pred dve godini posle Pariz euforichno pishuvavme za Jirzi pa posle site vidovme kolku sme greshka , kolku sme go precenile, pa barame krivica vo negovata lejka a ustvari toj mu e maksimumot momentalno . Pa tuka nekade mi e mislata i za Grigor , so edno golemo ama , Grigor ima prostor mnogu da napreduva , ama vreme ke mu treba , sega za sega ne .Pa na AO kade shto igrashe za nego vo najdobro izdanie , Nadal go napleska so pluskavci na racete bash onaka rutinirano. Pa i vo Meksiko , go pobedi rovitiot Marej i eve Gulbis koj shto moze da bide nekoj reper kolku tolku , nie pochnavme odma da svrshavame . Jas bash posakuvam Grigor da go bide ,pishav i porano , posle Novak vtor mi e u bukmarkot ,komshija ,ne ni treba preveduvach , prezime skoro makedonsko itn , ama , pobedi nad Matoshevich , Bagdatis ,Anderson , rekovalescentot Marej i kurmeboliimamparitatoigramkogasakamtenisGulbis seushte nishto ne znachat . Indian Wales i Miami ke ni odgovorat na mnogu nepoznanici , moshne brzo

Janovic so 2.03 se dvizi kako za 1.85 eden set , posle pochnuva da agresira so forhend ili drop shot , ako fati ok , ako ne , ke deluva deka e psiho , toa e negovata prikazna , 50-50 , dza ili bu .
Za Dimitrov , abe i pred dve godini posle Pariz euforichno pishuvavme za Jirzi pa posle site vidovme kolku sme greshka , kolku sme go precenile, pa barame krivica vo negovata lejka a ustvari toj mu e maksimumot momentalno . Pa tuka nekade mi e mislata i za Grigor , so edno golemo ama , Grigor ima prostor mnogu da napreduva , ama vreme ke mu treba , sega za sega ne .Pa na AO kade shto igrashe za nego vo najdobro izdanie , Nadal go napleska so pluskavci na racete bash onaka rutinirano. Pa i vo Meksiko , go pobedi rovitiot Marej i eve Gulbis koj shto moze da bide nekoj reper kolku tolku , nie pochnavme odma da svrshavame . Jas bash posakuvam Grigor da go bide ,pishav i porano , posle Novak vtor mi e u bukmarkot ,komshija ,ne ni treba preveduvach , prezime skoro makedonsko itn , ama , pobedi nad Matoshevich , Bagdatis ,Anderson , rekovalescentot Marej i kurmeboliimamparitatoigramkogasakamtenisGulbis seushte nishto ne znachat . Indian Wales i Miami ke ni odgovorat na mnogu nepoznanici , moshne brzo
Да да, во потполност се слагам за Индиан Велс и Мајами, тука треба да добиеме доста одговори, не само врзани за Димитров, него и за најдобриве. Иначе со Надал изигра одлично, али сеуште Гришо не е на тоа ниво да ги победи најдобрите на еден Грен Слем, можеби Мареј или Ферер, али Надал, Ноле и Федекс никако. Позитивното кај Гришо е што до лани он се распаѓаше во битните моменти, без разлика дали играл со Ѓоковиќ или против Дуди Села. Лани имаше сетови во џеб против Ноле и Мареј па успеваше да ги изгуби со тоа што правеше по 4 дупли во еден гем, на Рафа му зема сет во Синсинати, што значи дека не е многу далеку од играчки аспект, но главата беше проблем. Е оваа сезона тоа се промени, види му ги последните сетови во Акапулко, т.е. третите сетови на турнирот, сите ги доби со 7-6, само против Гулбис мислам беше 7-5. Тоа е евидентен напредок, без разлика што победи неколку тенисери послабо рангирани од него. Мора да се даде признание и за Рашид, неговиот тренер кој има завршено одлична работа.

bash toj moment sakav vchera da go spomnam , stabilnosta i sigurnosta na Grigor vo cajtnot momenti i deka skoro site gusti setovi gi dobi , da , toa drzi , ama pak , protiv koi igrachi . Zamisli da bea od drugata strana na mrezata Novak,Nadal ,Berdych , Fed ,Delpo , Stan, Ferer pa i Conga (Rashid beshe negov trener prethodno),skroz druga prikazna ke e .Ne e isto da ti riternira Anderson ili Marinko , ili pak Novak , Nadal, Fed i drugite gorespomnati .Akapulko nishto ne pokazuva , sega ke ima prilika da me demantira , ama mislam deka osminafinale ke mu e maksimum

bnp-paribas-showdown-2014-poster.aspx

За еден саат Ноле-Мареј на Еуроспорт 2

Добар меч играат Ноле и Мареј,све све само не е досаден(y)[DOUBLEPOST=1393904042][/DOUBLEPOST]Бартоли добро му се спротистави на Мареј:pos::pos:,требаше Серена да му ја пуштат да го видев тогаш:icon_lol:.

Последно уредено:
Сега гледав снимка, на моменти многу сериозно делуваше мечот.

Сега гледав снимка, на моменти многу сериозно делуваше мечот.
Реално каде каде позабавно беше,одколку Агаси и Сампрас,сеа мора малку и сериозност да не биде ептен.

Новак пак после подолгите поени не можеше да диши, Мареј од одбрана не може ништо да погоди, особено од форхенд... Одлична најава за Индиан Велс.
coffee.gif
[DOUBLEPOST=1393971774][/DOUBLEPOST]Цел АТП тур го сврте оваа.
coffee.gif

SWEBc.gif

Последно уредено:
Stan прво Гренд Слем, па сега Бушар.

Stan is cleaning up...

Endi Marej ja prekinal sorabotkata so Ivan Lendl . Glumecot bara nov trener .

Дел Потро ке оди на операција ... ке го пропушти остатокот од сезоната

kill_myself_nph.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom