Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
И мене ми е многу. 10 милиони + 5 милиони во бонуси т.е ако за 3 години заигра у прв тим.
Јас би рекол малку, знаејќи каква будала е Мамиќ...

Синот на Мамиќ е најверојатно агентот на Халиловиќ, така да, ке лапнат и провизија Мамиќи.

И јас сум за да би го пратиле на позајмица. 17 годишен играч е , 2 години на позајмица али под услов да игра во Примера и да стекне искуство.

Јасно беше дека Мамиќ сакаше да профитира уште сеа кога момчето покажува фантастични игри за неговите години , па со помош на медиумите можда и го испумпаа малце. Ќе видиме како ќе реагира во новата средина , можда ќе го оправда талентот и ќе имаме уште еден фантастичен играч. Динамо одсекојпат знаел да вади добри деца. :)

1911884_591168930973717_1678906410_n.jpg

Во хрватските медиуми Халиловиќ е веќе скоро до нивото на Меси,прашање на време е кога ќе го престигне.
.
Хехехе....поомразен играч во Хрватска од Ален нема.Можеби сега малце ова со Барса ги смири,али пред тоа 90% од луѓето дури сакаа да пропадне.
Мамиќ му направи многу лоша успуга со тоа што го форсираше насекаде.

Иначе како може хрватски медуим да продаде играч ? Та не се слепи и глупи тие од Барса да не го гледале и да фукнат 10 милиони за играч затоа што Жидак во Јутањи доживува оргазми од малиот.:icon_mrgr:

Хехехе....поомразен играч во Хрватска од Ален нема.Можеби сега малце ова со Барса ги смири,али пред тоа 90% од луѓето дури сакаа да пропадне.
Мамиќ му направи многу лоша успуга со тоа што го форсираше насекаде.

Иначе како може хрватски медуим да продаде играч ? Та не се слепи и глупи тие од Барса да не го гледале и да фукнат 10 милиони за играч затоа што Жидак во Јутањи доживува оргазми од малиот.:icon_mrgr:

Абе нема збор за тоа,неможеш денес на оваа технологија и медиуми да продадеш неписмен фудбалер...

Али дефинитивно можеш да ја кренеш фамата и повеќе од потребно за да привлечеш интерес.

Поентата ми беше дека во голем број од случаите младите хрватски таленти не се толку добри колку што ги прикажуваат домашните медиуми и спортски портали.

Иначе дека Халиловиќ има талент,сигурно дека има...Али само талент и ништо поише.Времето ќе покаже дали тоа ќе го искористи и ќе стане играч.

Убаво е што инвестираат во децава. Ама лошото е што на тимот му треба засилување на неколку клучни позиции од веќе изградени играчи. Тоа што сите го чекаме неколку сезони некако многу споро се случува.

Убаво е што инвестираат во децава. Ама лошото е што на тимот му треба засилување на неколку клучни позиции од веќе изградени играчи. Тоа што сите го чекаме неколку сезони некако многу споро се случува.

Жртви сме на сопствениот успех. Инвестираат во млади играчи за да ги заменат сегашниве кога ќе се пензионираат. Проблемот е што никој нема шанси да се осмели да ги продаде Пике, Пујол, Чави, Иниеста, Меси и сите останати што го постигнаа големиот успех изминативе години. Чекаат истите да се пензионираат или сами да си заминат, како во случајот со капитенот. Човекот 2 сезони е повреден нон-стоп но не купија нови играчи во одбраната затоа што се надеваа и сметаа на него. Ако е здрав супер, ако не ќе крпиме со Бартра против Баерн.

Жртви сме на сопствениот успех. Инвестираат во млади играчи за да ги заменат сегашниве кога ќе се пензионираат. Проблемот е што никој нема шанси да се осмели да ги продаде Пике, Пујол, Чави, Иниеста, Меси и сите останати што го постигнаа големиот успех изминативе години. Чекаат истите да се пензионираат или сами да си заминат, како во случајот со капитенот. Човекот 2 сезони е повреден нон-стоп но не купија нови играчи во одбраната затоа што се надеваа и сметаа на него. Ако е здрав супер, ако не ќе крпиме со Бартра против Баерн.
Не ми пречи инвестирањето во млади со потенцијал. Дел од оваа генерација е производ на Ла Масиа. Барса секогаш вадала млади таленти и ги правела играчи кадарни за прв тим. Но инвестиција во карикатури како Серхи Роберто и Монтоја ми е автогол потег. Додека овие двајца добиваат шанса и пополнуваат големи празнини, конкуренцијата се засилува со квалитет на одредени позиции. Додека ги чекаме талентите да созреат, овие кои се на залез немаат адекватна замена. Тоа ми е смета.

У Спорт или ЕлМундо пишуваше дека Барселона летово сака да пазари у Германија. Покрај Тер Штерген кој веќе 99% е договорен, Барса била заинтересирана за Хумелс и Милер. Исто така Тата го сакал и Видал.

хахахах замислете ваков пас од Пике, милина хахахахаха А да не споменувам дека едно 30 пати во утакмица во Барса голманот ја допира топката хахахаха

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom