Work and travel USA

• Креатор на темата Креатор на темата *ANE*
  • Време на започнување Време на започнување
Не верувам дека се вклучени и тие, никогаш не ги враќале парите од амбасада, на сметка на амбасада ги уплаќаш, не гледам како може да ти ги вратат. :)

Не верувам дека се вклучени и тие, никогаш не ги враќале парите од амбасада, на сметка на амбасада ги уплаќаш, не гледам како може да ти ги вратат. :)
Тоа е вкупната сума која би ја загубил доколку не добиеш виза и доколку не земиш опција money protect. Инаку парите од амбасада секако не ги враќаат. Значи по претпоставка дека имаш money protect и не добиваш виза ги губиш парите за визата (7-8к колку се таму) и тие што си ги платил за money protect. Јас така сфатив.

Ocean City(MD), Wildwood(NJ) или Ocean City (NJ)?? Каде е најдобро?
Ги глеам работниве понуди во Ocean City MD и повеќето работни позиции се платени под $8 на саат, а сместувањето е $100/105 o_O , а во Ocean City NJ повисоки платени позиции, а сместувањето е поефтино, $85 видов на една понуда. Не ја разбирам разликава зашо у принцип од ист тип се градчињава. :confused:

Ги глеам работниве понуди во Ocean City MD и повеќето работни позиции се платени под $8 на саат, а сместувањето е $100/105 o_O , а во Ocean City NJ повисоки платени позиции, а сместувањето е поефтино, $85 видов на една понуда. Не ја разбирам разликава зашо у принцип од ист тип се градчињава. :confused:

Која работна понуда ја имаш за во Wildwood? Јас бев летово и цените за сместување се движеа од 90 -110$ . Пред две години било поефтино ама еве летово толку беа отприлика што и не е баш ефтино.
Инаку ако бараш работа на boradwalk-от максимално што можеш да најдеш ти е 8$ на саат ама претежно плаќаат 7.50. (ова за wildwood зборувам). Ако те интересира нешто подетално , прашај. :)

За Wildwood најдов работни понуди за Moreys Piers, Gate 26 и Boardwalks. Тоа од Morey's најпримамливо ми изгледа, $8.25, а за сместувањето во оваа понуда пишуваше дека е околу $100.
Во понудата за Gate 26 пишуваше дека сместувањето е $75 ама во нешто како студентски дом, а платена е $8.25. Ти каде работеше во Wildwood? И ако можеш да споделиш нешто повеќе за местото. :)

Wildwood е туристичко место за млади луѓе, и е многу забавно, а Ocean city е викенд населба претежно со старци и нема ниту една дискотека. Така да ако сакаш убави спомени од после работно време оди во Вајдвуд.

Dali nekoj ke odi za Severna Dakota ova leto? I dali nekoj ke leta do Chicago na 22ri maj??

хммм
абе се е добро
али ова ми е некако за амбасадата матно
значи од коа уплаќаш за апликација во агенцијата дали се они должни за сите обврски околу интервјуто во амбасадата за виза или си препуштен сам на себе?
ако знае некој како оди тој процес нека дообјасни ве замолувам
пошто крајниот рок за аплицирање е 28... а веќе се ми е спремно само уште јас да се одлучам
ПС: Масачусетс рокс!

хммм
абе се е добро
али ова ми е некако за амбасадата матно
значи од коа уплаќаш за апликација во агенцијата дали се они должни за сите обврски околу интервјуто во амбасадата за виза или си препуштен сам на себе?
ако знае некој како оди тој процес нека дообјасни ве замолувам
пошто крајниот рок за аплицирање е 28... а веќе се ми е спремно само уште јас да се одлучам
ПС: Масачусетс рокс!
Jas ke odam preku Ameriquest i oni se zadolzeni za zakazuvanje termin :) za drugite ne znam ama bi trebalo da e isto

Wildwood е туристичко место за млади луѓе, и е многу забавно, а Ocean city е викенд населба претежно со старци и нема ниту една дискотека. Така да ако сакаш убави спомени од после работно време оди во Вајдвуд.
За кој Ocean city збориш? Toj што е во New Jersey или тој во Meryland.

За Wildwood најдов работни понуди за Moreys Piers, Gate 26 и Boardwalks. Тоа од Morey's најпримамливо ми изгледа, $8.25, а за сместувањето во оваа понуда пишуваше дека е околу $100.
Во понудата за Gate 26 пишуваше дека сместувањето е $75 ама во нешто како студентски дом, а платена е $8.25. Ти каде работеше во Wildwood? И ако можеш да споделиш нешто повеќе за местото. :)

Можам да ти кажам од мое лично искуство и од искуство на други пошто бев со многу луѓе. За Gateway 26 ниту еден не бил задоволен највеќе ради тоа што не ги добро распоредуваат саатите за работа и не можеш никако да усогласиш со барање на втора работа. Сместувањето е исто така ужасно и многу прљаво а подобро ти е да даваш уште 15 $ па да живееш во каде-каде нормални услови. Morey`s Piers ти е нешто као забавен парк, ваљда знаеш. Има мноооогу студенти од цела Европа и за овде имам слушано и добри и лоши искуства така да нема многу да ти помогнам пошто ваљда е индивидуално.
Ако бараш втора работа ти препорачувам да бараш или како келнерка во некој ресторан кај што ќе имаш бакшиш или ако ти е солиден англискиот на рецепција во хотел,добри пари се земаат.
Летово кога бев јас беше многу лоша сезона, врнеше месец дена нон стоп а тоа значи дека немаше туристи а тоа пак значи дека немаше ни баш работа или ти скратуваа од саатите. Јас нема кај што не барав работа на boardwalk-от и колку места не сменив и затоа ти велам барај повеќе по ресторани пошто оваму зависиш од времево и од воља на работодавецот а 90% од работодавците беа благо кажано кретени.
Инаку јас работев во хотел сабајле и попладне во Acme маркетот. ( не ти препорачувам ни во маркети пошто исто така кога ке им текне ти скратуваат од саатите, ти даваат по 2-3дена слободни и на крај на август без твое знаење ке ти кажат чао пријатно без разлика што имаш договорено на почтокот да работиш до покасно.) :)

Инаку погоре некој ти кажа дека Wildwood било забавно местo. Да , имаш една `дискотека` каде што секој вторник има бугарска вечер и кај што 90% се балканци. Ако такво нешто ти се свиѓа тогаш океј ќе ти биде забавно местово.
Уште една напомена: ако барате сместување барајте во Wildwood North или Wildwood Crest малце се подалеку ама со точак брзо се стигнува секаде. Немој на улицата Youngs пошто е полна со мексиканци и многу крадат, ама многу!

--------
И мене ми треба помош сега. Некое искуство од Bathesda,Maryland (голф ресорт е) ме интересира дали има можности за втора работа. Друго искуство ми треба за Granby,Colorado? Трето искуство ми треба за Estes park, Colorado?
Четврто искуство: Long Branch, New Jersey.

Последно уредено:
Фала ти многу на обемниот одговор, ств ми помогна. :) Имам само уште неколку прашања: Втората работа што се наоѓа е исто платена, 7-8 долари?
Преку која агенција беше?
И дали имаше добра заработка во Wildwood? Дали си ги врати инвестираните пари барем? :))

Sent from my ST26i using Tapatalk

Фала ти многу на обемниот одговор, ств ми помогна. :) Имам само уште неколку прашања: Втората работа што се наоѓа е исто платена, 7-8 долари?
Преку која агенција беше?
И дали имаше добра заработка во Wildwood? Дали си ги врати инвестираните пари барем? :))

Sent from my ST26i using Tapatalk
Втората работа не ти зависи од првата. Си бараш и колку плаќаат-плаќаат, на различни места различно плаќаат. Минимална плата ти е 7.25 ама можеш да најдеш и од 9, 10$ (ова се однесува ако работиш housekeeping или нa front desk)
Бев преку Наром ама не сум задоволна баш од нивната услуга ама ја бев на self програмата.
Јас лично не заработив многу ама ги вратив парите и вратив и нешто плус. За враќање на парите не се секирај со 2 работи сигурно ќе ги вратиш ако не се расфрлаш многу. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom