- Член од
- 29 септември 2013
- Мислења
- 476
- Поени од реакции
- 316
вклучениВо тие 390 вклучени се тие од амбасада или без нив?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
вклучениВо тие 390 вклучени се тие од амбасада или без нив?
Тоа е вкупната сума која би ја загубил доколку не добиеш виза и доколку не земиш опција money protect. Инаку парите од амбасада секако не ги враќаат. Значи по претпоставка дека имаш money protect и не добиваш виза ги губиш парите за визата (7-8к колку се таму) и тие што си ги платил за money protect. Јас така сфатив.Не верувам дека се вклучени и тие, никогаш не ги враќале парите од амбасада, на сметка на амбасада ги уплаќаш, не гледам како може да ти ги вратат.![]()
Ocean City(MD), Wildwood(NJ) или Ocean City (NJ)?? Каде е најдобро?
Ги глеам работниве понуди во Ocean City MD и повеќето работни позиции се платени под $8 на саат, а сместувањето е $100/105, а во Ocean City NJ повисоки платени позиции, а сместувањето е поефтино, $85 видов на една понуда. Не ја разбирам разликава зашо у принцип од ист тип се градчињава.
![]()
Wildwood е туристичко место за млади луѓе, и е многу забавно, а Ocean city е викенд населба претежно со старци и нема ниту една дискотека. Така да ако сакаш убави спомени од после работно време оди во Вајдвуд.Ocean City(MD), Wildwood(NJ) или Ocean City (NJ)?? Каде е најдобро?
Ги глеам работниве понуди во Ocean City MD и повеќето работни позиции се платени под $8 на саат, а сместувањето е $100/105, а во Ocean City NJ повисоки платени позиции, а сместувањето е поефтино, $85 видов на една понуда. Не ја разбирам разликава зашо у принцип од ист тип се градчињава.
![]()
Jas ke odam preku Ameriquest i oni se zadolzeni za zakazuvanje terminхммм
абе се е добро
али ова ми е некако за амбасадата матно
значи од коа уплаќаш за апликација во агенцијата дали се они должни за сите обврски околу интервјуто во амбасадата за виза или си препуштен сам на себе?
ако знае некој како оди тој процес нека дообјасни ве замолувам
пошто крајниот рок за аплицирање е 28... а веќе се ми е спремно само уште јас да се одлучам
ПС: Масачусетс рокс!
За кој Ocean city збориш? Toj што е во New Jersey или тој во Meryland.Wildwood е туристичко место за млади луѓе, и е многу забавно, а Ocean city е викенд населба претежно со старци и нема ниту една дискотека. Така да ако сакаш убави спомени од после работно време оди во Вајдвуд.
За Wildwood најдов работни понуди за Moreys Piers, Gate 26 и Boardwalks. Тоа од Morey's најпримамливо ми изгледа, $8.25, а за сместувањето во оваа понуда пишуваше дека е околу $100.
Во понудата за Gate 26 пишуваше дека сместувањето е $75 ама во нешто како студентски дом, а платена е $8.25. Ти каде работеше во Wildwood? И ако можеш да споделиш нешто повеќе за местото.![]()
Втората работа не ти зависи од првата. Си бараш и колку плаќаат-плаќаат, на различни места различно плаќаат. Минимална плата ти е 7.25 ама можеш да најдеш и од 9, 10$ (ова се однесува ако работиш housekeeping или нa front desk)Фала ти многу на обемниот одговор, ств ми помогна.Имам само уште неколку прашања: Втората работа што се наоѓа е исто платена, 7-8 долари?
Преку која агенција беше?
И дали имаше добра заработка во Wildwood? Дали си ги врати инвестираните пари барем?)
Sent from my ST26i using Tapatalk