Work and travel USA

• Креатор на темата Креатор на темата *ANE*
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки, прва година аплицирам со селф-програма, со другар кој беше лани и оваа година побара договор и за мене од работодавецот. Дали има некој таков што прва година има одено со селф договор и дали прават проблеми во амбасада поради тоа или нема врска начинот на кој си имаш обезбедено работа.

Јас исто прв пат одев и бев со селф програма, без проблем ми дадоја виза и супер си поминав околу 20 тина страни наназад имам пишувано баги така да разгледај ја темата ќе најдиш многу полезни нешта.

Тоа за нето примања прв пат слушам. Барем јас додека одев немаше :)

Инаку бруцош само со прв семестар земено и 1-2 од втор немаш големи шанси. Но сепак зависи, пример сестрами 3 та година беше и ја одбија со сите испити земени.
Така да не му ја разбирам многу теоријата.
Јас додека чекав за виза една незнаеше на How old are you да одговори и си зеде виза.
А па еден друг затоа што пасошот си го изгубил и незнам што не пријавил вполиција само во амбасада го одбија.
Да не беше апсолвент таа година па да ја одбиле?

Да не беше апсолвент таа година па да ја одбиле?

Не ти имаше усте една година која ја учи моментално. Од 5 другарки кој што аплицираја две ги одбија 3 зедоја виза, им дадоа само на тие кој што биле претходната година.

А колкави ти се шансите ако си апсолвент и имаш 6 заостанати предмети а веќе имаш идено еднаш? Чисто за ваши мислења прашувам бидејќи се мислам дали да аплицирам а не ми се ризикува да изгубам 300евра ако сум у ризична категорија :).

А колкави ти се шансите ако си апсолвент и имаш 6 заостанати предмети а веќе имаш идено еднаш? Чисто за ваши мислења прашувам бидејќи се мислам дали да аплицирам а не ми се ризикува да изгубам 300евра ако сум у ризична категорија :).
Јас и од тебе сум во "полоша" ситуација, апсолвент со 6 останати, но не сум бил до сега.
Минатата година, апсолвенти што заминале биле само 2-3%, значи доста ризично, но јас се пријавив, ако посака среќа, летаме USA...

Значи претходната година колку што знам квотата за j2b визи беше намалена на половина. Значи колку повеќе има што остануваат таму толку помалку визи даваат, Незнам дали ова година ќе е нешто подобро не не ми се верува но пробај се self-arrange така сигурно само парите за визата ги губиш ништо друго ако те одбијат.

^ Не ми се иде пак на местото кај што бев а за другиве понуди што се преостанати не можев да се снајдам да ми обезбеди некој договор. Ептен у краен момент почнав да размислувам дали да идам или не.

Слушнав дека има некој нов во амбасадата, не знам дали се почнати интервјуата али у случај да се почнати ако некој бил нека пише каква е ситуацијава.

Ме интересира дали ако пишам квадрат можам да аплицирам, или морам пак да почнам со редовно слушање на предавањата за да можам да аплицирам и дали ако сум пишала квадрат а во јануарска сесија исчистам се од испитите ќе можам да аплицирам или уште ќе се водам како квадрат. Иначе планирам наредна година да аплицирам освен ако не пишам квадрат на оваа година, сега ми е веќе касно, касно ми текна, ама ќе си почекам до декември

Zdravo, dali ima nekoj raboteno vo restoran za brza hrana kako kelner? Saatninata mi e 4.86$ pa se prasuvam dali ostavaat baksis bidejki samo so saatninata nisto ne pravime :/ .. Stanuva zbor za restoranite Denny's i The Ground Round ..

Zdravo, dali ima nekoj raboteno vo restoran za brza hrana kako kelner? Saatninata mi e 4.86$ pa se prasuvam dali ostavaat baksis bidejki samo so saatninata nisto ne pravime :/ .. Stanuva zbor za restoranite Denny's i The Ground Round ..

Во рестораните за брза храна ретко некој остава бакшиш така да лоша е платата , барем 8 $ да беше или пак некој скап ресторан каде што оставаат баги бакшиш.

Znaci nisto? Imav jas dobra rabotna pozicija na drugo mesto megjutoa lani nekoj od MK napravil problem i menadzerkata saka ovaa godina da gi preskokne balkancite... pa ednstveno ostana ova.. stom vikas deka ne se isplati sea nez so bi bilo najpametno......ajde ako nekoj drug ima nekakvo iskustvo neka pise... :(... Inace ima pozicija i host 9$ .. sea ne znam sto e podobro :/

Znaci nisto? Imav jas dobra rabotna pozicija na drugo mesto megjutoa lani nekoj od MK napravil problem i menadzerkata saka ovaa godina da gi preskokne balkancite... pa ednstveno ostana ova.. stom vikas deka ne se isplati sea nez so bi bilo najpametno......ajde ako nekoj drug ima nekakvo iskustvo neka pise... :(... Inace ima pozicija i host 9$ .. sea ne znam sto e podobro :/

Host ти е многу подобро, затоа што во подобрите ресторани и хост/хостеса земаат дела од бакшишот сепак ти е двојно од претходното и излега подобра опција.

Некоj преку kontext што има утре интервју за работа, има аплицирано за областа Mackinac Island ?

Некоj преку kontext што има утре интервју за работа, има аплицирано за областа Mackinac Island ?

Видимиги сите постови на темата ми се за искуства на Mackinac Island провери околу 20-30 страни наназад детално се е пишано.

Ај некој нека подобјасни што е работава со тоа селф. Потребно ли е да си студент ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom