Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас прашувам. Па затоа и ја отворив темата, да ги продискутираме работите.Ама кој те пита тебе ти како размислуваш? Пред закон 17 годишен со 35 годишна е исто како и 17 годишна со 35 годишен. Не гледам што е чудно тука.
Абе горнион да ги казни тие што ги издавале своите напалени професорки.![]()
Дискусија ќе имам со неа де, ако смета дека е правилно, ја прави среќна итн слободно. Во иднина ако пропадне врската, ќе си ја научи грешката и ќе и биде лекција, а односот со мене нема да и биде нарушен. Фала богу не била ниту силуваната ниту изгубила невиност пред 16год од некој клошар.
--- надополнето: 6 февруари 2014 во 16:15 ---
А каде прочита дека не одобрувам да се гонат кривично возрасните во овие случаеви?
А каде ти прочита дека велам дека не одобруваш?
Пред закон 17 годишен со 35 годишна е исто како и 17 годишна со 35 годишен. Не гледам што е чудно тука.
Цитирам
Глупости зборуваш човек, сам своја дискусија си направи. Жити се не ми враќај![]()
Кога ќе оправдате вашата седумнаесетгодишна ќерка да се ебе со возрасен чичко, тогаш ќе кажам дека е ова нормално.
Што бидна со љубовта е љубов, остај си другите да живеат?
Тоа си е така и секогаш ќе биде.
Бидејќи добив чуство дека врската помеѓу 17+ годишни лица со постари особи според тебе некако не наидува на одобрување.
17 годишна возраст и така не е некој проблем за кој е потребен кривичен прогон. Во доста европски земји можеш да имаш врски и со 15-16 годишни лица, додека Шпанија и Јапонија се поекстремни случаи на дозволена врска и со 13 годишни лица.
Јас нема да одобрам, ама тоа не значи дека ќе забранам.
Ме заболе мене за законите, сметам дека испод 20(некои и над) си сеуште дете, кое не е способно да размислува трезвено ради хормоните.
Ако детето се чувствува спремно на таков чекор и смета дека е доволно возрасно да донесува одлуки за себе и својот живот, нема проблем, али тоа значи дека ќе има некои промени и од моја страна.
Што бидна со љубовта е љубов, остај си другите да живеат?
Ваква реченица обично ја кажуваат лицата од типот I'm not racist, some of my friends are black, but...
Кои промени?