Јас прашувам. Па затоа и ја отворив темата, да ги продискутираме работите.Ама кој те пита тебе ти како размислуваш? Пред закон 17 годишен со 35 годишна е исто како и 17 годишна со 35 годишен. Не гледам што е чудно тука.
Абе горнион да ги казни тие што ги издавале своите напалени професорки.![]()
А каде ти прочита дека велам дека не одобруваш?Дискусија ќе имам со неа де, ако смета дека е правилно, ја прави среќна итн слободно. Во иднина ако пропадне врската, ќе си ја научи грешката и ќе и биде лекција, а односот со мене нема да и биде нарушен. Фала богу не била ниту силуваната ниту изгубила невиност пред 16год од некој клошар.
--- надополнето: 6 февруари 2014 во 16:15 ---
А каде прочита дека не одобрувам да се гонат кривично возрасните во овие случаеви?
ЦитирамА каде ти прочита дека велам дека не одобруваш?
Глупости зборуваш човек, сам своја дискусија си направи. Жити се не ми враќајПред закон 17 годишен со 35 годишна е исто како и 17 годишна со 35 годишен. Не гледам што е чудно тука.
Сеуште не гледам каде сум рекол дека не одобруваш.Цитирам
Глупости зборуваш човек, сам своја дискусија си направи. Жити се не ми враќај![]()
Кога ќе оправдате вашата седумнаесетгодишна ќерка да се ебе со возрасен чичко, тогаш ќе кажам дека е ова нормално.
Тоа си е така и секогаш ќе биде.Што бидна со љубовта е љубов, остај си другите да живеат?
Тоа си е така и секогаш ќе биде.
Јас нема да одобрам, ама тоа не значи дека ќе забранам.Бидејќи добив чуство дека врската помеѓу 17+ годишни лица со постари особи според тебе некако не наидува на одобрување.
17 годишна возраст и така не е некој проблем за кој е потребен кривичен прогон. Во доста европски земји можеш да имаш врски и со 15-16 годишни лица, додека Шпанија и Јапонија се поекстремни случаи на дозволена врска и со 13 годишни лица.
Јас нема да одобрам, ама тоа не значи дека ќе забранам.
Ме заболе мене за законите, сметам дека испод 20(некои и над) си сеуште дете, кое не е способно да размислува трезвено ради хормоните.
Ако детето се чувствува спремно на таков чекор и смета дека е доволно возрасно да донесува одлуки за себе и својот живот, нема проблем, али тоа значи дека ќе има некои промени и од моја страна.
Остај ги другите да живеат, стај ги педофилите на клада.Што бидна со љубовта е љубов, остај си другите да живеат?
Секогаш гледам да најдам разбирање за туѓите реакции и акции, колку и да не ги прифаќам. Единствени луѓе, кои до сега не сум успеала да ги разберам, биле педофилите и фашистите.Ваква реченица обично ја кажуваат лицата од типот I'm not racist, some of my friends are black, but...
Кои промени?