Производи кои ги сакавте, а веќе ги нема никаде за да ги купите

A

Avenger99

Гостин
Сеуште го памтам вкусот на еден јогурт кој веќе од мнооогу одамна го немам сретнато , а на времето кога постоеше прилично често го конзумирав. Јогуртот мислам дека беше од белградската млекара , и го имаше скоро секаде до пред околу 23-24-25 години . Пакувањето беше тетрапак од пола кило и тоа во две форми ( тространа пирамида и коцка т.е . паралелопипед ) , и ако добро се сеќавам беше во зелено-бела боја со слика на облаци или слично . Го спомнувам баш овој јогурт , затоа што до ден денес немам пробано толку добар јогурт како што беше тој . За жал денешниве јогурти ги прават или премногу густи ( со лажица да ги сркаш ) , или премногу течни ( водлести ) . Истото важи и за вкусот , или се прекисели или преблаги . За разлика од нив овој белградски јогурт за кој зборувам беше тамам и во густината и во киселоста . Баш ме интересира дали некој друг на форумов се сеќава на овој јогурт , и дали некој знае дали воопшто овој јогурт сеуште се продава во Србија .
:P

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.420
Поени од реакции
25.312
Некој да не знае како се вика.Сладолед леденко стил со вкус на лимон а во центарот имаше сируп од цреша или јагода.Амбалажата му беше жолто зелена ,формата му беше како правоаголник 15-20 беше.Не може да ми текне како се вика веќе подолго време.

Лолипоп се вика. Или јас мислам дека така се вика... Го има на лето сегде, ама амбалажата е малку смената можеби затоа не си го сретнал.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.204
Поени од реакции
37.836
Мало присетување за постариве

Краш експрес уште го има. Само амбалажите му се сменети.

Мене овие најмногу ми недостасуваат од времето кога бев дете:

Албумот со сликичките мислам дека уште го чувам

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Мегле млеко со вкус на јагода и ванила имаше мислам. Нешто најубаво. Секаде никаде не сум ги сретнал, остана само обично и чоколадно

Член од
31 август 2013
Мислења
149
Поени од реакции
338
Многу одамна, пред 25+ години, имаше сокови на фруктал кои беа во тетрапак пакување со метален газер и капак. Таков вкус се уште не сум сретнал. Прекрасни беа ама штета што веке ги нема. Ај ке пробам ако има на интернет некоја сликичка.
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 23:07 ---
овде има сликичка
http://www.pinterest.com/B2ed/yu/

Ненадминати по вкус :)

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.296
Поени од реакции
567

зошто повеќе го нема во продавниците ... од пред некој месец ... не овој на сликата, туку класичен ...

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.187
Поени од реакции
13.822
Сеуште го памтам вкусот на еден јогурт кој веќе од мнооогу одамна го немам сретнато , а на времето кога постоеше прилично често го конзумирав. Јогуртот мислам дека беше од белградската млекара , и го имаше скоро секаде до пред околу 23-24-25 години . Пакувањето беше тетрапак од пола кило и тоа во две форми ( тространа пирамида и коцка т.е . паралелопипед ) , и ако добро се сеќавам беше во зелено-бела боја со слика на облаци или слично . Го спомнувам баш овој јогурт , затоа што до ден денес немам пробано толку добар јогурт како што беше тој . За жал денешниве јогурти ги прават или премногу густи ( со лажица да ги сркаш ) , или премногу течни ( водлести ) . Истото важи и за вкусот , или се прекисели или преблаги . За разлика од нив овој белградски јогурт за кој зборувам беше тамам и во густината и во киселоста . Баш ме интересира дали некој друг на форумов се сеќава на овој јогурт , и дали некој знае дали воопшто овој јогурт сеуште се продава во Србија .

Знам дека не е овој, али на оваа пирамида мислиш? Ми текнува!!! И на кесите јогурт што ги пиев место вода :)

Може и пред поише од 23-24 год :)

мене ми фали бурек, симит...кај мене ги нема. затоа на секое идење до мк качувам по 5-6 кила на секои 5-6 дена хахаха

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Оние топчести ептен кисели мастики кои кога ги џвакавме правевме извитоперени фаци.... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom