Производи кои ги сакавте, а веќе ги нема никаде за да ги купите

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.203
Поени од реакции
37.836
Иии да, животинско царство ама од оние старите пакувања, албуми коа се береа.Аах ќе ме убие оваа носталгија.
Од животинско царство овие се понови амбалажи и албуми. Еве ги тие кои јас ги собирав како дете:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Глеам дека скоро 90% од производиве што им фалат денес, на кајганџииве, се тешко срање.
Тоа е затоа што луѓето кога ќе кажат на пример: Тоа порано беше музика, ова денес е срање., - тоа никако не е објективно, затоа што во суштина, на потсвесно ниво личноста не се врзала за музиката (која и порано и денес ја има срање и добра), туку за времето, за одредени состојби и моменти кои постоеле за таа личност, во тоа време, а денес ги нема.
Така да, ја ако речам: "Порано тоа беше музика, а ова денес не личи на ништо", таа поранешна музика, е само архетип кој потсвесно ми ги активира сеќавањата за тоа време, кога сум бил, на пример, помлад, побезгрижен или било што позитивно, што веќе го нема. Тоа е тоа што ме влече кон тие времиња, а не музиката, која е само конекција со тие времиња.
Но не е секогаш така, понекогаш носталгијата е искрена и насочена кон точната цел.

Член од
14 февруари 2013
Мислења
584
Поени од реакции
704
Легендарни беа кога излегоа овие гумени бонбони со пица, помфрит и кока кола.

Крем блоков мислам во стомак ми изникна....

Убаво еурокремче беше ова... :D

Во кроасанов порано паѓаа некои си сликички што мењаа бои или форми со Чипи. Го убивав од јадење...

Еднаш братучед ми ме излажа да го лапнам цело паковање, ми рече дека ќе ми купел ново. Јас будала го лапнав цело пакетче и направив балон колку 2 мои глави голем, и се разбира, не си добив ново пакетче. Ме измамија :(

Хит мастики. Прекрасен вкус, ама по 5 минути станува камен. Не е тоа битно, битно џвакај :D

Уште ми се јадат, овие и шеќерни петлиња, ама пусто никаде ги нема да си купи човек. Треба лето да чекам да дојде за да си купам во парк ако начекам..

Ги ставам бони топ чисто затоа што не можам да го најдам на слика оригинал паковањето на „Јура“ бонбоните. Е на нив сите пари ги оставив како дете.

Чоко попс се одамна, незнам дали постојат уште...

Штета нема слика и од оние сокови на Зора-Гевгелија што ги правеа порано. Пиеш чист сок, и наеднаш ти доаѓаат грутки со згустен сок во уста. Ама убав си беше и си го пиевме (од круша ми беше омилен) :D

И имаше исто така едни како кекси за со млеко, „Џиџи бебе“ , многу беа јаки!

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.203
Поени од реакции
37.836
Легендарни беа кога излегоа овие гумени бонбони со пица, помфрит и кока кола.

Крем блоков мислам во стомак ми изникна....

Убаво еурокремче беше ова... :D

Во кроасанов порано паѓаа некои си сликички што мењаа бои или форми со Чипи. Го убивав од јадење...

Еднаш братучед ми ме излажа да го лапнам цело паковање, ми рече дека ќе ми купел ново. Јас будала го лапнав цело пакетче и направив балон колку 2 мои глави голем, и се разбира, не си добив ново пакетче. Ме измамија :(

Хит мастики. Прекрасен вкус, ама по 5 минути станува камен. Не е тоа битно, битно џвакај :D

Уште ми се јадат, овие и шеќерни петлиња, ама пусто никаде ги нема да си купи човек. Треба лето да чекам да дојде за да си купам во парк ако начекам..

Ги ставам бони топ чисто затоа што не можам да го најдам на слика оригинал паковањето на „Јура“ бонбоните. Е на нив сите пари ги оставив како дете.

Чоко попс се одамна, незнам дали постојат уште...

Штета нема слика и од оние сокови на Зора-Гевгелија што ги правеа порано. Пиеш чист сок, и наеднаш ти доаѓаат грутки со згустен сок во уста. Ама убав си беше и си го пиевме (од круша ми беше омилен) :D

И имаше исто така едни како кекси за со млеко, „Џиџи бебе“ , многу беа јаки!
Овие ги има уште во некои маркети
Речиси се од ова се уште го има да се купи по маркетите.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Неам видено, каде? o_O
100% сум сигурен дека у последниов месец видов на Окта бензинската кај Лептокарија што е. Можам викендов да проверам за сигурно, секад поминувам од таму, само потсети ме :)

Член од
23 март 2014
Мислења
1.471
Поени од реакции
1.242
100% сум сигурен дека у последниов месец видов на Окта бензинската кај Лептокарија што е. Можам викендов да проверам за сигурно, секад поминувам од таму, само потсети ме :)
А па и ја сум у близина ќе видам утре баш :vozbud:.

Kajgana Shop

На врв Bottom