G
grande-juve
Гостин
Аеееј, многу го сакав ко глумец, одличен беше...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не вреѓај, и јас мислам дека дотаџиите и сличнимите се peasants, silly mortals, muggles, simpletons, plebs.. оh, рековме без вреѓање, ама јас како хардкор singleplayer гејмер - морам да те демантирам. И тврдам дека некои игри се содржински далеку пред многу филмови, серии и книги. И нудат поголемо искуство, бидејќи си повеќе инволвиран, интеракцијата те впива повеќе во приказната како да си дел од истата, поготово елаборираните игри каде разгранувањето на приказната се одвива преку твои избори и секој избор има различен резултат. Додај на тоа врвни актери doing the voices, неверојатните графички достигнување.. едноставно има премногу повеќе простор за креирање атмосфера и флуиден расплет на приказните место исфорисирана истата во час ипол.
Ниеден хорор ме нема исплашено како Amnesia: The Dark Descent, како ебениот Silent Hill..
Ниеден failed science experiment филм не ми бил интересен како Half Life серијалот, со се мозокоебачката Portal.
Ниеден филм не го поседувал интензитетот да ме држи 300 часа заинтересиран како Dark Souls, или Elders Scrolls: Skyrim, ниту ебениот Смауг, ниту змејчињата на Калиси го немаат импактот dragons-wise колку што го имаа овие две игри, а впрочем дури и мене како најголем хејтер ме придобиваат за онлајн со ова:
Да не набројувам игри, верувај многу испушташ, какви приказни има само..
Ѕирни го Alan Wake, истражуваш и гледаш тв, можеш да пуштиш твајлајт епизода да изгледа, twin peaks aтмосфера..
Забегав, а тоа е само фрагмент од гејмерскиот свет, од кој ти не само што испушташ, и го хејташ.
Супер е детето, шотие?![]()
Не си играл ти ништо, си застанал уште во 2001 со Ред Алерт. Еrepublik ако е игра ја ќе си пукам во колено. Пушти ја far cry 3, метро 2033, bioshock infinite, mafia 1&2. Тоа ти е уметност.
Не фала. Сепак се доволни филмовите, сериите, книгите, музиката и стриповите (на времето и сликав, ама веќе одамна не). Од таквата „уметност“ немам фајде.
Drogava im e nekoj tip na eliksir da gi zadrzit vo normala, posto normalna osoba za da dolovit nekoj lik tolku identicno na filmskoto platno treba da se sozivee so likot sto go tolkuva a toa sozivuvanje mora da snosvit posledici so nego. Sea dali e posledica od toa ili nesto drugo(da se predoziras na 46god. so heroin mi e ne sfatlivo) vo ovoj moment e najmalce bitno zosto nisto vekje nema da go vrati nazad. Neka pocivat vo mir.
Сеедно, игрите никагаш нема да бидат уметност.![]()
Naysayer.
Zlatikevichius, многумина и ден денеска се спротивставуваат на идејата филмовите да се сметаат за уметност, а нивниот број бил многу поголем во самите почетоци на филмската индустрија. Е сега, ако се водиме по некоја дефиниција за тоа што е уметност, филмовите дефинитивно припаѓаат таму. Но зошто не и игрите? Што точно поседуваат филмовите, а им недостига на игрите?
Одговорот е ништо. Всушност тие одат еден чекор понапред, кај нив постои нешто што се нарекува интерактивност. Логично е нели, интерактивноста да го подобрува и да допринесува за искуството, а не да одземе нешто од истото.
Ebert на времето расправаше дека и покрај тоа што ги имаат очигледните карактеристики на уметничка форма, игрите не би требало да се сврстуваат таму затоа што не го истражувале "значењето на тоа да се биде човек" како останатите типови на уметност. Значи тоа му беше најсилниот аргумент против видео-игрите како уметничка форма, и воедно аргумент кој е многу далеку од вистината.
Еве, ќе ја земам за пример The Witcher 2. Визуелно е една од најдобрите игри досега направени, исто така има една од најдобро раскажаните приказни преку овој медиум. Но од се што е добро изведено во играва, би го издвоил сценариото. Исполнета е со филозофски дебати, и обожава да те става во непријатни ситуации, каде ниеден избор не е стриктно лош или добар. Направена да си игра со твоите чувства, ставови, моралниот кодекс кој што го поседуваш. Сигурно со ова играта ги офпаќа тие критериуми на уметничко дело... А и не е единствена во тој поглед, игрите веќе долго време се прават на тој начин.
@wot
Не ги отпишувај и доташите.
I mean, I come from the same place, core gamers and all that, ама и за восхит е тоа колку посветена заедница се.
ACER Aspire 5542
-AMD Athlon II X2 processor M300 (2.0 GHz, 1 MB L2 Cache)
-ATI Radeon HD 4200 графика
-3 GB RAM
-320 GB HDD
Zachary Quinto has been cast in the upcoming Hitman movie titled 'Agent 47', which is due to begin filming in March.
The role of Agent 47 was recast last month following the death of Paul Walker and will now be played by Rupert Friend, known for his role in US TV drama 'Homeland'.
Hitman (2007) овој добар беше?
Знам дека го имам гледано, ама ништо не се сеќавам.