Work and travel USA

• Креатор на темата Креатор на темата *ANE*
  • Време на започнување Време на започнување
Дикинсон, 2012. Работа беше тешко да се најде, имаше многу студенти. Во септември дури најдов 2 работа, кога си отидоа студентите, а и потрошив, да штедев ќе бев во благ плус, со една работа толку :)

2012 беше годината со најмногу студенти и точно дека беше тешко ама минатата година имаше 90% помалку студенти
работа колку сакаш и кај сакаш
Плус немаше од Тајланд студенти многу малку срби и малку македонци и беше екстра
Си ја утнал годината:))

2012 беше годината со најмногу студенти и точно дека беше тешко ама минатата година имаше 90% помалку студенти
работа колку сакаш и кај сакаш
Плус немаше од Тајланд студенти многу малку срби и малку македонци и беше екстра
Си ја утнал годината:))

Точно, имаше многу, Тајланд, Јамајка, Србија.... И ти беше во Дикинсон? Каде работеше?

Точно, имаше многу, Тајланд, Јамајка, Србија.... И ти беше во Дикинсон? Каде работеше?
Watford 2012 и Minot 2013
2012 работев во хотел и ресторан 2 работа а лани имав 4 позиции во различно време не 4 секој ден:)
Vegas Motel, Mc Donalds, Badlands, Sonic

Што губиш време да му реплицираш, како прво нема логика неговиот пост. Затоа што некој негов другар работел во Монтана или Дакота 30 саати неделно за 7 долари и не можел да најде втора работа, готово, пропаѓаат приказните за сите останати 2-3000 македонски студенти секое лето.

Тоа е тоа што го пишав пред неколку страни вакви СТРУЧЊАЦИ ПОШТУЕМ Монтана, Дакота 30 саати по 7 долари :pos:Ако добро памтам само една агенција у Македонија ја има Северна Дакота и тоа добро ја работат веќе неколку години со солидни понуди (ако има лошо платена понуда у дакота :)) да не фаворизирам агенцијата почнува на А спомната е неколку пати тука на форумот млади дечки одлично работат не сум бил преку нив ама имам неколку пати отидено кај нив професионалци у права смисла на збор и неколку добри другари што беа оваа 2013 година мислам у Минот ниеден не се врати со под 12. 000 сите се тука негде. Топ место за заработувачка !!!!!

За 3 месеци? Гладуваше? По паркови спиеше? Не ми се верува , мој најдобар другар лани едвај преживеал , работел ко црнец али пари никако не му стигале и ако не му била повратна картата ке немал да се врати + фатил 1500 долари некое лото :pos:

Лелее прв вако случај е ова. Сите што заминаа им ги исповратија на родителите парите за карти.

Тоа е тоа што го пишав пред неколку страни вакви СТРУЧЊАЦИ ПОШТУЕМ Монтана, Дакота 30 саати по 7 долари :pos:Ако добро памтам само една агенција у Македонија ја има Северна Дакота и тоа добро ја работат веќе неколку години со солидни понуди (ако има лошо платена понуда у дакота :)) да не фаворизирам агенцијата почнува на А спомната е неколку пати тука на форумот млади дечки одлично работат не сум бил преку нив ама имам неколку пати отидено кај нив професионалци у права смисла на збор и неколку добри другари што беа оваа 2013 година мислам у Минот ниеден не се врати со под 12. 000 сите се тука негде. Топ место за заработувачка !!!!!

Што е финтава со криење на името? Ај да ги вреѓаше да те разберев, ама ти им исподаде комплименти.

Не сакам директно да одговорам на некој но стварно незнам што очекувате
Сакате да одите на екстра локација на плажа да има туристи по можност да е мин 10 на час платено да ви е бесплатно сместувањето па и по можност да имате бесплатни оброци
Во исто време да има студенти за журки ама да не ви бидат конкуренција за 2 работа
Да може да дојдат дома да ви понудат втора работа па и да не е тешка нели сервер задолжително зошто тука нели сите имаат искуство како сервери а никој нема повеќе од една чаша однесено од кујна до дневна (секоја чест за исклучоците)
Во исто време да идете на шопинг
Да шетате задолжително Њујорк, Мајами може некој круз и слично
Да оставите што повеќе пари на e-bay и да се вратите со чисти 10.000
Е НЕМОЖЕ!!!!!!!!!!!
Може било што од горе наведеното но неможе заедно
Треба да одлучите која ви е целта дали сакате журка или сакате поголема заработка
Или може двете ама нема да ви останат 10 а ќе имате да си ја покриете програмата, да прошетате и толку
И јас сакав да сум на плажа цело лето ама во тој случај ќе требаше да се откажам од друго
Сами проценете си што сакате
И точно не верувајте на се што пишува тука..Незначи дека ако некој за одредена позиција направил многу пари и вие ќе направите истото може нема да ве бива толку, може ќе има многу студенти, може нема да се погоди сезоната ќе врне цело време и слично
Се е индивидуално ама сите тука толку се напнуваат..
Секој со својата среќа
--- надополнето: 30 јануари 2014 во 00:32 ---
Што е финтава со криење на името? Ај да ги вреѓаше да те разберев, ама ти им исподаде комплименти.
Читај му ги претходните постови
Не гледај агенција гледај позиција....

За секој случај добро познато е дека сите агенции го следат форумов конкретно оваа тема и ова е бизнис за сите нив нејќам да фаворизирам или да давам негативни коментари а сум имал искуства секакви. Напишав еден огромен пост пред неколку страни од шо да се пазат студентите од мои лични искуства што мислам дека ќе помогне за нивно добро да не се изгорат.

:pos::pos::pos:
Каде ја прочита Северна Дакота? Една буква гледаш - три читаш. Познаваш некој што бил во Небраска или Вајоминг, па да ти каже во колкава депресија западнал? Кај нас во Њу Џерси донесоа двајца од таму во сред Јули, потресени целите, се што ќе им дадеа работеа само да извадат некој долар А таму ни пари, ни живот.

Мене ме интересира дали од тие 48.000 ден. ( Коузон) што се уплаќаат, ако не добиеш виза, дали вистина се повратни 39.000 како што пишува во документите?

da da, jas potpolniv dogovor i se potpisav na toa deka ke mi bidat vrateni parite...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom