LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Абај, незаебаваш а?
Море ќути низ дома да не ти шетаат а да не знаеш...
-Че

Не, не заебавам. Замисли колку би бил прекрасен светот доколку не би постоеле луѓе како #влијателните.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Што сакаат нека прават по дома, само деца да не се посвојува во таква заедница.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Во меѓувреме, во Оклахома ... моментално, привремено лудило, или нешто навистина бизарно?

Оклахома спремна да ја укине институцијата брак комплетно и за хетеро двојки само за да не дозволи легитимизирање на истополови бракови !!? Da ... FUQ?

1)
2)
3)

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Во меѓувреме, во Оклахома ... моментално, привремено лудило, или нешто навистина бизарно?

Оклахома спремна да ја укине институцијата брак комплетно и за хетеро двојки само за да не дозволи легитимизирање на истополови бракови !!? Da ... FUQ?

1)
2)
3)
Укинување на бракот целосно зошто истиот е природна појава и дар Божји и човек не смее да го менува.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Ako odime po progresivna logika samo drzavite so legalizirani gej brakovi se prosvetleni i so napredni narodi i napredni sfakanja?

Ne znaev deka Japonija i Juzna Koreja se tolku nazadni.

Edno dobri 190 drzavi ziveat vo sredniot vek *ultragigafejspalm*

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Ako odime po progresivna logika samo drzavite so legalizirani gej brakovi se prosvetleni i so napredni narodi i napredni sfakanja?

Ne znaev deka Japonija i Juzna Koreja se tolku nazadni.

Edno dobri 190 drzavi ziveat vo sredniot vek *ultragigafejspalm*
Ваква промена не се случува нагло на глобално ниво. Јапонија е назадна во оснос на почитување на човекови права од причина што нема закон за дискриминација по сексуална основа, говор на омраза итн. Не знам зошто ја зема неа како пример, но доколку се задржуваме само на човекови права, тогаш да, не ги почитува во целост, исто како и Македонија и голем број држави во светот.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Ваква промена не се случува нагло на глобално ниво. Јапонија е назадна во оснос на почитување на човекови права од причина што нема закон за дискриминација по сексуална основа, говор на омраза итн. Не знам зошто ја зема неа како пример, но доколку се задржуваме само на човекови права, тогаш да, не ги почитува во целост, исто како и Македонија и голем број држави во светот.

Poentata mi e sto pobornicite na istopolovi brakovi spomnuvaat kako legaliziranjeto na istite na drzavno nivo znaci deka drzavata stanala progresivna so napredni sfakanja i prosvetlena. Ne, naprotiv, toa znaci samo prava za llgbt lica, nisto poveke nisto pomalku.

S

Sagan

Гостин
Новата „умерена“ иранска власт продолжува со бесење на хомосексуалци и воведува смртна казна за „навреда на пророкот“ (педофилот и крвник Мухамед)

http://www.jihadwatch.org/2014/03/new-moderate-iran-executes-two-gay-men-and-hands-down-death-sentence-for-insulting-the-prophet

„Помагањето на непријателот порано се викаше ПРЕДАВСТВО. Денес го викаат меѓународна хуманитарна помош“.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Новата „умерена“ иранска власт продолжува со бесење на хомосексуалци и воведува смртна казна за „навреда на пророкот“ (педофилот и крвник Мухамед)

http://www.jihadwatch.org/2014/03/new-moderate-iran-executes-two-gay-men-and-hands-down-death-sentence-for-insulting-the-prophet

„Помагањето на непријателот порано се викаше ПРЕДАВСТВО. Денес го викаат меѓународна хуманитарна помош“.
Во Кина стрелаа луѓе кои нелегално произведуваа алкохол, во Амеика егзекутираат убијци.....
Избегавај да правиш домашна ракија во Кина, избегавај да убиваш во Америка и избегавај да се педерчиш во Иран и нама да имаш проблеми

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom