W
Го гледав Festen (The Celebration) и му дадов 10/10.
Мислам дека во претходниот живот гарант сум бил роден во Скандинавија штом толку ми се свиѓат филмовите, нема некој што не се погодил. Ако има некој предлог сличен филм на овој, нека дава препорака, ненаситен сум на дански меланхолични, брутални филмови
Треба тема да се отвори „Скандинавски филм“ и таму да идат предлози и муабети. Фестен конкретно е прогласен за најдобар дански филм евр (според публиката), а не беше ни спомнат на форумов...од време на време ќе улета некој како Jagten во жарот на дискусијата и ќе се забораи. Скандинавско би опфатил и земји како Германија, Австрија затоа што имаат некоја слична уметничка поставеност, форма....Eve dzimi sto mi preporaca nekni, na 3ti pocnuva kursot, jas se prijaviv.
Mislam mnogu ke te interesira.
https://www.coursera.org/course/scanfilmtv
Дај линкче некое корисно!
Shopped, I refuse to believe this.NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
И на глобусите беше опуштена бе ,да не си ја смешал со Тилда С. ти?Таа некако ми е мене во друг свет присутнаПоприлично чуден acceptance speech за Бланшет вчера, не сум ја знаел дека знае да биде вака малку поопуштена