Нов Македонски филм: До балчак - Приказна од дивиот исток

Член од
2 јуни 2012
Мислења
119
Поени од реакции
19
Значи уште еден пример дека,крвопијци имало и во Југославија.Како е можно секој македонски филм да го режира ова говедо.И морам да признаам дека одамна не сум ја сакал оваа стока.Знаев дека преку врски добива пари за филмовите.Така е и сега.А дедово ни ф од филм не знае да направи.Не ми е јасно како до сега некој не му го удрил стапот.Да му го исуши задникот малку од ќотек.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Значи уште еден пример дека,крвопијци имало и во Југославија.Како е можно секој македонски филм да го режира ова говедо.И морам да признаам дека одамна не сум ја сакал оваа стока.Знаев дека преку врски добива пари за филмовите.Така е и сега.А дедово ни ф од филм не знае да направи.Не ми е јасно како до сега некој не му го удрил стапот.Да му го исуши задникот малку од ќотек.
Тетовирање, Џипси Меџик, Среќна Нова ’49, ДАЕ, се тоа паѓа у вода и ништо не ви значи само зашто убил коњ за снимање на филм, кој веќе бил на пат да го успијат зашто бил многу стар. И ако добива врски за да снима филмови - според тоа што направил до сеа треба и повеќе а не да чека 10 години од филм на филм, за разлика од курвана Митевска која секоја година зема пари за тапа филмови.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Работава на крај ќе излезе дека Столе фатил и сам го убил коњов.:rolleyes:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Знам што ТИ коментираше на една друга тема.
И не е твое да ми кажеш како да се однесувам.
Ауч, сега ми текна која беше ти на другата тема. :icon_lol:

Дами и господа, ви ја претставувам Purple Puma, членката која рече дека би спасила куче пред дете, кога би морала да прави таков избор.
Е сега, зашто јас пре би спасил дете, куче-мразач сум. :ROFLMAO:

Него, ајде нов квиз за тебе Пумо - дали би спасила куче или коњ, кога би морала да бираш?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.772
Ауч, сега ми текна која беше ти на другата тема. :icon_lol:

Дами и господа, ви ја претставувам Purple Puma, членката која рече дека би спасила куче пред дете, кога би морала да прави таков избор.
Е сега, зашто јас пре би спасил дете, куче-мразач сум. :ROFLMAO:

Него, ајде нов квиз за тебе Пумо - дали би спасила куче или коњ, кога би морала да бираш?
Мудрецу, болдирај и мавај се од земја, не кажа некоја тајна.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Мудрецу, болдирај и мавај се од земја, не кажа некоја тајна.
Не е фер да реплицираш, а да не одговориш на прашањето.
Иначе, точната фраза требаше да ти биде "Мудрецу, болдирај и ставај дебилни смајлиња", а не ова твоето. Проблемот тука е што мислиш дека ме нервираш или народски кажано "јебеш" со репликиве, а баш напротив, ниеден од твоите обиди не ме тангира на лично ниво како што ти си мислиш.

Само сум среќен што те најдов пак и можам подетално да те распрашам за твојот поглед на светот. :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Дечки смирете нерви, забегавте оф топик.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.162
Поени од реакции
10.127
„До балчак“ готов напролет

Четири долгометражни македонски филма годинава ќе бидат готови за киноприкажување, велат продуцентите. Уште најмалку три играни филма во кои Македонија учествува со помал удел, пак, ќе се најдат на репертоарот во домашните киносали. Речиси сите филмови ќе се обидат да стигнат премиерно да бидат прикажани на некои од филмските фестивали во светот.

Најочекуван филм е и најскапиот (3,6 милиони евра) досега снимен филм во земјава, „До балчак - Приказна за Дивиот Исток“ во режија на Столе Попов. Од „Fx3x“ каде што се прави постпродукцијата, велат дека до пролет тој ќе биде технички целосно готов.

Kомплициран филм

На постпродукцијата на „До балчак“ работат околу 130 луѓе. Почна во октомври, објаснува Миливоје Ѓорѓевиќ од „Fx3x“. Продуцент е „Триангл“. Ова е технички најкомплицираниот македонски филм на кој „Fx3x“ работел досега.

- Филмот има многу акција, изобилува со многу визуелни ефекти. Бара поголем труд од стандардните филмови. Ќе трае нешто помалку од 3 часа. Се работи за историски филм чие дејство н` враќа еден век наназад и затоа мора времето соодветно да се долови. Има многу акција, пукање, борби, а сето тоа бара да му се посветите – вели Ѓорѓевиќ.

Филмот се снимаше главно во Битолско пред една и пол година, но снимањето траеше речиси двојно повеќе од замисленото и неговата премиера се пролонгира. Главните улоги ги толкуваат: Инти Шрај од Словенија, Мартин Јорданоски, Сашко Kоцев, Сенко Велинов и други.

Извор: Дневник

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.004
Ајде аирлија , конечно напролет ќе си се видам во филмот . Освен ако ми ја немаат исечено мојата сцена , но не верувам дека е така . Иначе премиерата требаше да биде уште пред една година , но поради финансиски проблеми ( читај проневерени пари од страна на продуцентот ) се одложи премиерата дури до сега .

Kajgana Shop

На врв Bottom