Нов Македонски филм: До балчак - Приказна од дивиот исток

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Браво за активистите за животински права (само исклучок прават за човековите) секогаш маваат по самарот, бидејќи магарето одамна им избегало.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Абе ај го направивте Мац животномаразач? :pos:
Фино ви вика човекот, само ај кој разбрал разбрал.
И мене ми е грев човек да мачи животни, само што моментот РИП на никој во животот не му сменил ништо. Поинаку се решаваат тие работи, само кај нас се знае, виртуелно се мава, таму кај што „најмногу“ боли.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
Претерувате со ова животниве,ебате размазените шмизличко што немаат попаметна работа во животот.
Да човекот е супериорно суштество во споредба со нив,доколку не бевме не верувам дека некој лав на пример би не жалел.Па уште ми споредувате исто било животно-човек...Ептен исто е магариња едни.
Нека се соберат коњиве и нека протестираат..друго чаре нема.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.751
Немаше ваква реакција од невладиниов морон коа ги убиваа децата на Велигден. Али ОК е шо ги брани животните, они не се каури.

Патем и јас лично осудувам варварско снимање филмови во манир на Канибал Холокауст.
Само што ми се сере од безобразното лицемерие на невладините активисти.
A зошто активистите за права на луѓето, ете, не се побунат и за правата на животните?
Зошто овие од ,,абортусНЕ,, еднаш не се произнесат против крзното, на пример???

Is it лицемерие? Хм??
--- надополнето: 7 јуни 2012 во 20:06 ---
И на сите до еден, кои сметате дека е ова нормално, ви посакувам се најлошо. Размислете што е најлошо што може да ви се случи, и за секој индивидуално, ви го посакувам. Зашто вие ми го правите истото.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Aj pa vie za eden konj...Na Batman novive umre kaskader pa nikomu nisto....
Vo Bugarija isto taka umre covek za vreme na snimanjeto na Expendables 2 pa site ke rokate letovo na Stalone i Shvarzi kako toa e se cool a luge umiraat za na vas da vi se pruza entertainment
i sega kade e konjot vo sevo ova? Jebiga kolateralna steta, se desava ke mu dadat pari na sopstvenikot i cao prijatno.....
Да меѓутоа тоа било несреќен случај, а ова е намерно усмртено живо суштество, ради профит од некојси филм.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Aj pa vie za eden konj...Na Batman novive umre kaskader pa nikomu nisto....
Vo Bugarija isto taka umre covek za vreme na snimanjeto na Expendables 2 pa site ke rokate letovo na Stalone i Shvarzi kako toa e se cool a luge umiraat za na vas da vi se pruza entertainment
i sega kade e konjot vo sevo ova? Jebiga kolateralna steta, se desava ke mu dadat pari na sopstvenikot i cao prijatno.....
Со една разлика што тие луѓе, свесно се нафаќаат на тој ризик, за разлика од животните. Каскадерите знаат дека на секое снимање го доведуваат животот во знак на прашање, и воедно потпишуваат договот за тоа, тоа е нивна одлука и никој неможе да биде крив доколку нешто им се случи освем они самите.

Е сега дека се гревота, јасно е тоа секое битие заслужува да живее и умре од природна смрт, ама случајот кај животните е друг, нив нити ги прашува некој нити знаат што ќе ги снајде.

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Слободно пишувајте на темава колку сте згрозени од настанот.
Точно е дека тешко може нешто да се направи со темава, но барем ние сеуште веруваме дека нешто може да направиме и збориме зошто го имате правото на тоа. А зошто актуелноста на настанот расте со линковите на фб, и медиумите и друштвата ќе превземат нешто. Одржување на тоа е многу подобро во било која смисла од бркање залутани ликови на форум кои од старт знаеш дека нема соодветно да ти вратат, зошто нели, вртење иронија на човек кој не ја разбира владее. Бидете слободни барем во мислите (ова е Декарт више, иако звучи патетично), иако секогаш ќе има луѓе , кои ќе ве убедуваат дека вашиот став е тотално безвреден, зошто најверојатно се откажале од нивниот. Или можеби се значајни револуционери на денешницата.

Член од
26 декември 2011
Мислења
450
Поени од реакции
278
бев статист таму...целата екипа смрди на егоизам.Таму и доста овци беа под асастезија (искрено жална гелтка за животните)сепак тоа е платно кај мештаните....
Тоа е едно ебнана шовинистика собрана багра,на чело со столе попов..е така!
едит:
во филмот све е непотизам,...доделени улоги со директни јавувања на Данчо Чевревски.

P

PewDiePie

Гостин
Ех кога само овие што глумат дека толку се залагаат за животни на темава би тркнале да ја средат золошката,колку убаво место за посета би имале.

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343
Го прашав оти не го чува дома и да не го убива од причина што освен што не може да го товара магарето си е здраво и гревота е да го пушти во планина.
Со чудење ме погледна и ми вика дека не му треба магаре што не работи да го рани дома, за такви имал две дома до пред некоја година.
.
Си помисли ли за момент ти да го земеш магарето дома и да го чуваш, оти е гревота да го пуштат во планина?

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
„Тоа беше несреќен случај, одма да ви кажам за да нема недоразбирања. Јас во животов не би повредил ни маче ни куче, а камоли коњ или кое било друго животно“, беше првата реакција на ветеринарот.
„Па како умре животното, нашите информации се дека примил преголема доза на лекови?“
„Не, не… не е тоа, ќе умреше секако. А бе, стар беше. Тоа беше несреќен случај, чист несреќен случај. Се лизна од карпите, а теренот беше лош. Неколку пати се лизгаше и паѓаше. Не дека беше некоја голема височина, не повисоко од 2,5, можеби и 3 метри. Ама карпест терен.“
„Коњот се повреди од падот?“
„Не, немаше повреди од падот, ама изгледа се уплаши. Стар коњ, му откажало срцето од страв најверојатно.
„А зошто паднал дури три пати од карпите?“
„А бе… немаше да се случи тоа да не доцнеше екипата на снимањето. Јас навреме му ги дадов лекарствата, како што ми кажаа. Ама тие доцнеа повеќе од еден час и потоа морав да му давам уште инјекции. Како и да е, тој секако беше стар и пред умирачка. Ништо не е направено намерно, чист несреќен случај!“

Врзување има ли? во животот не повредил маче ни куче а камоли коњ, шо треба воа да значи дека коњите ги сака повеќе од кучињата и мачките? :facepalm:

Најверојатно му откажало срцето, најверојатно...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.125
Поени од реакции
30.202
Ова е срам лично за режисерот, поради вакви инциденти сам ќе си ја плати цената на контроверзијата.
Но, полека темава се претвори во нешто слично на оние средновековни клевети на инквизицијата, предводена од војвотката со некоја чудна фиксација кон коњите. Се ќе убивала. Седи мирна. Ајде сега споделете слика на фејсбук и помогнете му на мртвиот коњ.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
И на сите до еден, кои сметате дека е ова нормално, ви посакувам се најлошо. Размислете што е најлошо што може да ви се случи, и за секој индивидуално, ви го посакувам. Зашто вие ми го правите истото.
Ај они што се отидени и не мислат ич, ама јас мислам со ова достигна ново ниво на контра-ефект во правење било каква поента.

Ама битно полесно на душата ти е сега, сигурно. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom