Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Звучи како добро решение, широка цевка нема лесно да се заледи/запуши. Во олук се споени цевките?
Vo kratki crti deka gree ne e na nivoto so Mitcubichi, Daikin I Toshiba, ama ne e ni eftino kinesko gubre. (Kolku pari tolku muzika)
Celta gi opravduva sredstvata.
Убаво.Не сум монтирал ништо сам, така ми ја донесоа без мое барање си стигна заедно со греачот, или пофалбаџиски кажано климата ми е Nordic варијанта т.е место -15 со греачов е до -20![]()

Немам податоци во упатството за потрошувачката на гречот, само има опис греачот при кои температури се укључува да грее. Појше од 100-200w не би требало да биде знам по сајтови вака што сум гледал кај што ги рекламираат кај бугарите или србија.Убаво.
И фала за одговорот, но не кажа дали знаеш за потрошувачката на грејачот.
Eх да, некако го пропуштив најважниот аспект на постот.дали е изводливо греење на радијатори со ваков уред кој пред се е наменет за греење вода за туширање а не за греење. Изгледот е стварно киназарија али битно грее вода до 70C а троши само 1.35KW за тие 5KW и мора бафер да има од бар 100Литра
fficial&channel=rcs

zdravo na site, citav dosta na forumot vo vrska so zatopluvanje pa rekov da pobaram sovet. Nov stan 75 m2, ne sum priklucen na parno ne sum vselen, pred da se vpustam vo trosoci, po ova sto go procitav gledam deka klima inventer primer LG m12 se isplaka poveke, laik sum vo vrska so parno t.e kolku bi idele smetkite za struja.. pozz
Немам цени бугарски, само грчкиве ми се ориентир. Инаку со бојлер вероватно мора да биде инаку прашање е колку би функционирало само водата од радијаторите (без бојлер) да ја загрее, тука пример грков кажува колку литра за колку време ке згее до 45, до 55Ц итн и вероватно мисли на стоеча вода а не на проточната од радијаторите пошо слаба снага има 5kw e.Eх да, некако го пропуштив најважниот аспект на постот.
Прво цената, на овој Молдавски сајт квотираат цена од 26 000 леи што излегува некои 1450евра. Тоа е изгледа е цена заедно со бољерот, ваљда е поевтино без бољерот. Кажи ако ги знаеш бугарските цени.
Е сега јачината на надворешната единица. Појаката е декларирана како 5киловатна, со СОР 3.7 и потрошувачка од 1.35 киловати струја. Проток на вода вели 0.108 m3/h. Тоа е од твојот бугарски сајт, варијанта за топлење вода во бољер.
Грчкиов сајт има ГРИ варијанта што има и загревање на стан и загревање на вода во бољер.
http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=el&u=http://www.tepse.gr/4F19EAD1.el.aspx&prev=/search?q=GRS-C5.0/NbA-K&safe=off&client=firefox-a&hs=e5P&rls=Palemoon:en-USfficial&channel=rcs
Ама не наведуваат цена, а баш интересно би било.
![]()
Ајде ќе разгледам и ќе пишам ако најдам нешто подетално.