PlayStation 4

Фала ви на одговорите но сепак се одлучив за пц конфигурација ипак комп си е комп и ниедна конзола неможе да се мери со него.Прост пример на пц секогаш моше да направиш надградба на хардверот додека конзолата еднаш ја купуваш и со тој хардвер мораш да живееш наредните десет години,а си фрлил преку 30 000 денари за конзолата.

проблемот е што немаш потреба да фрлаш пак пари за делови за конзола а за пц кедадеш 30 000 и до наредните 10 години уште мин 3 пати по 30 000 ке дадеш

проблемот е што немаш потреба да фрлаш пак пари за делови за конзола а за пц кедадеш 30 000 и до наредните 10 години уште мин 3 пати по 30 000 ке дадеш
Нема врска само еднаш ќе дадеш пари за пц во наредните еве нека не се 10 нека се 6-7 години и тоа за графичка и можеби рамот и не 30 000 туку 4-5000 денари за надградба значи јас од кај што го купив пц то прават проценка на стариот хардвер и само доплаќаш за новиот,верувам дека на многу места го прават истото така да кога ќе собереш надградба подобра графика повеќе фрејмови и сето тоа пцто засекогаш ќе биде подобар за гејминг во однос на конзолата и тоа сето го добиваш за мн ниска цена.

Нема врска само еднаш ќе дадеш пари за пц во наредните еве нека не се 10 нека се 6-7 години и тоа за графичка и можеби рамот и не 30 000 туку 4-5000 денари за надградба значи јас од кај што го купив пц то прават проценка на стариот хардвер и само доплаќаш за новиот,верувам дека на многу места го прават истото така да кога ќе собереш надградба подобра графика повеќе фрејмови и сето тоа пцто засекогаш ќе биде подобар за гејминг во однос на конзолата и тоа сето го добиваш за мн ниска цена.

убаво звучи ова само што у реалност не е така, со 30 000 како прво нема да можеш да ги играш игрите што бараат појака конфигурација уште у старт, да не праиме моабет за 2-3 години а не пак за 10, после да не рачунаме што на конзола има едно дупло поголем и поквалитетен избор на игри на пц можеш да гледаш клипови на јутуб од uncharted, grad turismo, NHL, NFL, tekken, final fantazy, god of war, ninja gaiden доволно е мислам нема потреба уште, али за поограничени гејмери може да поминат и со пц

убаво звучи ова само што у реалност не е така, со 30 000 како прво нема да можеш да ги играш игрите што бараат појака конфигурација уште у старт, да не праиме моабет за 2-3 години а не пак за 10, после да не рачунаме што на конзола има едно дупло поголем и поквалитетен избор на игри на пц можеш да гледаш клипови на јутуб од uncharted, grad turismo, NHL, NFL, tekken, final fantazy, god of war, ninja gaiden доволно е мислам нема потреба уште, али за поограничени гејмери може да поминат и со пц
Core i5 3330 quad,hd 7870,8 gb ddr3 ram,500 gb hard drive,550wat psu=32000 денари ги играм сите игри на максимум ќе нема потреба да мењам конфигурација во наредните 5-6 години значи јас реално зборувам нема ништо нереално кај мене.

Секој си има право на избор. Али во врска со твојава математика, се лажеш :)
Види ги компонентите кои ги има ПС4 и нивната јачина. Со иста таква јачина направи ПЦ и пиши колку ќе те кошта. Ама да направиш пресметка, не да остане ова така :)

Core i5 3330 quad,hd 7870,8 gb ddr3 ram,500 gb hard drive,550wat psu=32000 денари ги играм сите игри на максимум ќе нема потреба да мењам конфигурација во наредните 5-6 години значи јас реално зборувам нема ништо нереално кај мене.

2 години максимум со ова ке ги играш на максимум, ама ке можеш клипчињата да ги гледаш у хд уживај (y)

2 години максимум со ова ке ги играш на максимум, ама ке можеш клипчињата да ги гледаш у хд уживај (y)
Земи прочитај малку за компијутери па после ќе правиме муабет значи јас убаво си напишав и доколку се разбираше малку од компијутери и хардвер ќе сфатеше дека јас уште од старт имам три пати појака конфигурација од таа на пс4 а за иста цена.Ти кажал некој сите компијутери траат по две години и ти досекаде истото го пишуваш, без претходно да се едуцираш малку :facepalm:

Земи прочитај малку за компијутери па после ќе правиме муабет значи јас убаво си напишав и доколку се разбираше малку од компијутери и хардвер ќе сфатеше дека јас уште од старт имам три пати појака конфигурација од таа на пс4 а за иста цена.Ти кажал некој сите компијутери траат по две години и ти досекаде истото го пишуваш, без претходно да се едуцираш малку :facepalm:

како прво комјутерот ти е без матична:facepalm: после нема што да читам кога сум корсител заразлика од тебе што само што си читал на интернет :facepalm:, после немаш 3 пати појака конфигурација ама и да претпоставиме дека можеби имаш џабе кога немаш избор на игри плус никаква оптимизација

на пример гта 5 за сони 3ка се игра што има конфигурација 3 ГХз процесор 256 рам и 256 графичка ај на комјутер со оваа конфигурација играј ја гта 5 и ке ти купам и конзола и пц и кола

едит

упс гта 5 ја нема за пц :( заборавив
еве пример земи диабло 3

Јас имам едно прашање.

Дали може оргинални игри од интернет да купувам и притоа да ги играм на Сони 4че? Пример да не чекам игри да стигнат во југотон или било каде и да си купам од интернет и да играм. Зошто се мислам да го земам овој 23.000 од нико сони 4чето што е, ама па достапноста на игри ми е малце матна. Така да после празниците ќе видам што ќе правам.

Чисто препорака некој ако има нека даде позз :)

како прво комјутерот ти е без матична:facepalm: после нема што да читам кога сум корсител заразлика од тебе што само што си читал на интернет :facepalm:, после немаш 3 пати појака конфигурација ама и да претпоставиме дека можеби имаш џабе кога немаш избор на игри плус никаква оптимизација

на пример гта 5 за сони 3ка се игра што има конфигурација 3 ГХз процесор 256 рам и 256 графичка ај на комјутер со оваа конфигурација играј ја гта 5 и ке ти купам и конзола и пц и кола

едит

упс гта 5 ја нема за пц :( заборавив
еве пример земи диабло 3
Ја имам диабло 3 на конзола и освен што графиката е за никаде и се отепува од кочење, така да пц си е пц кој што сака нека рече.

Доколку твојата конфигурација е оваа опишана во пост #304, тогаш твојот компјутер не е појак од PlayStation 4, а уште помалку па 3 пати појак.

Како за почеток, PlayStation 4 доаѓа со GDDR5 RAM меморија, додека конфигурацијата која ја имаш опишано во пост #304 доаѓа со DDR3 RAM меморија, разликата е огромна.

Процесорот Intel i5 Core 3330 Quad доаѓа со 4 јадра, додека процесорот на PlayStation 4 доаѓа со 8 јадра.

И да, во право си, компјутерот може секогаш да се модифицира, да му се менуваат делови, хардвер, софтвер и се останато по ред, тоа е предност на персоналниот компјутер наспроти сите останати компјутери и мини-компјутери како што се лаптопите, таблет компјутерите и паметните телефони.

Но сето тоа ќе те чини пари, додека конзолата ја купуваш сега и ќе ја користиш во наредните 5 до 6 години, ако не и повеќе.

Xbox 360 излезе во продажба во 2005 година, а техничката поддршка за таа конзола ќе трае до 2017 година, што значи дека животниот век на Xbox 360 ќе биде 12 години, а во текот на тие 12 години редовно излегуваат најнови видео игри кои одлично работат со конзолата без никакви проблеми.

За PlayStation 3, кој излезе во продажба кон крајот на 2006 година и почетокот на 2007 година, Сони имаат најавено дека техничката поддршка ќе трае до 2015 година, што значи дека животниот век на PlayStation 3 ќе биде 9 години во Северна Америка и во Јапонија, односно 8 години во Европа и во остатокот од светот, а во текот на тие 9, односно 8 години, редовно излегуваат најнови видео игри кои одлично работат со конзолата без никакви проблеми.

Секако дека ако сериозно ја оштетиш конзолата, може да биде речиси неизводливо да ги смениш оштетените делови и ќе мораш да купиш нова конзола, но тоа ќе ти го кажат само тие кои не сакаат да се нафатат сериозно со нејзино сервисирање, или тие кои немаат резервни делови за таа цел, бидејќи во реалност се може да се поправи, а потребни се само интерес, волја и резервни делови.

И конзолата и персоналниот компјутер имаат свои позитивни и негативни карактеристики.

Кај персоналниот компјутер, позитивна карактеристика е фактот дека било каков дефект може да се санира бидејќи секогаш и секаде можат да се најдат нови делови.

Негативна карактеристика се екстремно високите цени на графичките картици и на процесорите. Секако дека можеш да склопиш нова конфигурација по пониска цена, но јас кога склопувам компјутер секогаш ги купувам најмоќната графичка картица и најмоќниот процесор што ги има на пазарот, без разлика колку е висока цената и без разлика дали ќе морам да чекам 1 или 2 месеца додека да пристигнат преку посебна нарачка бидејќи никаде ги нема на лагер. Така правам бидејќи откако ќе го склопам компјутерот, го отворам само еднаш месечно за да го однесам на бензиска пумпа за да ја издувам прашината со компресор, а деловите не ги менувам ако не во наредните 5 години, тогаш барем во наредните 3 години.

Кај конзолата, позитивна карактеристика е фактот дека сите видео игри направени за конкретната конзола одлично ќе работат без никакви проблеми, поради што нема никаква потреба од појачување или купување на нови делови. Исто така, позитивна карактеристика е фактот дека цените на конзолите никогаш не се зголемуваат, туку секогаш само се намалуваат.

Негативна карактеристика е фактот дека не можат да се менуваат деловите, а видео игрите воопшто не се евтини, барем не за македонскиот животен стандард. Исто така, негативна карактеристика е фактот дека тешко се наоѓаат во Македонија резервни делови за конзолите, а како што веќе спомнав, за жал, повеќето сервисери или не се заинтересирани да поправање на неисправни конзоли, или немаат резервни делови.

И конзолата и персоналниот компјутер се ножеви со 2 острици за џебовите на корисникот, но останува фактот дека конзолата е повеќе за домашна употреба, додека персоналниот компјутер е за повеќенаменска употреба, најверојатно ова е наједноставниот опис на разликите помеѓу персоналниот компјутер и конзолата.

Јас имам едно прашање.

Дали може оргинални игри од интернет да купувам и притоа да ги играм на Сони 4че? Пример да не чекам игри да стигнат во југотон или било каде и да си купам од интернет и да играм. Зошто се мислам да го земам овој 23.000 од нико сони 4чето што е, ама па достапноста на игри ми е малце матна. Така да после празниците ќе видам што ќе правам.

Чисто препорака некој ако има нека даде позз :)

И кај PlayStation 4 и кај Xbox One може да се купуваат оригинални видео игри преку Интернет и директно да се симнуваат преку Интернет на конзолата, односно без да мораш да чекаш да ти пристигне копија на BluRay диск.

за пс3 правам муабет.
--- надополнето: 4 јануари 2014 во 17:33 ---

за пс3 правам муабет пс4 не ни планирам да купувам.

стварно си неинтелигетен .... ја ја играв диабло 3 на пц и графиката беше катастрофа коцки полоша и од икс бокс 360

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom