Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Ај некој ако можете разгледајте, неможам да сфатам конкретно што работи дали прави само едно повторување или 40 секунди му трае една серија...https://www.facebook.com/shaunstaffordfitness
Thursday's Delt destruction was pretty awesome: here is the "Time Under Tension" Workout at from this afternoon!

!
од коментарите, пишува за време од да кажеме 70 секунди да направиш репетиции без оглед на бројот.
Така барем ги сфатив овие коментари за тој time under tension workout
Khidmat GarWhat is TUTwork out?
1119311_1130602998_254171887_q.jpg

Rob Hollis Khidmat it's time under tension! Keeping the muscle working for a given amount of time in his case up to 70 seconds continuous work not worrying about the amount of reps. Hope that makes it clear.

Shaun Stafford Fitness40-70 seconds is perfect TUT for hypertrophy

Shaun Stafford Fitnessjust as many controlled reps as you can do in the time... you must keep going until the time is up

Прво, ОДМОР.
Она што покрај одморот јас користев на времето кога имав вакви или слични повреди е трипати на ден мачкање со руска вода и Ласонил крема.

иам сеуште болки кога вежбам гради, бицепс и на вратило али на поголеми тежини и на последните вежби....не ми отекува сега и ги немам постојано само додека вежбам.
Фала иначе за советот ако затреба друг пат ќе пробаме...(каде се продава иначе руска вода?)
и мене ме интересира оти посебно на вежбање има доста болки во цела лева подлактица

Руска вода можете да најдете во секоја апотека, ефтина е. Незнам дали сеуште се произведува и ако се произведува дали се продава во МК Ласонил.

а како да го пием гејнеров ? една дозерка на колку млеко ?

чаре против подување на стомакот?

mene mi se prai samo od odredeni raboti toa,mislam deka e razlicno kaj sekoj ili ima nekoklu jadenja so se takvi.obicno koa pijam mleko jas

млеко пијам многу ретко, протеин моментално не пијам од суплементи монохидрат, амино 20000, бета аланин, ЗМА. Храна моментално не бројам калории али јадам мн мали оброци претежно 4 на ден, денес пире + јајца варени пред теретана на 2 часа јадев, кога отидов да вежбам стомаков како тапан ми се поду. Речиси секој ден ми се прави во последно време вака и имам мака додека вежбам ме тера на гадење. Порано не сум имал ваква мака, али деновиве мислам дека ќе ми пукне.
Јас имав слични проблеми кога го пиев протеинот навечер со млеко.

Зраво дечки ме интересира со употреба на креатин колку литри вода денот треба да се пие ? и дали ако се пие многу вода и ако се оди по мала потреба дали се губи дејството на креатин ? поздрав

Зраво дечки ме интересира со употреба на креатин колку литри вода денот треба да се пие ? и дали ако се пие многу вода и ако се оди по мала потреба дали се губи дејството на креатин ? поздрав

Над 3 литри , не се губи ништо само ако има вишок ондак ќе го измочаш :)

Креатин , нели за тоа збориме

епа дозата е 5 г пред тренинг и 5 после тоа значи вкупно 10 + 3 л вода ете ке ставиме ама јас на тие 3 л вода пошто не сум навикнат одам на секој сат време во вц... и ми беше муабетот дали има ефект ако одам толку многу во вц ?
--- надополнето: 14 декември 2013 во 03:39 ---
Креатин , нели за тоа збориме

епа дозата е 5 г пред тренинг и 5 после тоа значи вкупно 10 + 3 л вода ете ке ставиме ама јас на тие 3 л вода пошто не сум навикнат одам на секој сат време во вц... и ми беше муабетот дали има ефект ако одам толку многу во вц ?

--- надополнето: 14 декември 2013 во 03:39 ---

Има ефект не го мочаш ти креатинот тој останува во мускулите, и не ги комплицирај многу работите вака како што правиш е сосема во ред.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom