Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Последните 3-4 тренинга кога вежбам грб, по завршетокот на серија со влечење на т-шипка (t-bar row), чувстувавам мал притисок на тестисите, како блага тежина која малку влече надолу. Ова ми поминува по околу 10 секунди.
Сигурен сум дека добро се поставувам на вежбата, ја практикувам подолго време а чудното е што на ниту една друга вежба не осеќам ваков притисок.
Се плашам од кила, или нешто слично. Што би можело да биде? Можно ли е да сум во почетна фаза на добивање кила?

Еве ви нешто за демотивација
paul dilet 1.jpg
paul dilet.jpg
Paul Dilett првата слика е кога човекот беше во најдобра форма, еве за пропорциите негови додека се натпреваруваше повеќе тука, човеков денес изгледа како да нема во живот дигнато тег.

Еве ви нешто за демотивација
Прегледај го приврзокот 77498
Прегледај го приврзокот 77497
Paul Dilett првата слика е кога човекот беше во најдобра форма, еве за пропорциите негови додека се натпреваруваше повеќе тука, човеков денес изгледа како да нема во живот дигнато тег.

ne bese ovoj eden so taa bolesta ili neznam kao ja vikaa,so nekoj pro bb ja imaat,stomakot im stanuva golem,racete im se smaluvaat ova ona,
sea slusnav deka kaj ronnie se pojavuvalo.
lui marco mislam deka zborese za ova

Почетник сум, целта ми е да ослабнам .Покрај работа со тегови , одам посебни денови за кардио. Ме интересира дали е ок кардио тренингов што го правам :
15 мин орбитрек
5 мин пауза
15 мин трчање на лента
5 мин пауза
15 мин точак

Почетник сум, целта ми е да ослабнам .Покрај работа со тегови , одам посебни денови за кардио. Ме интересира дали е ок кардио тренингов што го правам :
15 мин орбитрек
5 мин пауза
15 мин трчање на лента
5 мин пауза
15 мин точак
Без паузи 30-50 минути споро темпо не е битно што...

Веќе година и некој месец не одам во теретана заради проблеми со рамото, ама пак неможам без вежбање.
Дали некој имал исто проблеми со болки во рамото па да поделит некој совет. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom