A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
3 ноември 2012
Мислења
43
Поени од реакции
4
HBO EXTRA PROMO 349 denari zaedno so site kanali od extra paketot, dali nekoj mozebi ima info kolku bi se doplatuvale posle toj promo period.Fala za info

Член од
5 септември 2013
Мислења
44
Поени од реакции
16
HBO EXTRA PROMO 349 denari zaedno so site kanali od extra paketot, dali nekoj mozebi ima info kolku bi se doplatuvale posle toj promo period.Fala za info
Хбо +Екстра пакет=349ден или
само Хбо пакет 200ден.. Според мене прескапи се Словенциве ,да се надеваме дека наскоро ќе се продадат..
499основен пакет+349 Хбо со Пакет+ ==== 848 денари ...Најскапи се убедливо ,без конкуренција..А најмал број канали и нај Шит Ресивери..Поздрав

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
А добро, сте виделе колку пари е на MAx Tv истиов пакет?

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
За нив да не збораме. 250 или 350 некаде беше. Бетер се они.
350 е кај нив. Не знам како за се нешто се буните, никој ништо не ти дава бесплатно. Макс тв за сите оние спортски канали бара да се доплати, за ХБО бара да се доплати и ако сакаш се да имаш сигурно над 2000 ќе ти биде сметка. Јас интернет, телефон и тв плаќам 1400 (зборам со се ХБО и екстра пакет плус) што за мене е многу поприфатливо отколку 3макс

Член од
5 септември 2013
Мислења
44
Поени од реакции
16
350 е кај нив. Не знам како за се нешто се буните, никој ништо не ти дава бесплатно. Макс тв за сите оние спортски канали бара да се доплати, за ХБО бара да се доплати и ако сакаш се да имаш сигурно над 2000 ќе ти биде сметка. Јас интернет, телефон и тв плаќам 1400 (зборам со се ХБО и екстра пакет плус) што за мене е многу поприфатливо отколку 3макс
Никој не очекува бесплатно..Макс тв и Боом тв се сосема различни платформи..Јас зборам за опцијата само Боом тв(без нет и фиксен) . А и со таа опција се иста цена со 3Макс Старт пакетот каде има далеку повеќе телевизии во основниот пакет од овие 35-36 кои ги има Боом тв во основниот пакет...

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Никој не очекува бесплатно..Макс тв и Боом тв се сосема различни платформи..Јас зборам за опцијата само Боом тв(без нет и фиксен) . А и со таа опција се иста цена со 3Макс Старт пакетот каде има далеку повеќе телевизии во основниот пакет од овие 35-36 кои ги има Боом тв во основниот пакет...
Тоа е точно, воопшто не се исплати само бум да земеш. А и не знам зашто очекувате милион програми, кога реално сите гледаме 5-6 преку сила. Некогаш кога нема ништо, нема ништо на сите :D

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Да, ама најдобрите канали се со плаќање. А на локалниве оператори се бесплатни и плус претплатата е помала.А има само ХБО пакет и ако има колку кошта?

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Да, ама најдобрите канали се со плаќање. А на локалниве оператори се бесплатни и плус претплатата е помала.А има само ХБО пакет и ако има колку кошта?
Не знам за локалните оператори, точно на кои мислиш, ама во Скопје тоа што го нудат кабелските е тиња. Близу нејќам ни да ги спомнам, додека Телекабел не го покриваат цело Скопје. Само ХБО пакет е 200 денари, што е многу за два канали

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
А некој да каже искуство со ресиверов на Boom TV и оној на MAX TV-дали сецка и кај нив толку?

Не знам за локалните оператори, точно на кои мислиш, ама во Скопје тоа што го нудат кабелските е тиња. Близу нејќам ни да ги спомнам, додека Телекабел не го покриваат цело Скопје. Само ХБО пакет е 200 денари, што е многу за два канали
Јас на Blizoo имам 44 канали во аналогна. :icon_lol:

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Како прво, на бумот толку е максимумот на канали, доколку преминат на наредната генерација (ДВБ-Т2) евентуално би можело уште некој канал. Ако АЕК наредна година го ослоби 8от мултиплекс, би можело да се има уште нови канали, но прашање е дали Оне ќе ги купи фрекфенциите (и ќе нуди мкд канали) или нивната фирма-ќерка Диги плус медиа (бум) и ќе понуди уште некои странски канали. А наскоро и на местото на МРТ1,2,3 ќе има нови странски канали.
А според мене е оправдано да се скапи бидејќи само они се нафатија да ги донесат поголемиот дел од каналиве, а богами и да ги локализираат. Остајте вие тоа дека каналите сами си локализираат, ако некој не ги натера и не им плати, нема абер. Односно, сите оператори треба да му се благодарни на Оне што донесе преведени канали, исто како што и вие треба да бидете благодарни, бидејќи сигурно во семејствата ваши има по некој што и не разбира анг., па мести превод на мкд.
А ако сакате повеќе канали, повелете и развите трета генерација на терестријална телевизија и подобра компресија, па да ве видам.
И како што кажаа погоре, преку сила ако гледаме незнам 6-7 канали, остатокот ептен ретко. Знам бидејќи се занимавам со нешто слично и знам дека не е се` најгледано, туку само одредена група на канали.
И предност, да потсетам дека е мобилноста, ај да ве видам однесете МаксТВ на планина? :P

Член од
6 март 2008
Мислења
1.645
Поени од реакции
424
Не е баш ефтино на One, јас плаќам моментално околу 1300 за бум тв (2 рисивери, т.е. ЦА модули со екстра плус пакет, интернет и телефон) и сум задоволен. Со ова модулите па особено. Помалце место зафаќаат, по-мобилни се :D Е сеа, не очекувајте дека нови добри канали нема да се плаќаат - така е сегде, ова кабловскиве пуштаат периодично на црно додека не им стегнат казна, после тоа пак немаш добар канал, само лошине бугарски планети и слично. Со тек на време ќе се развива дигиталната телевизија во МК, па ќе може и да очекуваме поефтини и подобри понуди. Сега за сега е толку.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Не е баш ефтино на One, јас плаќам моментално околу 1300 за бум тв (2 рисивери, т.е. ЦА модули со екстра плус пакет, интернет и телефон) и сум задоволен. Со ова модулите па особено. Помалце место зафаќаат, по-мобилни се :D Е сеа, не очекувајте дека нови добри канали нема да се плаќаат - така е сегде, ова кабловскиве пуштаат периодично на црно додека не им стегнат казна, после тоа пак немаш добар канал освен бугарски планети и слично. Со тек на време ќе се развива дигиталната телевизија во МК, па ќе може и да очекуваме поефтини и подобри понуди. Сега за сега е толку.
А ова со модуливе како е? Добро е што не треба антена, но ме интересира бер-от дали на сите канали е 0?

Член од
6 март 2008
Мислења
1.645
Поени од реакции
424
А ова со модуливе како е? Добро е што не треба антена, но ме интересира бер-от дали на сите канали е 0?

Искрено, не сум проверил колку е бер-от. А антена треба, и у салон ми кажаа така. Ставаш антена у тв, ставаш картицава и тераш. Од она што можам да забележам е тоа дека е постабилно, не сецка сликата толку, мада еве вчера зезаше, ама тоа може да се должи и на мојата безвезе антена, постара е :D Дома кај моите со нова антена е супер!

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
794
А некој да каже искуство со ресиверов на Boom TV и оној на MAX TV-дали сецка и кај нив толку?

Јас на Blizoo имам 44 канали во аналогна. :icon_lol:
Пред скоро две години ги користев услугите на Оне -Boom TV со надворешна антена приемот беше супер берот ми беше 0 на сите канали немаше сецкање на каналите ,користев два ресивера на истата антена со обична скретница имав пробано и со оние сплитер што ги поставуваат кабловските ама со тој сплитер берот имаше високи вредности со што квалитетот на сликата беше низок односно сецкаше сликата.Битно е да имаш надворешна антена и ако си од Скопје да ја насочиш кон Водно мислам дека тој предавател им е појак од колку тој што им е во Радишани.
Ресиверот им е со слаб квалитет на секои 6 месеци морав да ги заменувам се блокираа но до некаде е во ред и тоа бидејки ги даваат бесплатно сепак е потребна голема инвестиција за некои подобри ресивери , можеби треба да дозволат USB кое го има самиот ресивер да се користи и за гледање на DVD или DviX формати како што тоа го имаат во Словенија нели ОНЕ е во сопственост на Словенечки Телеком.Сега сум на Т-Хоме и сум презадоволен од нивниот ресивер никогаш до сега нема сецнато и сл. можно е бидејки сум на Оптика па протокот иде побргу имаш можност на снимање на канали и гледање на други канали додека со Boom TV оној канал што се снима мораш тој да го гледаш така беше додека го користев сега можеби е нешто сменето.Мислам дека Т-Хоме имаат многу подобри ресивери имаат повеке услуги и можности како снимање ,премотување , видеотека и сл.без да мораш да го ресетираш уредот и вграден хард диск во самиот уред и програите многу побргу се менуваат.Единствена предност на Boom TV е тоа што можеш каде што сакаш да гледаш ТВ викендичка и сл. додека Т-Хоме неможеш.

Kajgana Shop

На врв Bottom