A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
794
Не знам дечки за вас, ама овој мојов бум, постојано ми сецка.
Особено со дигитализацијава. Да се приближам само еден метар до телевизорот, веднаш ќе почне да сецка. Како да е на сензор. На домашни програми, антената треба да е горе, а на странски програми, антената ја спуштаме надолу со роговите. Или како ќе го прифатат... Ептен ми оди на живци кога има натпревари во живо, за тогаш да не зборам... Некогаш пак е супер. Ние имаме три ресивери. А не е до антената, којзнае колку пати сме ги смениле. Додуша викаат нешто за надворешна антена, ама не сме испробале. На One сум уште од 2007/8 година. Размислувавме нешто да се префрлиме, за maxTV. Ама здравје, при крај на 2015. :icon_lol:
Всушност не, грешка сум. Од тогаш имаме интернет. А за телевизијата поима немам кога се приклучивме... Најверојатно кога искочи Баба Ратка.
За да имаш квалитетна слика без некои поголеми сецкања мораш да имаш надворешна антена.Провери колку ти покажува БЕР ако се движи од 0-200 тогаш имаш добар сигнал, и пробај јави се во ОНЕ замени го и ресиверот знаат и самите ресивери да на работат како што треба.Инаку не ти е лоша идејата за Мах ТВ јас пред 18 месеци се префрлив и ОК се Т-Хоме,

Член од
5 септември 2013
Мислења
44
Поени од реакции
16
Пуштија овие конечно Fox i Fox Movie во основен пакет ,ама не ја гледам Обн веќе во листата..

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Пуштија овие конечно Fox i Fox Movie во основен пакет ,ама не ја гледам Обн веќе во листата..
OBN веќе не е дел од листата, а Private Spice изгледа го смениле со некој нов, но на фб викаат дека се ребрендирал.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Извор
Што бе и овие ли ќе ги стават? На чие место? Мислам дека имаат премногу филмски и документарни.
Немав прочитано тука дека ќе ги стават овие канали и пријатно се изненадив денеска кога видов. Посебно за Фокс Мувис. Ми фалеше ваков канал со играни филмови.
А зошто пишува ДигиплусМултимедија? Не треба Оне или Бум тв? :/

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
А зошто пишува ДигиплусМултимедија? Не треба Оне или Бум тв? :/
Дозволата за pay-tv (DVB-T) ја има фирма-ќерка на Телеком Словенија односно One. Фирмата се вика Диги Плус Мултимедиа, а телевизијата boomTV. Нешто слично како фирмата T-Home (Македонски телеком) а платформата (телевизијата, услугата) се вика MaxTV.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Дозволата за pay-tv (DVB-T) ја има фирма-ќерка на Телеком Словенија односно One. Фирмата се вика Диги Плус Мултимедиа, а телевизијата boomTV. Нешто слично како фирмата T-Home (Македонски телеком) а платформата (телевизијата, услугата) се вика MaxTV.
Фала на доброразбирливиот одговор. :)

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Само кај мене на први се деактивираше пакетот со Спорт Клуб и филмските?
Сега ако активирам со бројот на картичката на мојот ресивер, само на тој ќе има или на сите три што ми се на исто име?

Член од
3 ноември 2012
Мислења
43
Поени од реакции
4
Само кај мене на први се деактивираше пакетот со Спорт Клуб и филмските?
Сега ако активирам со бројот на картичката на мојот ресивер, само на тој ќе има или на сите три што ми се на исто име?
Drugarce imav i jas paket od 199 (sega sum na EXTRA HBO PROMO) pa pretplatata ideshe isto za site 3 resiveri samo 199 den a ne bea posebno za sekoj resiver poedinecno :)
Pozdrav

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Можеби е така, незнам не ме држи на збор. Прашај со во Оне најсигурно ти е. ;)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.993
Поени од реакции
16.435
Една претплата за три ресивери е (нормално ако си земал пакет со три ресивери), доволно е бројот од едниот ресивер да го пријавиш, ќе се активира и на останатите.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Абе дечки, вака..
Од декември 2013 па навака.. сител, канал5 и шознам јас таму некој локални телевизии .. сецка и губи сигнал цело време.
Шо мојт да е проблем? Зошто само тие сецкаат, а кај другите канали нема проблем никаков. Сликата е сталко.
Рестартирав, пребарав одново канали... пак исто.
Мама е нафурана, изгледа ради овие фатбаѓул и сулејман серииве... па дури ми побара број од АЕК да ги пријавела :pos:
Техничка подршка, ништо ич. "Го пријавив господине проблемот.... и чекајте да падни таванот"
Дај кажете некое чаре

Kajgana Shop

На врв Bottom