Кладилница (Генерална дискусија)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Грците се клети дома и кога му треба утакмицата не ја даваат така лесно..чист 1 според мене...додека Барселона е влезена во форма и скоро сигурен сум дека ќе му вратат на просечниот Нант за поразот кој го претрпеа на домашен терен..1.25 е поклон според мене

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.445
Поени од реакции
5.570
А Барса фудбал ке ги дупне овие 5 лигашиве? :)

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
А Барса фудбал ке ги дупне овие 5 лигашиве? :)
Probably Barca's XI: Olazalabal - Montoya, Puyol, Bartra, Alba - Song, Roberto, Fàbregas - Pedro, Dongou, Sánchez

Него не знам за Барса, ама мислам јас редно е Бенфика да испука убедлива победа дома со овие Arouca.

1 & 3+ @ 1,75
1+I 1+II @ 1,50
1-1 3+ @ 2,00
1 & 4+ @ 2,60

Член од
17 март 2007
Мислења
801
Поени од реакции
508
SINGL !!! mestacive da vidime dali ke odigraat nesto vaka
Lech Poznan - Wisla Krakow 2 vo 1 koef.30

Double
Cesena-Padova 1
Nurnberg-Mainz 1

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
за веќер може нешто вака ?

Теодосиќ +
Марјановиќ +
Нелсон +
Диамантидис +
Хауард +
Дурант -
Портланд 1
Вашингтон +
Бостон +
Плеис +

Според вас што да додадам,што да бришам ?

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
за веќер може нешто вака ?

Теодосиќ +
Марјановиќ +
Нелсон +
Диамантидис +
Хауард +
Дурант -
Портланд 1
Вашингтон +
Бостон +
Плеис +

Според вас што да додадам,што да бришам ?
ILi Marjanovic ili Pleis ke go promasis :P

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Повели дури сега го видов на вежбање бев :)

има отсуства кај цз? а кај пана?
@МајМун ако можиш прарти ми пак анализа ко оваа вчера за пана-цз. фала.
сакам да ја играм
пана 1
болоља 1-3 гола
псж 1

20:30 Panathinaikos - KK Crvena Zvezda

Polako se približava kraj prvog dela takmičenja po grupama u Euroleague,a u većini grupa se do ovog kola još ne zna ko ide u drugi krug takmičenja.Ovo je takođe jedna od takvih grupa u kojoj da bi zadržala šansu za prolaz, KK Crvena Zvezda Beograd Diva mora da pobedi.
Kako god se završilo,dobro je što je došlo do promene sistema takmičenja,što iz ABA lige idu dve ekipe u Euroleague,a ko se ne plasira dalje,ide u EuroCup,pa je samo igranje Euroleague jedna velika škola za igrače Zvezde.Jedno ovakvo takmičenje iziskuje kvalitet,ali ćemo protiv grčke ekipe videti može li Zvezda da se nosi sa ovakvim ekipama.
Panathinaikos je u zadnjih 10 godina pet buta bio šampion Evrope predvođen Željkom Obradovićem,ali i sa mnogo kvalitetnijom ekipom nego što je to sada slučaj.Finansijska kriza koja je potresla Grčku uticala je na to da od ove ekipe ostane samo ime,većina igrača je napustila klub,a otišao je i Željko Obradović,koji sada vodi turski Fenerbahče.Grčka ekipa ne igra sjajno u grupi ,znaju da izgube na svom terenu,igraju u grču ,ali se nikako ovi igrači ne trebaju potceniti.Ti je najbolje osetila ekipa Laborala,koja je u Atini samlevena sa 20 razlike.Panathinaikos je dosta mečeva izgubio na jednu loptu (Rytas, Lokomotiv, Laboral), a pobedom nad Zvezdom, jednom nogom bi već bio u Top 16 i ova utakmica mu je jako bitna.Dodatni problem koji se pojavio je povreda Pappasa koji je uBeogradu ubacio 24 poena.Međutim,ekipa u kojoj su Ukić, Diamantidis, Maciulis, Gist,Batiste i Mavrokefalidis zaista zaslužuje svako poštovanje.U susretu ovih ekipa koji je odigran u Beogradu,Zvezda je vodila sve do poslednje četvrtine sa 15 koševa razlike,ali se onda videla i snaga grčke ekipe koja je zatvorila sve prilaze košu i polako topila prednost i na kraju pobedila.

Problem na koji će igrači Zvezde da naiđu je i veoma "vruća" i negostoljubiva atmosfera u dvorani,zbog rivaliteta Panathinaikosa i Olympiakosa,čije se utakmice često završavaju tučom i divljanjem navijača.

Da je pobedila Maccabi,Zvezda bi u ovu utakmicu ušla mnogo mirnije i od utakmice sa Laboralom bi joj zavisio drugi krug.Ovako,Maccabi se pokazao kao prejaka ekipa,Sofoclis je oterao Marjanovića od koša pa i pad igre Maccabijanakon ubedljivog vođstva,kao i potpuno pogrešan poslednji napad Nelsona koji je bez potrebe pokušao da probije zonu,sapleo se i pao,doprineli su da Zvezda izgubi,a da se u Atini vadi kestenje iz vatre,pa su šanse za prolaz Zvezde zaista minimalne.Dodatni problem je povreda Mitrovića,koji je u zadnjem kolu ABA lige protiv Krke povredio koleno i neće igrati bar tri nedelje.Zvezda ima dve pobede i pet poraza, a i drugi rezultati im ne idu na ruku,pa je ovde neophodna pobeda,po mogućnosti sa više od pet poena razlike.

Utakmica koja odlučuje i jednima i drugima.Panathinaikos je iskusnija ekipa,zna igrati ovakve utakmice i mislim da je Zvezda ovde bez ikakvih šansi,pa tipujem na pobedu grčke ekipe u hendikep igri.

Objavljeno: 05.12. | 23:44
Svidela ti se analiza, tip? Pošalji autoru pivo! 10 0 1672
Takmičenje: Euroleague
Tip: H1 (-6,5)
Kvota: 1.61
Prognozer grobar do groba (4/6) ima procenat pogođenih 67% i profit 8.98
Kladionica: bet365

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.357
Поени од реакции
7.122
Слабо ми типувате нешто.

http://ipopust.mk
ако мислиш така,бриши ова џабе да не ти биди маката........слабо типувања,на тие што не им тргна првите круга се откажаа од натамошно типовање,ко живот да зависи од ова :facepalm:

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Слабо ми типувате нешто.

http://ipopust.mk
ме почудија, недела дена ги вратив тие шо ги земав на старт упм нека фати играм по 2-3 тикети или синглови секој ден едвај по 1 фаќам колку за парите да ги вратам. Прво бев во плус скоро 11 000 денари а почнав со 500 ка сега сум само 7000 во ќар.
--- надополнето: 6 декември 2013 во 15:16 ---
Za denes
Skelleftea-Lulea 1 1.75 sport life
Дали има некаде да се важи и продолжениа за хокеј оти знаат да ебат работа многу пати да извадат х

M

Mamba.

Гостин
16:00 CSKA Moscow : SKA St Petersburg - - ( 5.5 ) или Х
19:30 Hamburg Freezers : Eisbare Berlin - + ( 5.5 )
19:00 Skelleftea : Lulea IFK - + ( 5.5 )

20:30 Panathinaikos : KK Crvena Zvezda - H2 ( 9.5 )

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
ако мислиш така,бриши ова џабе да не ти биди маката........слабо типувања,на тие што не им тргна првите круга се откажаа од натамошно типовање,ко живот да зависи од ова :facepalm:
Мислиш така лесно тој ке се одкаже од таа страна?.. тој пари зема за тоа не кузнет колку ама пак зема , со секое наши кликање на страната тој пари зема. Мене барем не можи да ме убедви и да ми кажува зошто знам едно другарче имаше страна и пари правеше исто како него.. и затоа не мисли дека тала кесно тој ке се одкаже од таа страна :))

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.357
Поени од реакции
7.122
ме почудија, недела дена ги вратив тие шо ги земав на старт упм нека фати играм по 2-3 тикети или синглови секој ден едвај по 1 фаќам колку за парите да ги вратам. Прво бев во плус скоро 11 000 денари а почнав со 500 ка сега сум само 7000 во ќар.
“само“......не лакоми и не форсира,кладилницата е маратон,бонус да земаш од неа месечно е супер ако те служи убава среќа (и покрај сите анализи,типувања и прогнози)

за денес на тапет ми се

бенфика 1&Т1
галатасарај 1&Т1

(овие две ако не ги наместат денеска би требало збез проблем да влезат,бенфика ако си дозволи со овие отепаните бод да изгуби нека се исклучат од сите натпреварувања слободно)

ќе размислам подобро за јуве 2ка(старата дама некако се подумори,некни со удинезе не створија многу шанси,затоа вечерва најверојатно промена во напаѓачкото дуо - вучко/кваква би требало да настапат,пирло е аут сигурно) и за атланта 1(НБА),мислам гостите нема што да бараат на овој натпревар

А

Атомската мравка

Гостин
галатасарај 1&Т1

(овие две ако не ги наместат денеска би требало збез проблем да влезат,бенфика ако си дозволи со овие отепаните бод да изгуби нека се исклучат од сите натпреварувања слободно)
ќе размислам подобро за јуве 2ка(старата дама некако се подумори,некни со удинезе не створија многу шанси,затоа вечерва најверојатно промена во напаѓачкото дуо - вучко/кваква би требало да настапат,пирло е аут сигурно) и за атланта 1(НБА),мислам гостите нема што да бараат на овој натпревар

Само не заборавај дека во вторник го имаат најбитниот натпревар Галатасарај и Јувентус во ЛШ, директен дуел за 1/8 финале

Kajgana Shop

На врв Bottom