НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Pacers dark horse? Dude , Индијана со години игра во плејофот и станува збор за квалитетна екипа. Не е прв фаворит ко пример Спарси и Хит, ама дефинитивно спаѓа во екипи кои ќе догураат далеку во плејофот.
Јас Индијана ги ставам како тим што најреално има шанси да го елиминира Мајами.

Абе сајт дај ми,нешто кај што може да видам,на резултати и на лајвскор нема ништо,освен вкупна статистика на тимот,јас барам за секој играч поединечно што играл ноќеска :D

nba.com ?

Јас само 76ers ги пратам, и по повредата на MCW, Тони Вротен и Џејмс Андерсон имаа одлични бројки. Првично против Хјустон, па и со Њу Орлеанс беа солидни.

Фали уште Ноел во одбраната, за кој аналитичарите и Сиксерс фан форумите велат дека има потенцијал да игра во одбрана на истото ниво како Гарнет.

Не ми се допаѓа како тече сезоната. Со ваков скор и темпо, ниту танкаат, ниту место во плеј-оф ќе обезбедат. Најгубитничка комбинација. Ќе завршат на 9-10 место во конференцијата и веројатно на драфт лотаријата ќе добијат 17 или 18 пик.

Тони Вротен

Џејмс Андерсон

Јас само 76ers ги пратам, и по повредата на MCW, Тони Вротен и Џејмс Андерсон имаа одлични бројки. Првично против Хјустон, па и со Њу Орлеанс беа солидни.

Фали уште Ноел во одбраната, за кој аналитичарите и Сиксерс фан форумите велат дека има потенцијал да игра во одбрана на истото ниво како Гарнет.

Не ми се допаѓа како тече сезоната. Со ваков скор и темпо, ниту танкаат, ниту место во плеј-оф ќе обезбедат. Најгубитничка комбинација. Ќе завршат на 9-10 место во конференцијата и веројатно на драфт лотаријата ќе добијат 17 или 18 пик.

Тони Вротен

Џејмс Андерсон

Ич да не се секираш. Ќе танкаат и тоа на големо. Нека не те залажува навидум солидниот скор засега. Ќе бидат на крајот на сезоната меѓу најслабите 5 тима 100%. Во меѓувреме, нека се развиваат и нека учат младите...

Ич да не се секираш. Ќе танкаат и тоа на големо. Нека не те залажува навидум солидниот скор засега. Ќе бидат на крајот на сезоната меѓу најслабите 5 тима 100%. Во меѓувреме, нека се развиваат и нека учат младите...

Да се надеваме. Повредата? на MCW изгледа на таков чекор.

Знаеш колку пикови имаме следниот драфт вкупно ? Знам еден имаме од Њу Орлеанс, со рестрикција е, до 10ти максимум. Што и не е лошо.

И ова ме интересира посебно. Покрај топ 10 таленти на драфтот, како Wiggins, Exum, Randle итн. од овие остантите од 10 па нагоре, има некој што ветува квалитет ? :)

Да се надеваме. Повредата? на MCW изгледа на таков чекор.

Знаеш колку пикови имаме следниот драфт вкупно ? Знам еден имаме од Њу Орлеанс, со рестрикција е, до 10ти максимум. Што и не е лошо.

И ова ме интересира посебно. Покрај топ 10 таленти на драфтот, како Wiggins, Exum, Randle итн. од овие остантите од 10 па нагоре, има некој што ветува квалитет ? :)

Засега само од Њу Орлеанс, ама е до 5ти со рестрикција, па со оглед дека не верувам дека има шанси толку да е слаб Њу Орлеанс сезонава, уште оваа сезона ќе се добие тој пик.

Инаку има 6-7 играчи генерално со потенцијал да бидер allstar тип на играчи, ама генерално уште е рано да се прогнозира било што. Она што досега може од малкуте натпревари во колеџ да се за забележи е дека Wiggins, Randle и Parker се the real deal :)

Инаку ако ти се пратат играчите за идниот драфт убедливо најдобра страна е draft express

http://www.draftexpress.com/

Се наоѓаат текстови со анализа, а одвреме на време ставаат и скаутинг видеа за сите потенцијални играчи на драфтот. Видеата особено им се топ, само сега уште е многу рано, веројатно оние што ги имаат се од пресезона за помладите...

Засега само од Њу Орлеанс, ама е до 5ти со рестрикција, па со оглед дека не верувам дека има шанси толку да е слаб Њу Орлеанс сезонава, уште оваа сезона ќе се добие тој пик.

Инаку има 6-7 играчи генерално со потенцијал да бидер allstar тип на играчи, ама генерално уште е рано да се прогнозира било што. Она што досега може од малкуте натпревари во колеџ да се за забележи е дека Wiggins, Randle и Parker се the real deal :)

Инаку ако ти се пратат играчите за идниот драфт убедливо најдобра страна е draft express

http://www.draftexpress.com/

Се наоѓаат текстови со анализа, а одвреме на време ставаат и скаутинг видеа за сите потенцијални играчи на драфтот. Видеата особено им се топ, само сега уште е многу рано, веројатно оние што ги имаат се од пресезона за помладите...

Можно е и Њу Орлеанс да танка баш поради тој пик, генерацијата 2014 е најдобрата досега. Она што го прави Јута сезонава е комедија, прокоцкуваат по 10 поени во 4/4 на 3 утакмици, прават периоди од 4-5 минути без поен.

Можно е и Њу Орлеанс да танка баш поради тој пик, генерацијата 2014 е најдобрата досега. Она што го прави Јута сезонава е комедија, прокоцкуваат по 10 поени во 4/4 на 3 утакмици, прават периоди од 4-5 минути без поен.

Ако не им оди и во Февруари сфатат дека немаат шанси за плејоф можно е да пробаат ама со толку многу слаби тимови кои танкаат тешко дека ќи им успее.

Велат дека ова ќе биде еден од најдобрите драфтови, најверојатно подобар и од оној 2003тата... http://en.wikipedia.org/wiki/2003_NBA_draft

Велат дека ова ќе биде еден од најдобрите драфтови, најверојатно подобар и од оној 2003тата... http://en.wikipedia.org/wiki/2003_NBA_draft

Ме интересираше дали Xsago има следено некои од играчите што нема да влезат во топ 10 пикови на драфтот 2014.

Знам дека следниот драфт ќе биде еден од најсилните. Барем така предвидуваат. :)

Интересна е Портланд-Торонто, Репторси се вратија од 23 разлика и Геј погоди базер битер за продолженија.

Најлошо е да се изгуби после продолженија :( :(

Најлошо е да се изгуби после продолженија :( :(
Ова ти беше ко најава што те чека во фантази следното коло :D

Дејмон, од 17 се вратија не од 23, ама пак од многу беше :)

Портланд моментално се 8-2, ама во главно играа против просечни екипи, ќе видиме со појаките како ќе се покажат... Како и да е, дефинитивно се многу посилни од лани

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom