НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ова ти беше ко најава што те чека во фантази следното коло :D

Дејмон, од 17 се вратија не од 23, ама пак од многу беше :)

Портланд моментално се 8-2, ама во главно играа против просечни екипи, ќе видиме со појаките како ќе се покажат... Како и да е, дефинитивно се многу посилни од лани

Портланд и лани не беа лоши (освен што безобразно танкаа на крај за да си го задржат пикот), ама немаа никаква клупа. Ако добро се сеќавам имаа статистички имаа една од најдобрите први петорки во лигата, ама и најлошата клупа во лигата. Летово значително го реновираа тимот, доста ја засилија клупата и сега се покажува дека се добри. Колку добри, ќе видиме...

Знае некој зашто неможем да гласам за Ол-Стар играчиве, кој ќе кликнем на адд за играчот ме враќа на врв на страната и ништо не се дешава....

BRANDON2.gif

--- надополнето: 18 ноември 2013 во 13:24 ---
Ме интересираше дали Xsago има следено некои од играчите што нема да влезат во топ 10 пикови на драфтот 2014.

Знам дека следниот драфт ќе биде еден од најсилните. Барем така предвидуваат. :)
Овај Хрватот Дарио Шарич шо играше на европското сега со 19 години ќе биди околу 20 пик шо кажва само каков драфт ќе биди овај..

Никс ептен загазија, оваа година ако ништо не напраат а по се изгледа нема, ќе се растурат и ќе бидат медиокре тим се додека немаат пикови од првата рунда.

Му чуе на Мело он си се спрема за у Лал,а тоа мене ич не ми се допаѓа,ама кој не прашуа нас.
--- надополнето: 18 ноември 2013 во 21:21 ---
02-00 Оклахома-Денвер Спорт клуб 1

Му чуе на Мело он си се спрема за у Лал,а тоа мене ич не ми се допаѓа,ама кој не прашуа нас...
Се надевам нема!
Радије би да чекам ребилдинг од нула, него Лејкерси окулу Мело да градат тим. :-/

Се надевам нема!
Радије би да чекам ребилдинг од нула, него Лејкерси окулу Мело да градат тим. :-/

Rebuild од нула од Лејкерси нема да дочекаш. Ај што е бесмислено да не ја користат огромната предност што ја имаат пред сите други тимови само затоа што се од Лос Анџелес, туку немаат ни пикови имаат еден куп веќе трејдано. Да не зборувам што Коби никогаш нема да дозволи така работа...

Јас би се обложил дека ќе пробаат да го донесат Anthony на лето кога ќе имаат пари под salary cap-от. Не верувам дека ќе успеат - тешко дека Мело ќе остави пари за да си замине од Њујорк, ама се е можно.

Rebuild од нула од Лејкерси нема да дочекаш. Ај што е бесмислено да не ја користат огромната предност што ја имаат пред сите други тимови само затоа што се од Лос Анџелес, туку немаат ни пикови имаат еден куп веќе трејдано. Да не зборувам што Коби никогаш нема да дозволи така работа...

Јас би се обложил дека ќе пробаат да го донесат Anthony на лето кога ќе имаат пари под salary cap-от. Не верувам дека ќе успеат - тешко дека Мело ќе остави пари за да си замине од Њујорк, ама се е можно.
Абе ко можеше да замине од Денвер,па што останало за Њу Јорк,тогаш замина за пари сеа за прстен ќе биде.Он и гзот ќе го даде само да се бори за прстен,така да би заминал у Лал он бес проблем.

Гласавте ли за Олстарот? Јас гласав од западот за Пол,Харден,Дурант,Лав,Ентони Дејвис :D

Да не зборувам што Коби никогаш нема да дозволи така работа...

Јас би се обложил дека ќе пробаат да го донесат Anthony на лето кога ќе имаат пари под salary cap-от.
А да, Коби одма ќе се запали за играч што има слична улога во тимот, на секоја утакмица инсистира на повеќето топки, не игра одбрана, и е генерално проблематичен лик (во сите тимови што играл досега). Освен последното, другото е слична но полоша верзија на Коби, со мала разлика што игра Small forward.

ЛА сакаа да го лапнат Пол Џорџ, ама Индијана не оставија да дојде работата до следната сезона, уште сега му дадоа макс договор екстензија на батката.
Така да ако веќе сонуваме, а Пол Џорџ не е достапен, тогаш Кевин Лов би го одбрал пред Мело, во сите ситуцаии освен таа со пиштол впрен во главата... (можеби ни тогаш) :P

На Кевин му истекува договорот после следната сезона, ќе биде слободен агент. Бившиот агент Кан, на последната екстензија го испровоцира Кевин со пократок договор. Плус игра во тапа клуб (минус тренерот), сите предуслови се тука за да си отиде... а во тој случај зошто не во ЛАЛ? :)

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom