Евролига 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата Atso
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде првак во Евролигата (сезона 2013/2014)?

• Барселона

Гласови: 3 15,8%
  • ЦСКА Москва

Гласови: 4 21,1%
  • Олимпијакос

Гласови: 2 10,5%
  • Монтепаски Сиена

• Реал Мадрид

Гласови: 5 26,3%
  • Анадолу Ефес

Гласови: 1 5,3%
  • Панатинаикос

• Макаби Електра Тел Авив

• Фенербахче

Гласови: 6 31,6%
  • Жалгирис

• Вкупно гласачи
    19
  • Гласањето е завршено на .
Tenka e granicata.Tuka e i Navarro no Diamantidis igra odbrana-napad perfekt,ima oset za igra,prevzema odgovornost koga e najpotrebno itn..

Navarro ne e za potcenuvanje vo odbrana,jako pritiska no nitu toj nitu Bodiroga ne se sporeduvaat so DD vo toj segment od igrata.

Site trojca imaa/imaat meka raka,pa taka ne bi odvoil koj e koj vo napad.

Sevkupno za mene Diamantidis e nr.1

Inaku Zvezda moze da pocne da gi pakuva kuferite.

Заедно со Партизан:свиркам:

Заедно со Партизан:свиркам:

Зошто пријателу со детскиве ствари?

Партизан има два порази, на гостински терен, од кој еден против Барселона. И фантастична победа дома, против Нантер, тимот кој ја победи таа Барселона вечерва и тоа на гости.
Изгледни шанси има Партизан, во Пионир паѓале големи екипи, зошто да не биде тоа така и сега?

Зошто пријателу со детскиве ствари?

Партизан има два порази, на гостински терен, од кој еден против Барселона. И фантастична победа дома, против Нантер, тимот кој ја победи таа Барселона вечерва и тоа на гости.
Изгледни шанси има Партизан, во Пионир паѓале големи екипи, зошто да не биде тоа така и сега?
Мое мислење не мора да биде тоа така,сеа и ја да речам дека има шанси Звезда овде ќе ми се нафрлат овде.Гледам овде дека има доста анти Звезда ставови.а заборавате од кога нема играно Евролига.за да победиш еден Пао,ти треба искуство,а Звезда тоа денеска тоа го немаше.Увек сум имал некој симпатии за Партизан ко играл Евролига,ама искрено почнуа да му се кења од вакви анти Звезда ставови,не мислим на твојот конкретно.

Мое мислење не мора да биде тоа така,сеа и ја да речам дека има шанси Звезда овде ќе ми се нафрлат овде.Гледам овде дека има доста анти Звезда ставови.а заборавате од кога нема играно Евролига.за да победиш еден Пао,ти треба искуство,а Звезда тоа денеска тоа го немаше.Увек сум имал некој симпатии за Партизан ко играл Евролига,ама искрено почнуа да му се кења од вакви анти Звезда ставови,не мислим на твојот конкретно.

Ама у ситуацијава реален е Гизер. Звезда има три порази од кои 2 им се на домашен терен. Единствени екипи што може да ги победат дома се Каха Лаборал и Литвос Ритас, а на гостински терен мислам дека сите ќе ги изгубат. Со 2 победи немаат никакви шанси за влез понатака. А Партизан веќе има една победа дома против Нантере, изгуби од Барселона и од Будивелник на гости, дома да ги тепа Будивелник над 4 разлика пред нив е сигурно. Така да Партизан според мене сигурно ќе оди во следната фаза, а рачунај у група се со Фенер, а знаеш кој е тренер таму, можно е да има пуштање. :D

Ама у ситуацијава реален е Гизер. Звезда има три порази од кои 2 им се на домашен терен. Единствени екипи што може да ги победат дома се Каха Лаборал и Литвос Ритас, а на гостински терен мислам дека сите ќе ги изгубат. Со 2 победи немаат никакви шанси за влез понатака. А Партизан веќе има една победа дома против Нантере, изгуби од Барселона и од Будивелник на гости, дома да ги тепа Будивелник над 4 разлика пред нив е сигурно. Така да Партизан според мене сигурно ќе оди во следната фаза, а рачунај у група се со Фенер, а знаеш кој е тренер таму, можно е да има пуштање. :D
Стефан после денешнава победа на Звезда уште мислиш дека немаат шанса:D?Ама па за баксуз Кубан ги доби Пао у гости,така да оваа победа губи на важност,или па групава ќе стане каша попоара.Искрено не знам како ја добиле утакмицава, само прво го гледав,затоа што морав да излезем.не знам како што одминуа сезонава некако све си мислам дека Радоњич нема капацитет да ги води Звезда,барем не у Еуролига.Сите утакмици ги почнаа добро,додека противникот не им најде против игра,едноставно му ги читаат сите напади.Искрено мило ми е што ја добија оваа денеска,иако уште не ми е јасно како.

Леле ама ги крпи играчиве овој Вујошевиќ :pos:

Уф, јако плескање дома добија! Нека сисаат плачковците на чело со дебелиот, не е ова АБА па да го толерираат. Бо и Бо тандемот ги уништија, Бојан имаше пет тројки ако не се лажам!

Страшно лошо судење тоа мора да се признае. За глупости технички им даваа а пробивања у напад за Фенер мал милион имаше, одлично прво полувреме у одбрана што вроди со плод, затворени беа од сите страни али толку може тоа темпо да се игра, не е еден,двајца го собрале цел тим звезди па уште и кога те служи среќа и играчи како Ќенан ќе даваат од 10м тројки тогаш неможе ништо да се направи.Во Партизан многу фали у тој сегмент Бертранс, најбољи шутер им е. Бјелица, МкКелеб добри партии, а за Богдановиќ нема што да се каже, нека осваја годинава ако може и нека фати патот за НБА.

И када не будеш први ти...

Страшно лошо судење тоа мора да се признае. За глупости технички им даваа а пробивања у напад за Фенер мал милион имаше, одлично прво полувреме у одбрана што вроди со плод, затворени беа од сите страни али толку може тоа темпо да се игра, не е еден,двајца го собрале цел тим звезди па уште и кога те служи среќа и играчи како Ќенан ќе даваат од 10м тројки тогаш неможе ништо да се направи.Во Партизан многу фали у тој сегмент Бертранс, најбољи шутер им е. Бјелица, МкКелеб добри партии, а за Богдановиќ нема што да се каже, нека осваја годинава ако може и нека фати патот за НБА.

И када не будеш први ти...

Цицајте глодари :D

Дуле не смееше во таков меч да добие ислучување,самите си се криви,а и да многу фали една стреч-четворка да ја шири одбраната,штета нема пари управа,ах камо ли Бертанс да беше здрав сите ке паднеа у Пионир...Цепницана Видмар најслаб е у тимот на Жељко,па него Мусли 3 пати го внесе во кошот кој е најдрво во екипата на Партизан...

Дуле не смееше во таков меч да добие ислучување,самите си се криви,а и да многу фали една стреч-четворка да ја шири одбраната,штета нема пари управа,ах камо ли Бертанс да беше здрав сите ке паднеа у Пионир...Цепницана Видмар најслаб е у тимот на Жељко,па него Мусли 3 пати го внесе во кошот кој е најдрво во екипата на Партизан...

Слаби се под кош нема јака четворка како што рече..овие ни Мусли ни Гагич само Милутинов ќе биде зверка.
Инаку ова е од Реал денес нема кај да го ставам па ај тука

Кој си игра спортска нека ја стави уште од денеска ако може,Баерн да ги тепа на Галата.

Галатасарај ќе бидат без Маркоишвили(3 месеци се повреди),Џаваи проблеми имаше со срцето или слично,Дадли исто 3 месеци а Џамонт Гордон цела сезона.

Многу важни играчи изгубија,така да реалноста вели дека Баерн тепа.

Ама газење еј,Ефес ги удре теретен воз изгубија 46 разлика од Реал:tapp:.

Ефес Пилсен го наполнија во Мадрид. А требаше да е дерби, барем малце од малце.

Ефес се слаби сезонава, не е никакво изненадување ваквата победа на Реал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom