Евролига 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата Atso
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде првак во Евролигата (сезона 2013/2014)?

• Барселона

Гласови: 3 15,8%
  • ЦСКА Москва

Гласови: 4 21,1%
  • Олимпијакос

Гласови: 2 10,5%
  • Монтепаски Сиена

• Реал Мадрид

Гласови: 5 26,3%
  • Анадолу Ефес

Гласови: 1 5,3%
  • Панатинаикос

• Макаби Електра Тел Авив

• Фенербахче

Гласови: 6 31,6%
  • Жалгирис

• Вкупно гласачи
    19
  • Гласањето е завршено на .
изгледа немаш многу гледано Евролига годинава..:)
Пао не е ништо во споредба со Реал и Фенербахче..искуство имаат но сепак не верувам и дека ќе влезат во Ф4 годинава. Се виде и во гости кај Литвус кога изгубија.
--- надополнето: 1 ноември 2013 во 22:58 ---

Митрович? па на него ги даде поените Батист и му ја земаа од раце топката..Лазич да речеше дека добро го чуваше Дијамантидис да, но одма направи 3 лични и ојде аут.
Тоа е моја грешка(y),се изнервирав и ми се помеша све у глава.како го чуваше браво.Ама ете му требаше Блажич за у напад,и на крај тоа излезе ко лоша одлука.затоа што мораше да пробаат со одбрана да го добијат мечот.

ПАО е машина, најискусната и најладнокрвна екипа во Европа. По мене фаворит број 1 за титулата.

Моите изиграа храбро, али во вакви утакмици ти треба искуство кое го немавме. Школата се плаќа и од овој пораз ќе излеземе појаки и попаметни. Звездо волим те!

:pos:

Добро, во афект беше кажано повеќе - шкрипи малку на центарската позиција, ама го имаат она нешто во себе што е потребно за големи дострели. И го имаат Дијамантидис, неверојатен играч сеуште.

Koja мизерија е ова европскава кошарка ни до колена не е на НБА..екипи играт што постигнуваат по 33 поени,некој си Баерн.У просек по 55-65 поени по натпревар,толку у НБА се дава за едно полувреме.

Koja мизерија е ова европскава кошарка ни до колена не е на НБА..екипи играт што постигнуваат по 33 поени,некој си Баерн.У просек по 55-65 поени по натпревар,толку у НБА се дава за едно полувреме.

Поените во просек немаат врска со квалитетот на кошарката. Не е се во давањето 100+ поени. Европската кошарка и те како напредува во последниве години, и секоја година е се поголем квалитетот.

Поените во просек немаат врска со квалитетот на кошарката. Не е се во давањето 100+ поени. Европската кошарка и те како напредува во последниве години, и секоја година е се поголем квалитетот.

Сега видов сум напишал 33 поена..грешка,за тоа,за другото си останувам.Како и да е може има некој напредок,али во целина америте се светлосни години..

Сега видов сум напишал 33 поена..грешка,за тоа,за другото си останувам.Како и да е може има некој напредок,али во целина америте се светлосни години..

Дека се понапред тоа е повеќе од јасно, али не е ко пред 10тина години кога беа милијарди векови понапред. Сега и правилата во Европа лека полека ги прилагодуваат како во НБА.

Со што напредува во однос на НБА ? Ништо, најсериозно.
Одлично Чилдрес ја опиша европската кошарка кога од Олимпијакос назад за НБА си замина. Нема флуидност во Европа, премногу тактизирање, за физичкиот контакт не треба да објаснувам, знаеш и сам. Секогаш фаул се сигнализира.

НБА во однос на европската кошарка е сосема друг спорт. :)

Со што напредува во однос на НБА ? Ништо, најсериозно.
Одлично Чилдрес ја опиша европската кошарка кога од Олимпијакос назад за НБА си замина. Нема флуидност во Европа, премногу тактизирање, за физичкиот контакт не треба да објаснувам, знаеш и сам. Секогаш фаул се сигнализира.

НБА во однос на европската кошарка е сосема друг спорт. :)

Ме мрзи сега да пишувам во што напредува, али веруј дека има работи. Финеси се, али има доста добар напредок. Тука земам во предвид младински школи, стил на игра, начин на мислење на тренери и слично.

E kakvi luge ima be.Sporeduvaat americka kosarka so evropska.Aj ako ne sporedite i americki soccer versus evropski fudbal..Bog da cuva.

Ako ne naogate ubavina vo evropskata,takticka kosarka ,ic ne gledajte.

I za utakmicata nema sto da se kaze,osven deka ciganite imaat nedostig na iskustvo.Moraa da go dobijat Pao no igrac kako Diamantandis ti gi kine nadezite za pobeda.

Najdobriot clutch igrac nesomneno vo Evropa a i veruvam deka od 2000 navamu evropskata kosarka ne videla podobar igrac od site aspekti na kosarkaskata igra.
Normalno,zboram za tie sto igraat vo Evropa.

E kakvi luge ima be.Sporeduvaat americka kosarka so evropska.Aj ako ne sporedite i americki soccer versus evropski fudbal..Bog da cuva.

Ako ne naogate ubavina vo evropskata,takticka kosarka ,ic ne gledajte.

I za utakmicata nema sto da se kaze,osven deka ciganite imaat nedostig na iskustvo.Moraa da go dobijat Pao no igrac kako Diamantandis ti gi kine nadezite za pobeda.

Najdobriot clutch igrac nesomneno vo Evropa a i veruvam deka od 2000 navamu evropskata kosarka ne videla podobar igrac od site aspekti na kosarkaskata igra.
Normalno,zboram za tie sto igraat vo Evropa.

Хммм, Бодирога мејби? Не би рекол од 2000 навака, пре би од 2006/2007 па навака. Али секако Дијамантидис е несомнено еден од најдобрите европски кошаркари на сите времиња.

Хммм, Бодирога мејби? Не би рекол од 2000 навака, пре би од 2006/2007 па навака. Али секако Дијамантидис е несомнено еден од најдобрите европски кошаркари на сите времиња.
Tenka e granicata.Tuka e i Navarro no Diamantidis igra odbrana-napad perfekt,ima oset za igra,prevzema odgovornost koga e najpotrebno itn..

Navarro ne e za potcenuvanje vo odbrana,jako pritiska no nitu toj nitu Bodiroga ne se sporeduvaat so DD vo toj segment od igrata.

Site trojca imaa/imaat meka raka,pa taka ne bi odvoil koj e koj vo napad.

Sevkupno za mene Diamantidis e nr.1

Inaku Zvezda moze da pocne da gi pakuva kuferite.

Tenka e granicata.Tuka e i Navarro no Diamantidis igra odbrana-napad perfekt,ima oset za igra,prevzema odgovornost koga e najpotrebno itn..

Navarro ne e za potcenuvanje vo odbrana,jako pritiska no nitu toj nitu Bodiroga ne se sporeduvaat so DD vo toj segment od igrata.

Site trojca imaa/imaat meka raka,pa taka ne bi odvoil koj e koj vo napad.

Sevkupno za mene Diamantidis e nr.1

Inaku Zvezda moze da pocne da gi pakuva kuferite.

Наваро не е ни 5% во одбрана од тоа што го игра Дијамантидис. Ама затоа во напад... Јас многу го почитувам ДД затоа што е многу интелигентен играч, знае да препознае ситуација, знае кога да шутне, кога да подаде, кога да украде топка и слично. Прејак играч, ќе биде посиромашна Евролигата кога ќе отиде во пензија.

ПАО е машина, најискусната и најладнокрвна екипа во Европа. По мене фаворит број 1 за титулата.

Моите изиграа храбро, али во вакви утакмици ти треба искуство кое го немавме. Школата се плаќа и од овој пораз ќе излеземе појаки и попаметни. Звездо волим те!

ПАО е далеку од фаворит. Тоа едно. Второ, се попали за атмосферата, демек лекција за сите во Европа, а кога игра Партизан години наназад, Пионир крца и има многу, многу подобра атмосфера од оваа денеска.

Трето, кај ќе излезе Звезда попаметна и појака? Трет пораз, втор на домашен терен. Губат кај ПАО на гости сигурно, губат кај Локомотив сигурно, ги губат двете со Макаби сигурно. Со Литвос може да направат нешто повеќе во Белград и тоа е тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom