LCD телевизори

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Некој да каже пофални зборови за ЛЕД ТВ од „Филипс„, како корисник?...
--- надополнето: 14 октомври 2013 во 23:07 ---
Да те поправам новите модели од Philips подржуваат NTFS проверено,сестрами купија Philips пред една недела и чисто информативно отидов да го видам и да се напијам по некоја ракија, со мене го носеви и USB које секогаш ми е форматирано на NTFS :) пуштив филм Mkv се читаше само имаше мана со DTS звукот :)
1. Што е маната со ДТС звукот? За модел ТВ се работи?
2. Дали сликата сецка при брзи сцени или е поднослива по ова прашање?

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Кои марки на Телевизори читаат најдобро преводи и подржуваат аудио звуци ?
Од последниве страни што прочитав, Самсунг како да се најдобри или ?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
1.Маната е што не ке можеш да слушаш звук ако филмот е DTS симнуваш филм mkv и е со DTS треба да правиш конвертирање од DTS во AC3
2. Сецкање на слика тоа до сега не сум приметил на никој TV што имаат подршка за усб филмови

Некој да каже пофални зборови за ЛЕД ТВ од „Филипс„, како корисник?...
--- надополнето: 14 октомври 2013 во 23:07 ---

1. Што е маната со ДТС звукот? За модел ТВ се работи?
2. Дали сликата сецка при брзи сцени или е поднослива по ова прашање?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Под „сецкање„ подразбирам забавено движење на приказот од сликата поради недоволниот број (полу)слики во приказот од панелот, не некој посебен проблем.

Така, кај панелите со помала херцажа, кога прикажуваат движење од тениско топче, се јавува бела „опашка„ зад топчето, тоа ми е муабетот...

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.749
Поени од реакции
2.564
Под „сецкање„ подразбирам забавено движење на приказот од сликата поради недоволниот број (полу)слики во приказот од панелот, не некој посебен проблем.
Сакаш да кажеш дека дисплеите имаат проблем да прикажат 25 слики (50 полуслики) во секунда???
Така, кај панелите со помала херцажа, кога прикажуваат движење од тениско топче, се јавува бела „опашка„ зад топчето, тоа ми е муабетот...
Ова е последица на брзото движење на топчето пред камерата (motion blur) и нема никаква врска со телевизорот.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Сакаш да кажеш дека дисплеите имаат проблем да прикажат 25 слики (50 полуслики) во секунда???
Сакам да кажам дека панелите, технички, немаат проблем во прикажувањето на бројот од сликите, туку со начинот на нивното субјективно примање, преку окото: така, движењата на сликите прикажани од панелот, или се „мазни„ што е пожелно, или се „скалести„, со извесно „кочење„ при преоѓањето од една во друга слика.
--- надополнето: 15 октомври 2013 во 15:47 ---
Ова е последица на брзото движење на топчето пред камерата (motion blur) и нема никаква врска со телевизорот.
Не е само до камерата, туку и до способноста од ТВ уредот за „мазно„ репродуцирање на примената слика од ТВ станицата или некој дрги извор на сигнал и слика/звук.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Пред малце го земав ова телевизорче за кај мене у соба.
http://set.com.mk/index.php?route=product/product&path=1002_28&product_id=65917
За 27 000 ден ми го дадоа.

Најважно ми беше да чита преводи и да нема проблеми со аудио звукот.
Однесов два филма на усб, еден во 720п и еден во 1080п, си ги прочита одма преводите и немаше никаков проблем со аудио звукот. А, и од квалитетот на сликата сум задоволен.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.558
Поени од реакции
2.760
Пред малце го земав ова телевизорче за кај мене у соба.
http://set.com.mk/index.php?route=product/product&path=1002_28&product_id=65917
За 27 000 ден ми го дадоа.

Најважно ми беше да чита преводи и да нема проблеми со аудио звукот.
Однесов два филма на усб, еден во 720п и еден во 1080п, си ги прочита одма преводите и немаше никаков проблем со аудио звукот. А, и од квалитетот на сликата сум задоволен.

Kako mislis ti go dadoa za 27 000?? Imase nesto popust radi plakanje vo kes....Zainteresiran sum i jas za ovoj model?

Sent from my ZTE Blade III Pro using Tapatalk 2

B

BooBojan

Гостин
Гледам АМЦ имаат некоја промоција на телевизор.Се работи за моделот.
Куарт ЛП320 за 12000 денари. 32инчи е телевизорот.
Некој некое искуство со овој телевизор,може да си гледам дигитални програми? Дали вреди за парите?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Гледам АМЦ имаат некоја промоција на телевизор.Се работи за моделот.
Куарт ЛП320 за 12000 денари. 32инчи е телевизорот.
Некој некое искуство со овој телевизор,може да си гледам дигитални програми? Дали вреди за парите?

Може дигитални, само не очекувај многу од телевизорот. АМЦ + Quart...

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.749
Поени од реакции
2.564
Сакам да кажам дека панелите, технички, немаат проблем во прикажувањето на бројот од сликите, туку со начинот на нивното субјективно примање, преку окото: така, движењата на сликите прикажани од панелот, или се „мазни„ што е пожелно, или се „скалести„, со извесно „кочење„ при преоѓањето од една во друга слика.
Не те разбрав што сакаш да кажеш. Значи дека од окото зависи како ќе ја гледа сликата? Или што е тоа што влијае за така да ја гледа сликата? Дај пример. И за какво кочење станува збор, досега не сум приметил да кочи сликата кога се менува (освен ако има технички пречки при приемот на истата, што верувам не е предмет на муабетов)
Не е само до камерата, туку и до способноста од ТВ уредот за „мазно„ репродуцирање на примената слика од ТВ станицата или некој дрги извор на сигнал и слика/звук.
Значи не е важно како е снимено, туку како телевизорот ја репродуцира сликата? Односно истото снимано на еден телевизор ќе е мазно, а на друг ќе сецка? Малку конфузни ми се објаснувањава што ги даваш.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не те разбрав што сакаш да кажеш. Значи дека од окото зависи како ќе ја гледа сликата? Или што е тоа што влијае за така да ја гледа сликата? Дај пример. И за какво кочење станува збор, досега не сум приметил да кочи сликата кога се менува (освен ако има технички пречки при приемот на истата, што верувам не е предмет на муабетов)
Значи не е важно како е снимено, туку како телевизорот ја репродуцира сликата? Односно истото снимано на еден телевизор ќе е мазно, а на друг ќе сецка? Малку конфузни ми се објаснувањава што ги даваш.
Пред некој ден го посочив случајот, кога во една продавница за електроника, имав непосредна можност да споредувам 3 ТВ уреди, од ист производител (мислам дека беа од „Филипс“„) со три херцажи: 50,100 и 200 хз, со ист материјал, пуштен истовремено на 3-те телевизори, а материјалот имаше и брзи сцени Беше повеќе од очигледно (нели...) дека ТВ уредот со 200 хз прикажува „најмазни„ движења на сцените, без „скалесто„ преоѓање од слика во слика и со најмалку „опашки„ (заматувања) зад брзодвижечките објекти.

Пошто сакам што поскоро да набавам ЛЕД ТВ, а во предвид доаѓаат „Филипс„“ и „ЛГ„, затоа и барам кориснички искуства околу наведените фирми и нивните модели. Она кое ми е најбитно за моделот кој сакам да го одберам, тоа е „мазното„ прикажување на брзодвижечки сцени на панелот, гледано од сигнал од ТВ станици или од ДВД репродуктор. Другите тракатанции („Скајп„, ви-фи, ово, оно...) ми се небитни...

Дома имам монитор од 23 цола од „Филипс„ и за оваа година и нешто, сум задоволен како корисник, но еве на форумов, одредени членови кажуваат критики за квалитетот од ТВ панелите од „Филипс„.

Член од
30 јули 2012
Мислења
135
Поени од реакции
41
Ај некој што се разбира од телевизори да ми каже дали е голема разлика во овие ТВ освен големината (што не ми значи многу)
Овој е Филипс само не знам што му значи ова 3Dmax (значи дека е 3Д или нешто друго?) + е смартТВ ко шо глеам.
http://amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=38208&i=93&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=
Овој е Кварт ама според големината и тоа што е 3Д мислам дека се исплака (е сеа не му ги разбирам спецификациите)
http://amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=31810&i=93&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=

Поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom