LCD телевизори

• Креатор на темата Креатор на темата VINO
  • Време на започнување Време на започнување

Вториот линк ќе брка работа ;) ,а ако сакаш фул ХД тогаш филпсот иако филипсот не е тоа како што беше

Гледам има доста луѓе шо се разбираат овде, па да прашам:
http://www.technomarket.bg/products/09128691/blaupunkt-tv-bw32c56-lcd
Вреди ли телевизоров за 13к ? У керфур го има.
На промоција е, иначе е 15к. До недела мислам дека трае промоцијата.

32" lcd full hd
eco - energy saving
DVB T/C (MPEG4)
USB MEDIA PLAYER
PVR (СНИМАЊЕ, ОД DVB HA HDD)
ИЗЛЕЗ ЗА СЛУШАЛКИ 3.5мм
3XHDMI, USB, SCART, COMPONENT;VGA

Мислам дека е со 2 години гаранција.

Телевизорот ќе ми биде за играње playstation, филмови но од компјутер, не ми е проблем да го поврзам зашо ми е лаптоп.

Ставам на телевизорон УСБ за да гледам филм и ми вика дека не можело да го подржи аудио-то и без глас ми е филмот.. Пробано со повеќе филмови, со сите е исто, сигурно се работит за телевизорот. Се работит за LG LED TV 42LS5600.. Помош? Чепкав и нешто во мени во аудио, ама не успеав да средам.

Ставам на телевизорон УСБ за да гледам филм и ми вика дека не можело да го подржи аудио-то и без глас ми е филмот.. Пробано со повеќе филмови, со сите е исто, сигурно се работит за телевизорот. Се работит за LG LED TV 42LS5600.. Помош? Чепкав и нешто во мени во аудио, ама не успеав да средам.

Телевизорот не ти подржува DTS аудио треба да го конвертираш во AC3,од DTS во AC3

Телевизорот не ти подржува DTS аудио треба да го конвертираш во AC3,од DTS во AC3

Ниту еден LG телевизор не поддржува DTS codec ?
Колку е застапен во Xvid, DivX, HD, fullHD филмовите од торент ?

Планирам да земам LG најскоро бидејќи ги фалат за сликата, но ке ми праи ли проблем со звукот ?
http://www.lg.com/in/tvs/lg-32LN5400-led-lcd-tvs

Ниту еден LG телевизор не поддржува DTS codec ?
Колку е застапен во Xvid, DivX, HD, fullHD филмовите од торент ?

Планирам да земам LG најскоро бидејќи ги фалат за сликата, но ке ми праи ли проблем со звукот ?
http://www.lg.com/in/tvs/lg-32LN5400-led-lcd-tvs

Понови и high-end модели на LG подржуваат DTS, но за тој ти што прашуваш не подржува. Ако DTS аудио ти е приротет тогаш само самсунг, сите други имаат некои проблеми.

За филмови во резолуција под 720p не се користи DTS, на резолуција 720p се пола-пола негде DTS и AC3. А за full hd филмови 90% се со DTS. Инаку може и да конвертираш како што пишаа погоре од DTS во AC3.

И кога ке купуваш телевизор земи си усб и стави различни видео и различни аудио формати за да бидеш сигурен кој телевизор што подржува.

Понови и high-end модели на LG подржуваат DTS, но за тој ти што прашуваш не подржува. Ако DTS аудио ти е приротет тогаш само самсунг, сите други имаат некои проблеми.

За филмови во резолуција под 720p не се користи DTS, на резолуција 720p се пола-пола негде DTS и AC3. А за full hd филмови 90% се со DTS. Инаку може и да конвертираш како што пишаа погоре од DTS во AC3.

И кога ке купуваш телевизор земи си усб и стави различни видео и различни аудио формати за да бидеш сигурен кој телевизор што подржува.

Фала на советот!
DTS не ми е приоритет, но штом повеќето fullHD филмови се со такво аудио, тогаш мора таков.
За конвертирање знам дека ке се чека мн. и не се исплати дур да се симне па уште и да се конвертира...
Сакам да земам телевизор со добра слика, а и да поминам ефтино, затоа и се решив за LG. Се наоѓаат ли fullHD самсунг телефизори до 200- 300 eu ?
Знам дека се наоѓаат и др „ fullHD" телевизори за по 12-13 000 ден. како Vivax, Grundig, но не им верувам додека не ги видам со свој очи. Во споредба со LG, вадат ли солидна слика самуснг ?

Гледам има доста луѓе шо се разбираат овде, па да прашам:
http://www.technomarket.bg/products/09128691/blaupunkt-tv-bw32c56-lcd
Вреди ли телевизоров за 13к ? У керфур го има.
На промоција е, иначе е 15к. До недела мислам дека трае промоцијата.

32" lcd full hd
eco - energy saving
DVB T/C (MPEG4)
USB MEDIA PLAYER
PVR (СНИМАЊЕ, ОД DVB HA HDD)
ИЗЛЕЗ ЗА СЛУШАЛКИ 3.5мм
3XHDMI, USB, SCART, COMPONENT;VGA

Мислам дека е со 2 години гаранција.

Телевизорот ќе ми биде за играње playstation, филмови но од компјутер, не ми е проблем да го поврзам зашо ми е лаптоп.

Јас и не се разбирам толку, ама го користам google. Вакви производи само кај нас може да се продаваат. Пишуваш part number и ти излегуваат едвај 3 страни, од кои 2 бугарски....
Вакви производи постојат а не постојат всушност. :) (Башка, не гледам никаде дали е Full hd)

Во споредба со LG, вадат ли солидна слика самуснг ?

Генерално самсунг имаат подобар контраст, а LG попрецизни бои. Ако најдеш за таа цена samsung земи го, ако не LG, исто избегнувај ги и филипс.

Јас и не се разбирам толку, ама го користам google. Вакви производи само кај нас може да се продаваат. Пишуваш part number и ти излегуваат едвај 3 страни, од кои 2 бугарски....
Вакви производи постојат а не постојат всушност. :) (Башка, не гледам никаде дали е Full hd)

Денес го купив, прилично задоволен сум од телевизоров, супер слика вади и убави опции има, у споредба со цената.
Немав уште 7-8 иљади да дадам за ептен јак телевизор, така да овој ми е супер, колку пари толку музика :)

Денес го купив, прилично задоволен сум од телевизоров, супер слика вади и убави опции има, у споредба со цената.
Немав уште 7-8 иљади да дадам за ептен јак телевизор, така да овој ми е супер, колку пари толку музика :)

Со здравје да си се служиш, поскапото не е секогаш подобро. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom